Rehber :
   
Fast Food & Cafe
Menekşe Fast Food
Keyf Fast Food & Cafe
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
21.12.2009
Kadriye Yılmaz, Sağlığına Kavuşmak İçin 43 Ameliyat Geçirdi...


Kadriye Yılmaz, Sağlığına Kavuşmak İçin 43 Ameliyat Geçirdi (Haber DetayI)
     
 
 
     

Trabzon'da, 19 yıl önce kansere, bir süre sonra da siroza yakalanan, Hepatit B taşıyıcısı olan ve sağlığına kavuşabilmesi için doğacak üvey çocuğundan kordon kanı nakledilmesi için eşinin bir başka kadınla evlenmesine bile izin veren Kadriye Yılmaz, sağlığına kavuşmak için umudunu hiç yitirmedi.

Trabzon'un 2 No'lu Erdoğdu Mahallesi'nde, belediyenin desteğiyle inşa ettirilen evinde eşi Mustafa (40), Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi öğrencisi kızı Elif (21), Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Gökçe (17), ilköğretimde okuyan Oğuzhan (14), eşinin imam nikahıyla birlikte yaşadığı Pınar Kuduban ve bu kadından olan 1.5 yaşındaki Hacer ile 3 aylık Tunahan'la yaşayan Kadriye Yılmaz (39), 19 yıl önce göğüs kanserine yakalandı.

 Göğüs kanseri yüzünden ameliyat olan Kadriye Yılmaz, ardından karaciğer kanseri ve siroz hastalığına yakalandı. Bu süreçte kanser tedavisi gören annesi ölen Yılmaz, tedavi olmak için, 5 yıl önce, Çamlık semtindeki Trabzon Göğüs Hastalıkları Hastanesine başvurdu.

 Tetkikler sonrası, doktorlarca, iflas ettiği için karaciğer nakli olması gerektiği belirtilen Yılmaz, aynı yıl nakil için gittiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesindeki tetkiklerin ardından Özel Amerikan Hastanesine yönlendirildi.

 Bu hastanenin karaciğer nakli için 58 bin TL istemesi üzerine parasızlık yüzünden Trabzon'a dönen Kadriye Yılmaz, eşi Trabzon Belediyesine bağlı bir şirkette asgari ücretle çalıştığı için Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve diğer yetkililerden yardım istedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan'ın desteğiyle şu anda oturduğu evi yaptırılan, Özak tarafından da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine yönlendirildiğini belirten Kadriye Yılmaz için eski Vali Nuri Okutan ile Karanlıktan Aydınlığa Derneği de yardım kampanyası başlattı.     Kampanyalardan yeterli para toplanamaması sebebiyle karaciğer nakli yapılamayan Yılmaz'a hastalığın ilerlemesi yüzünden doktorlar, 3 yıl ömrünün kaldığını söyledi.

          -ÜVEY ÇOCUKTAN KORDON KANI-     

Doktorlar, bu sırada sağlık sorunları yüzünden çocuk yapmaması gereken Kadriye Yılmaz'a, eşi Mustafa Yılmaz'ın evleneceği bir başka kadından doğacak çocuğun kordon kanının nakledilmesinin tedavisine yarar sağlayacağını belirtti.

 Uygun olması halinde nakledilebilecek kordon kanı umudunu göz önünde bulunduran Kadriye Yılmaz, eşinin Pınar Kuduban ile evlenmesine izin verdi. Pınar Kuduban ile dini nikahla yaşamaya başlayan Mustafa Yılmaz'ın bu kadından ''Hacer'' ve ''Tunahan'' adlı 2 çocuğu dünyaya geldi.

 Ancak küçük Tunahan'dan alınan ve üvey anne Kadriye Yılmaz dışında 10 hastaya da umut olan kordon kanı, ailenin yeterli para bulamaması sebebiyle tetkik için uzun süre Ankara'daki hastaneye gönderilemedi. Bu nedenle de Kadriye Yılmaz'a kordon kanı nakledilemedi.     

     -43 AMELİYAT GEÇİRDİ-     

Vücudunu saran amansız hastalığa yakalandığı günden itibaren Trabzon, Ankara ve İstanbul'daki çeşitli hastanelerde 43 ayrı ameliyat geçiren Yılmaz, maddi sıkıntılar dolayısıyla bugüne kadar karaciğer nakli olamadı.   Yürüttüğü umutlu hayat mücadelesini AA muhabirine anlatan Kadriye Yılmaz, 19 yıl önce yakalandığı göğüs kanserinin karaciğerine sıçradığını ifade ederek, ''Kanserden kaybettiğim annemin çektiği ızdırabı çekiyorum. Kesilmeyen yerim kalmadı'' dedi.

