Rehber :
   
Organizasyon Şirketleri
ES Davet Organizasyon
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
18.12.2009
Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu Vali Kızılcık'ı Ziyaret Etti


Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu Vali Kızılcık’ı Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.

            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık, “Trabzon’umuza şeref verdiniz. Batman’dan sonra Trabzon’da da inşallah hep beraber ülkemizin birliği, bütünlüğü açısından hizmet etmeye çalışacağız.” dedi.

            Vali Kızılcık ile yaklaşık 2 yıl önce Batman’da görüştüklerini ifade eden Prof. Dr. Bardakoğlu, “Batman’da sayın valimizin çok güzel hizmetlerini yerinde görme mutluluğunun içinde olduk.” ifadelerini kullandı.

            “Bizim en büyük sermayemiz insanımıza olan saygımız, sevgimizdir” diyen Prof. Dr. Bardakoğlu, “Birlik ve beraberlik bizim en önemli gücümüz kuvvetimizdir. Asırlardır biz, bir arada barış içerisinde yaşadık. Kimse, kimsenin ırkını, derisini, rengini, mezhebini kökeni sormadı, soruşturmadı. Bunu bir ötekileştirme nedeni olarak görmedik. Zaman zaman karamsar olmamızı doğurabilecek olayların olmasını da gelip geçici olduğunu düşünüyorum. Milletimizin de genlerinde taşıdığı birlik, beraberlik şuurunu hep taşıyacağını, insan sevgisine dair umudunu hep tazeleyeceğini ve birbirini sevip saymaya devam edeceğini biliyoruz ve buna yürekten inanıyoruz.” şeklinde konuştu.  

Bütün illerde cami dışı sosyal açılımlı din hizmeti parolası ile yola çıktıklarını kaydeden Prof. Dr. Bardakoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hepimiz din hizmeti sunan kurum olarak Cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlıyız. Hem milletimizin ortak değerlerine bağlıyız, hem dinimizin ana kaynaklarının doğru bir biçimde hiçbir ayrım yapmadan bütün insanımıza sunulmanın gayreti içindeyiz. Bütün illerde okuma kampanyası başlattık. Din hizmetini artık sadece cami içerisinde, caminin dört duvarı arasında kalan bir hizmet olarak görmüyoruz. Nerede aç varsa, nerede kimsesiz varsa, nerede yoksul varsa, nerede engelli varsa onun yanında olmayı da din hizmetinin bir parçası sayıyoruz. Ağaçlandırma, çevre bilincinin oluşması, çocukların okula gitmesi, kız çocuklarına ayrımcılığın önlenmesi, toplumda birlik ve beraberliğin sağlanması, inancı ne olura olsun, ateist olsun, başka bir dine mensup olsun, herkesin insan olarak saygı görmesi bizim din hizmetinin ana vazgeçilmezleridir.”

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, Prof. Dr. Bardakoğlu’na Trabzon’a özgü işlemeli telkari fincan takımı hediye ederken, Prof. Dr. Bardakoğlu’da Vali Kızılcık’a Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bastırdığı kitaplardan hediye etti.    

 IMG_1366

IMG_1374

IMG_1381

Toplam Okunma Sayısı : 2040

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com