Rehber :
   
Şekerleme ve Şeker Ürünleri
Karabekir Şekerleme
Celaloğlu Arzu Helva
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.12.2009
Vali Kızılcık Cumhuriyet Lisesi’nde İncelemelerde Bulundu


Vali Kızılcık Cumhuriyet Lisesi’nde İncelemelerde Bulundu

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 2009–2010 Eğitim-Öğretim yılında hazırladıkları eylem planı çerçevesince eğitim camiasında bir sinerji oluşturmak, okulları denetlemek ve öğretmenlere mesaj vermek amacıyla Cumhuriyet Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

Beraberinde Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ile Cumhuriyet Lisesi’ne giden Vali Kızılcık’ı okul müdürü Ali Turan ve öğretmenler karşıladı. Okula girişte ziyaretçi defteri imzalayan Vali Kızılcık, daha sonra öğretmenlerle bir toplantı yaptı.

Vali Kızılcık, öğretmenlerle yaptığı toplantıda, ülkemizin geleceği olan gençlerin, sorgulayan ve sorumluluklarının farkında olan bireyler olarak yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Başarılı olmak isteyen milletlerin ve devletlerin eğitime birinci derecede kaynak ayırdığını ifade eden Vali Kızılcık, “Bizimde daha başarılı olabilmemiz için daha fazla çaba sarf etmemiz daha fazla zaman ayırmamız gerekiyor.” dedi. Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti:

“Eğitim hizmetlerinde daha başarılı olabilmemiz için sizlerinde geçmişten buyana çok ciddi çabanız söz konusu. Dönem başında eğitim çalıştayı düzenledik. Çalıştayda belirlediğimiz sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi kadar bunların uygulanması da önemli. Dolayısıyla geliştirdiğimiz eylem planlarımızın hayata geçirilmesi, yani çocuklarımızın daha başarılı olabilmesi için neler yapmamız gerektiği hususu üzerinde daha fazla durmamız gerekiyor.”

Milli Eğitim Müdürlüğü ile okul idarecilerinin öğretmenler üzerinde yapacağı performans değerlendirmesi hakkında da açıklama yapan Vali Kızılcık, “Bu eylem planının önemli bir ayağı da öğretmenlerimizin performanslarının tespit edilmesidir. Bizler bu kriterlere göre öğretmenlerimizi değerlendirip yasalar çerçevesinde işlem yapacağız. Burada asıl amaç öğretmenleri cezalandırmak değil, yavrularımızı iyi yetiştirip başarılı kılmaktır” şeklinde konuştu.

Vali Kızılcık, şanlı geçmişimize mütenasip şanlı başarılara imza atmak için hep birlikte çok çalışmak gerektiğini de sözlerine ekledi.

Daha sonra Türk Eğitim Tarihi ve Teknoloji Müzesi’ni ziyaret eden Vali Kızılcık, görevlilerden sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.

 IMG_0750

IMG_0739

IMG_0761

Toplam Okunma Sayısı : 2048

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com