Rehber :
   
Aluminyum ve Yan Sanayi
Aktif Metal Yapı Tic. Ltd. Şti.
Üçgen Aluminyum San. Tic. Ltd Şti.
Mst Cam Alüminyum
Birlik Cam Balkon
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
17.12.2009
Kent genelindeki çoğu işletmelere Zabıta'dan Sıkı Denetim


Zabıta'dan Sıkı Denetim


       2 ay içerisinde 683 işyeri denetlenirken 6 işyeri ticaretten men edildi.

       Trabzon Belediye Zabıtası vatandaşların sağlığını doğrudan ilgilendiren lokanta, pastane ve fırınlara yönelik yaptığı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Kasım ve Aralık ayı içerisinde 683 işyerini denetleyen zabıta ekipleri 121 işyeri hakkında yasal işlem yaptı. Eksikliklerini tamamlamaları noktasında işyeri sahiplerine zaman veren zabıta ekipleri verilen sürenin sonucu işyerlerini tekrar denetledi. Tespit edilen eksiklikleri verilen zamanda gidermedikleri belirlenen 6 işyeri ticaret ve sanattan men edildi.

       İlgili meslek odaları ve İl Çevre Sağlık Müdürlüğü ile Tarım il Müdürlüğü elamanlarından oluşan denetim komisyonuyla işyerlerini denetleyen zabıta ekipleri iki ay içerisinde 425 lokanta, 209 fırın ile 49 pastacı ve tatlıcıyı denetledi. Denetimler sonucu 76 lokanta, 39 adet fırın ile 16 pastane ve tatlıcı hakkında yasal işlem yapıldı. Verilen zamanda eksikliklerini gidermeyen 1 lokanta, 2 fırın ile 3 pastane ve tatlıcının ruhsatları iptal edilerek ticari faaliyetlerine son verildi.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu vatandaşların sağlıklı ve temiz ortamlarda hazırlanan gıdalar tüketmelerini sağlamak amacıyla işyerlerine yaptıkları denetimleri aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "Belediye olarak vatandaşlarımızın sağlığına büyük önem veriyoruz. Zabıta, il çevre sağlık müdürlüğü ile Tarım il müdürlüğü ile ilgili meslek odalarından görevlilerin yer aldığı denetim komisyonu işyerlerini sürekli olarak denetlemektedirler. Denetim komisyonu kasım ve aralık ayı içerisinde 683 işyerini denetlediler. Lokanta, fırın, pastane ve tatlıcılara yönelik yapılan denetimlerde 121 işyeri hakkında yasal işlem yapıldı. Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdalar tüketmelerini sağlama noktasında yaptığımız denetimleri aralıksız olarak sürdüreceğiz" dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 1948

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com