Rehber :
   
Eğlence Merkezleri
Mass Performance Hall
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.12.2009
Trabzon Belediyesi meslek edindirme kursları ile okul gibi çalışıyor.


Trabzon Belediyesi okul gibi


       Trabzon Belediyesi açtığı meslek edindirme kursları ile adeta okul gibi çalışıyor.

       Trabzon Belediyesi ile İş_Kur ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri kurslarla vatandaşlarımız meslek sahibi oluyor.

       Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi'nde açılan bilgisayar kursunda şimdiye kadar 52 kursiyer eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı. Ücretsiz olarak verilen bilgisayar kursu halen devam ediyor.

       Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi'nde bayanlara yönelik okuma yazma kursları devam ediyor. 15 bayan kursiyerin eğitim gördüğü kursta daha önce 10 bayan kursiyer eğitim görmüş ve sertifikalarını almıştı.

       Trabzon Belediyesi ile İş-Kur ortaklaşa Trabzon Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenledikleri kaynak kursunda 20 kursiyer eğitim görüyor. Kursa katılanlara günlük 15 TL yemek ve ulaşım yardımı yapılıyor. Toplam 408 saat eğitim görecek kursiyerlerden eğitimlerini başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek.

       Trabzon Belediyesi ile İş-Kur'un ortaklaşa düzenledikleri bir başka kurs ise Fotoğraf Kursu. Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kursa 20 kişi katıldı. 960 saatlik eğitim sonunda kurslarını başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek. Bu kursa katılanlara da günlük15 TL yemek ve ulaşım yardımı yapılıyor.

       Trabzon Belediyesi ile İş-Kur'un ortaklaşa düzenledikleri bir başka kurs ise Hat Tezhip Boyama ve Süsleme Kursu. Zağnos Vadisi Doğa ve Av Hayvanları Müzesi'nde düzenlenen ve 20 öğrencinin eğitim gördüğü kursa kalınlara 800 saat eğitim verilecek olup kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek. Bu kursa katılan kursiyerlere de günlük 15 TL yemek ve ulaşım yardımı yapılıyor.

       Öte yandan Belediye tarafından daha önce Kazaz Örgücülüğü, Hasır Takı Örgücülüğü, Resim Kursları düzenlenmiş ve başarılı kursiyerlere sertifikaları verilmişti.

       Trabzon Endüstri Meslek Lisesi Kaynak Bölümü Atölyesinde eğitim gören kursiyerler yeni bir meslek sahibi olacak olmalarının heyecanını yaşadıklarını belirterek, kendilerine bu imkânı sağlayan Trabzon Belediyesi ile İş-Kur'a teşekkür ettiler.

       Trabzon Belediyesi tarafından açılan kursları zaman zaman ziyaret eden Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, düzenledikleri kurslarla gençleri meslek sahibi yapmayı amaçladıklarını ifade ederek, " İş-kur ile ortaklaşa düzenlediğimiz fotoğraf, kaynak, hat ve tezhip boyama ve süsleme kurslarında 60 kursiyer eğitim görüyor. Kursiyerlerimize ayrıca 15 TL yemek ve ulaşım yardımı yapıyoruz. Kurslarını başarıyla tamamlayarak başarılı olan kursiyerlerimize sertifika vereceğiz. Amacımız gençlerimize nitelikli eğitim verip iş bulmalarına yardımcı olmaktır" dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 3442

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com