Rehber :
   
Reklam ve Tabela
Yusuf Rizeli
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
20.12.2009
Trabzon –Gümüşhane karayolunun genişletilmesi yerine Zigana..


GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, karayolunun genişletilmesi yerine, Zigana’ya ikinci tünel projesinin gerçekleştirilerek gerek mesafenin kısaltılması gerekse kış mevsiminde ulaşımın daha kolay ve rahat hale getirilmesinden taraf olduklarını belirtti. Bu konuda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde Trabzonlularında desteğini beklediklerini vurguladı.

GÜMÜŞHANE HEYETİNDE KİMLER VARDI

Heyette, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı Turan Tuğlu, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Meclis Başkan Yardımcısı Süleyman Köprülü, Yönetim kurulu Üyesi Azmi Arıtan, Elbeyi Gergin, Meclis Üyesi Kamuran Gündüz yer aldı.

GTSO BAŞKANI AKÇAY: TRABZON-GÜMÜŞHANE KARAYOLUNDA İKİNCİ TÜNEL PROJESİ ÖNCELİKLİDİR

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane-Trabzon arasındaki karayolunun duble yolu çevrilmesi projesi yerine yeni bir tünel yapılarak ulaşım mesafesinin düşürülmesinin desteklediklerini belirtiler.

TÜNEL İLE ZİGANA YARIM SAATTE AŞILIR

Önerilerinin Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da desteklenmesini beklediklerini vurgulayan GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay,” Şu anda Trabzon-Gümüşhane arasında ki mevcut karayolumuzun duble yol olarak genişletilmesi projesinden daha elzem olan proje iki kent arasına ikinci bir tünel yapılmasıdır. Zigana dağını yarım saat sürede aşacak olan tünel projesinin Trabzon’u ve Trabzon limanını Gümüşhane üzerinden Güney Doğu’ya daha kısa sürede bağlamış olur. Biz Gümüşhane iş dünyası olarak ikinci tünel projesini öncelikli olarak destekliyoruz. Mevcut karayolu daha sonra ikinci planda genişletilmeye alınabilir.”diye konuştu.

TTSO BAŞKANI HACISALİHOĞLU: YENİ BİR TÜNEL DAHA EKONOMİKTİR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, önerinin yerinde bir karar olduğunu belirterek, Zigana’ya yapılacak olan ikinci tünel projesinin daha ekonomik olduğunu belirtti. Ayrıca Trabzon-Gümüşhane arasındaki karayolunun genişleme projesinden daha fazla ekonomik katkı yaratacağını söyledi.
Bugün Türkiye’de, tünel projelerinin çok rahat yapılabildiğini ifade eden Başkan M. Suat Hacısalihoğlu,“Tünel yapmak zor değil. Bu ülke yatırım yapma zorunluluğundadır. Yatarım yapmazsak kalkınma hızımız düşür. Zigana tüneli programa alınırsa 10 yıldan daha kısa sürede tünel tamamlanmış olur.”dedi.

TTSO MECLİS BAŞKANI EREN: 2. ZİGANA TÜNELİ DOĞA KARADENİZİ- DOĞU VE GÜNEY DOĞU BÖLGESİ İLE BAĞLAYABİLECEK EN RAHAT VE EKONOMİK YOLDUR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı M. Şadan Eren’de Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde ikinci tünel konusunda değerlendirmede bulundu.

Meclis Başkanı Eren, öncelikli olarak Trabzon-Gümüşhane karayolunun İran Transit yolu olduğunu anımsatarak, Zigana dağının ikinci bir tünel ile aşılmasının ekonomik açıdan önemli bir katma değer yaratacağını bildirdi.

Trabzon-Gümüşhane karayolunun, Doğu ve Güney Doğu Bölge illerini, Karadeniz’e bağlayan en rahat ve işlek hat olduğunu aktardı. Bu hattın önemli bir ticaret koridoru olduğunu da vurgulayarak, Zigana dağının ikinci bir tünel ile aşılarak mesafenin kısaltılmasının ülke ekonomisine kakı vereceğini söyledi.

