Rehber :
   
Uzungöl Tesisleri Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
12.12.2009
M. Şadan Eren, Türk Alman TSO Genel Kurulu'nu değerlendirdi:


Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın Genel Kurulu Almanya'nın Münih kentinde yapıldı. Kurula katılan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Şadan Eren, yatırımcıların Türkiye ile Almanya arasında ki ilişkilerde köprü görevi gördüğünü söyledi.

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede, Almanya’da Türkler tarafından çalıştırılan 72 bin işletme bulunduğunu belirtti. Bu işletmelerde 350 bin kişiye istihdam sağlandığını ve 9 milyar avro tutarında bir işlem hacmine ulaşıldığını anımsattı.

TOBB’un Almanya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmeye yönelik çabalarının olumlu sonuçlarının her iki taraf içinde sevindirici olduğunu bildirdi.

Özellikle Alman ekonomisinde sermayenin Türkiye’nin girişimciliği ile birleşmesinden iki ülkenin de başarılı sonuçlar elde edeceğini belirten TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, “Türk- Alman Ticaret ve Sanayi Odası iki ülke arasındaki işbirliğinin özel sektörde gerçekleştirilen güzel bir örneğidir.”diye konuştu.

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Münih Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erich Greipel’in Almanya’da yaşayan 3 bin 400 yabancıya verilen meslek eğitiminde Türk kökenli öğrencilerin sayısının 400 olduğunu bildirdiğini anımsattı.

Türk-Alman ticaretinde Türk işadamlarının yaşadığı vize sorununa çözüm getirilmeye çalışıldığını vurgulayan TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Türk ve Alman hükümetlerinin bu soruna kalıcı çözüm getirmesini beklediklerini iletti.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa ile bir araya gelen TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın iki ülke arasındaki ekonomiye ciddi bir hareket getirdiğini ve potansiyelleri değerlendirmeye çalıştığını vurguladı.

 
 
Toplam Okunma Sayısı : 2000

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com