Rehber :
   
Medikal
Numune Medikal
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
21.12.2009
Dört yıldızlı otel konforundan öğrenci yurdu...


Dört yıldızlı otel konforundan öğrenci yurdu


       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak ve Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu Kredi Yurtlar Kurumu tarafından Yomra'da yaptırılan öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu.

       Dört yıldızlı otel konforunda. 215 kız ve 215 öğrencilik 2 blok halinde yapılan yurtta 3 kişilik ve tek kişilik odalar bulunuyor. Odalarda her öğrenci için ayrı bazalı yatak, çalışma masası, buzdolabı ve televizyon bulunuyor. 2 yıl içerisinde tamamlanan yurtta ayrıca konferans salonu ve diğer sosyal donatılar bulunuyor.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Kredi Yurtlar Genel Müdürü Hasan Albayrak yurt ziyaretinde ayrıca öğrencilerle sohbet ederek taleplerini dinlediler. Başkan Gümrükçüoğlu bahçesine öğrencilerin yararlanmaları için kamelya yapım sözü verdi. Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca öğrencilerin ulaşım sorununu çözmek için düşük ücretlerle belediye otobüs seferi konulacağını söyledi.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yurt ziyaretinde yaptığı açıklamada Kredi Yurtlar Kurumu tarafından Yomra İlçesinde yapılan öğrenci yurdunun 2011 olimpiyatlarına hazırlanan Trabzon için çok önemli bir yatırım olduğunun altın çizerek, "2011 olimpiyatları için Trabzon'da 4 bin kişi kapasiteli yurt yapılıyor. Bu yurtların bir kısmı tamamlandı bir kısmı ise inşaat halinde. Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Faruk Nafiz Özak'ın koordinatörlüğünde olimpiyat hazırlıkları tüm hızıyla devam etmektedir. Yomra ilçemizde yapılan 4 yıldızlı otel konforunda yurt sayesinde öğrencilerimiz eğitim ve öğretimlerini rahat bir ortamda sürdürecektir. Belediye olarak ayrıcı burada kalan öğrencilerimizin rahatça ulaşımlarını sağlamaları için düşük ücretli belediye otobüs seferleri başlatacağız. Ayrıca yurdun bahçesine kamelyalar yapacağız. Bundan sonraki kuşaklarımız çağdaş mekânlarda eğitim ve öğretimlerini sürdüreceklerdir. Böylesine modern bir yurdu Trabzon'a kazandırdıkları için Kredi yurtlar Kurum Genel müdürü Hasan Albayrak ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

       Kredi ve Yurtlar Kurumu Hasan Albayrak ise Yomra'da yaptıkları yurdu 2011 olimpiyatları öncesi planladıklarını ve bu yurdun burada yapılması için Sağlık Bakanlığı müsteşarlığı yaptığı dönemde Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun tavsiyelerinin de etkili olduğunu belirterek, "Bu proje özel bir projedir. Tek kişilik ve üç kişilik odalardan oluşan bu yurtta öğrencilerimiz için her şey düşünülmüş. Odalarda bazalı yataklar, televizyon, buzdolabı teknik altyapı ile her öğrenci için çalışma masası bulunmaktadır. 2011 olimpiyatları için kampus içerisinde yapımı devam eden yurt inşaatı 2010'un Mayıs ayında bitirmeyi planlıyoruz. Yine 1 ay içerisinde ihalesi yapılacak ve 1 yılda tamamlanması planlanan 2500 kişilik öğrenci yurdu inşaatına başlayacağız. Ayrıca Beşikdüzü ve Of'ta 300'er yüz kişilik yurt yapacağız. Kredi yurtlar Kurumu olarak Trabzon'un bir üniversite şehri olması için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. İnanıyorum ki bu yatırımlarla birlikte Trabzon, öğrencilerimiz dolayısıyla Türkiye kazançlı çıkacaktır" dedi.

       Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu böylesine güzel bir hizmeti ilçesinde yaptıkları için Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak ve gösterdiği ilgiden dolayı Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na teşekkür etti.

Toplam Okunma Sayısı : 3361

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com