 Kalbinde tümör tespit edildiğini, Hepatit B taşıyıcısı ve kanserli karaciğerinin iflas ettiğini anlatan Yılmaz, ''5 yıl önce, Çamlık'taki hastanede karaciğerimin iflas ettiğini söyleyip beni Cerrahpaşa Tıp Fakültesine gönderdiler. Oradaki doktorlar da tetkikler sonrası beni iflas eden karaciğerimin yerine başka bir karaciğer nakledilmesi için Özel Amerikan Hastanesine gönderdi. Ne kadar masrafımız olur, nasıl yaparız diye o hastaneye gittik. Ekonomik durumumuz iyi değildi. 58 bin lira istediler. Nakil olmadan Trabzon'a geldim'' dedi.

 Trabzon'da dönemin Valisi Nuri Okutan ve Karanlıktan Aydınlığa Derneğinin desteğiyle yürütülen yardım kampanyasından karaciğer nakli için yeterli para toplanamadığını söyleyen Yılmaz, ''Bu sırada kalp kapağımda tümör oluştu, tedavi için Ankara'ya gittim ve tümör alındı. Şu anda kalbimde hafif tekleme oluyor, ama ilaç kullandığım zaman geçiyor. Toplanan yardımla Cerrahpaşa'da da kalp ameliyatı geçirdim'' dedi.

          -TOPLANAN YARDIM BAŞKA HASTANIN EŞİNE VERİLDİ-     

 Yardım kampanyalarından toplanan 15 bin liranın da yanlışlıkla, kendisiyle aynı ismi taşıyan Erzurumlu başka bir hasta için bu kişinin eşine verildiğini savunan Yılmaz, doktorunun karaciğer nakli olması halinde kurtulacağını söylediğini ifade etti.

Eşinin ikinci evliliğine, doğacak üvey çocuğun kordon kanının kendisine nakledilebilecek olması sebebiyle olumlu baktığını da anlatan Yılmaz, şunları anlattı  ''Üvey oğlum Tunahan'ın kordon kanından bana nakil yapılacaktı. Erkek çocuğu olduğu için kordon kanı benim sağlığım için daha gerekliydi. Tunahan, 24 gün erken doğunca ve o anda paramız olmadığı için kordon kanını Ankara'daki hastaneye gönderemedik. Her şeyin bir hikmeti var. Gün doğmadan neler doğar. O anda benim kanım düşük olduğu ve 5 bin TL'ye ihtiyacımız olduğu için bu umudumuz da gitti.

Tunahan sadece beni değil, 10 hastayı kurtaracaktı. Onun kordon kanını daha sonra diğer hastalar için Ankara'daki hastaneye gönderdim''     

     -''HAYAT MÜCADELEMDEN VAZGEÇMEYECEĞİM''-     

 Yılmaz, 6 yıl önce doktorların eşine, ''3 yıllık ömrü kaldı'' demesine rağmen 6 yıldır umudunu kaybetmeyerek hayata tutunduğunu anlatarak, ''Bu Allah'ın elindedir, çıkmayan canda ümit vardır. 6 yıldır halen yaşıyorum yaşayacağım da... Allah'ın izniyle mücadelemden hiç bir zaman vazgeçmeyeceğim'' şeklinde konuştu.

 Kocasının ikinci eşinden olan Hacer ve Tunahan isimli çocuklarını çok sevdiğini anlatan Yılmaz, ''Onlar Allah'ın gönderdiği hediyedir, gülümsemeleri beni hayata bağlıyor'' diye konuştu.

 Yılmaz, hastalığı sırasında bir gün fenalaştığı için evine çağrılan ambulanstaki sağlık görevlisinin artık ölmek üzere olduğunu düşünüp kendisine serum takarak ayrıldığını ifade ederek, serumun bitmesi sonrası kendisine gelip yaya olarak hastaneye gittiğini de anlattı.     

     -EN KISA SÜREDE KARACİĞER NAKLEDİLMESİ GEREKİYOR-     

Kadriye Yılmaz, hastalığı dolayısıyla eşi Mustafa Yılmaz'ın aldığı krediler nedeniyle bankalara 40 bin lira borcu olduğunu anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı: ''Eşimin aylığı bankalara kesiliyor. Borçların biri bitiyor, öteki icraya giriyor. Şu an elektriğim kesik ve karanlıktayız. Evde küçük çocuklar var. Karaciğerim olmadığı için gece nefes almakta zorluk çekiyorum. Oksijen tüpü kullanmam lazım yok. Çocukları ve kendimi de gripten korumam, kemoterapiye girmem lazım. İlaçlarım da çok pahalı, alamıyorum. Ekonomik durumumuz iyi değil, o yüzden tedaviyi bıraktım.

     Sağlığıma kavuşmam için kadavradan tam karaciğer nakledilmesi gerekiyor. Ağzımdan sürekli kan geldiği için bana, 15 günde bir 8 ünite kan veriliyor. Kanım düştüğünde komaya giriyorum. Bir an önce bana karaciğer nakledilmesi için yetkililerden yardım istiyorum.''

Toplam Okunma Sayısı : 2298

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com