Meclis Başkanı Eren,” Trabzon –Gümüşhane karayolu, bu iki ilimizin yanında, Erzurum, Erzincan, Ağrı gibi illerimizin de yoğun olarak kullandığı bir hattır. 2. tünel projesinin bütün bu bölge ve iller tarafından desteklenerek mesafenin kısaltılmasına, ticaretin ve ulaşımın önünün açılmasına destek olmalıyız.”şeklinde konuştu.

GÜMÜŞHANELİ TRABZON’DA TUTUNDU

Toplantının ardından iki il arasındaki bağlara yönelik mesajlar verildi. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhanelinin gurbetçi olduğunu, ilk gözünü açtığında Trabzon ve Erzurum’a gitmeyi tercih ettiğini söyledi. Erzurum’a gidenlerin maalesef orada tutunamadığını ama Trabzon’a gelenlerin burada kaldığını ifade etti. Trabzon’da Gümüşhaneli hemşerilerinin itibar kazandıklarını bundan gurur duyduğunu söyleyen Akçay,” Bu sıcak ilişki, Trabzon ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odaları arasında da var. M. Şadan Eren’in TTSO’da Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı dönemde çok iyi ilişkilerimiz oldu. TOBB Yönetim Kurulu Üyeliği döneminde de Gümüşhane TSO’yu hep korumuştur. Şimdi yeni bir dönem deyiz M. Suat Hacısalihoğlu Başkanlığı’ndaki Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile iyi ilişkilerimiz devam edecektir.”dedi.

GTSO MECLİS BAŞKANI TURAN TUĞLU: GÜMÜŞHANELİ TUTTUĞU TAKIMININ TRABZONSPOR İLE OLAN KARŞILAŞMASINDA KENDİ TAKIMINDAN VAZGEÇİYOR

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Turan Tuğlu, iki kent halkı arasında gelişen dostluğu farklı bir örnekle ifade etti. Tuğlu, Gümüşhanelilerin tuttuğu futbol takımlarının Trabzonspor ile olan karşılaşmalarında, kendi takımından vazgeçtiğini, Trabzonspor’un kazanmasını arzuladığını söyledi. Tuğlu şöyle konuştu.” Gümüşhaneli olarak bizler tuttuğumuz takımlardan Trabzonspor maçlarında vazgeçiyoruz. İşte bu iki kent halkı arasındaki yakınlığı çok iyi ortaya koyuyor.”dedi

TTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI M. SUAT HACISALİHOĞLU: GÜMÜŞHANEYİ FARKLI BİR ŞEHİR OLARAK GÖRMÜYORUZ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Gümüşhane’yi farklı bir şehir olarak görmediklerini dile getirerek, şöyle konuştu: “ Trabzon’da yaşayan çok Gümüşhaneli var. Artık Gümüşhane’yi bizden farklı bir şehir olarak görmüyoruz.”

TTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI M.ŞADAN EREN: GÜMÜŞHANE DE EN İYİ ÜNİVERSİTE OLUR ALTYAPI VE SOSYAL YAPIYI HAZIRLAMAK GEREKİR

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TTSO Yönetim Kurulu Üyesi M.Şadan Eren, Gümüşhane’de sanayinin gelişmesinin zor olduğunu, aynı şekilde Trabzon’da da bu zorlukların fazlasıyla yaşandığını ifade etti. Gümüşhane ekonomisinin gelişmesi için en iyi projenin üniversiteyi geliştirmek olduğunu anımsatan Meclis Başkanı M. Şadan Eren,” Gümüşhane’de en iyi üniversite olur. Bunun için alt yapı ve sosyal altyapının geliştirilmesinde fayda var.”diye konuştu.

GÜMÜŞHANE TSO’DAN PLAKET

Yapılan görüşmelerin sonunda, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Meclis Başkanı Turan Tuğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Akçay, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’na ziyaretin anısına plaket sundular.

 
 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 3354

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com