Rehber :
   
Hediyelik Eşya ve Oyuncak
Yuma Oyuncak
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
18.12.2009
Ayasofya'da kamulaştırmaları için 8 milyon 100 bin TL ödeme yapıldı.


Ayasofya'ya 8 Milyon TL


       Ayasofya'da kamulaştırmaları için 8 milyon 100 bin TL ödeme yapıldı.

       Ayasofya kentsel dönüşüm projesi kapsamında bugün itibariyle 33 halk sahibine 3 milyon 800 bin TL ödeme yapıldı. Böylece kentsel dönüşüm projesi için şimdiye kadar 53 hak sahibine 8 milyon 100 TL ödeme yapılmış oldu.

       Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yaptıkları "Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında hak sahiplerine bugün 3 milyon 800 bin lira daha ödenirken şimdiye kadar ödenen para 8 milyon 100 bin TL'ye ulaştı.

       Ayasofya Müzesi etrafını kötü görünümden kurtarmak ve burada yıllarca mağdur olmuş mülk sahiplerinin sorunlarını çözmek amacıyla Trabzon Belediyesi tarafından hazırlanan Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 44 binanın kentsel dönüşüm kapsamında yakılması için tespit çalışması yapılmış ve daha önce 5 binanın yıkımı gerçekleştirilmişti. Proje kapsamında ekim ayı içersinde 20 hak sahibine 4 milyon 300 bin TL ödeme yapılmıştı. Bugün itibari ile 33 hak sahibine 3 milyon 800 bin TL ödeme yapılarak kentsel dönüşüm projesi kapsamında toplam 53 hak sahibine 8 milyon 100 bin TL ödeme yapılmış oldu. Ödemeleri yapılarak kamulaştırılan binaların yıkımına önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu gelecek nesillere yaşanılabilir çağdaş bir kent bırakmak için vaat ettikleri projeleri hayata geçirmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, " Bu projelerimizden biri de Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi idi. TOKİ ile yaptığımız görüşmeler neticesinde gerekli protokolleri imzalayarak çalışmalara başladık. Proje kapsamında daha önce 20 hak sahibiyle anlaşmış olup 5 binanın yıkımını gerçekleştirmiştik. Bugün itibariyle 33 hak sahibine 3 milyon 800 bin TL ödedik. Proje kapsamında şimdiye kadar 8 milyon 100 TL ödeme yapmış olduk. Projenin hayata geçmesiyle birlikte Ayasofya Müzesi etrafını modern ve çağdaş bir hale getireceğiz. Bu projenin hayata geçirilmesinde bizlere her türlü desteği veren Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan ile TOKİ Başkanımız Erdoğan Bayraktar'a teşekkür ediyoruz" dedi.

       Öte yandan Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yaptıkları "Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi" 2. etap kamulaştırması için hak sahipleri hesabına bugün itibari ile 1 milyon 700 bin TL paranın yatırıldığı kaydedildi.

Toplam Okunma Sayısı : 1843

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com