Rehber :
   
Lokanta
Üstad Yemek ve Kebap Salonu
Şahane Yemek ve Kebap Salonu
Çınar Lokantası
Güloğlu Baklava & Kebap
Özdemir Kasabı
Akçaabatlılar Köfte & Balık
Kıbrıs Lokantası
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
23.12.2009
Yedi Dernekten Oluşan, Trabzon Kadın Platformu Toplantısı Yapıldı


Türk Kadınlar Birliği,    Türk Anneler Derneği,  Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği,   Yaşam Kadın Merkezi Derneği, Femin& Art Trabzon Kadın Sanatçılar Derneği, Tüm Kadınlar Derneği Akçaabat Şubesi” olarak yedi dernekten oluşan, Trabzon Kadın Platformu toplantısı,  BMOP Trabzon Koordinatörü ve karma örgütlerin katılımı ile Trabzon Sanat Evinde gerçekleşti.

 

İlk konuşmacı olarak TKB temsilcisi Uğur Değermenci, Platformu, Trabzon Sığınma Evi projesi konusunda bilgilendirdi. Daha önce gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, Belediye’den alarak incelediği Sığınma Evi Projesini üyelerle paylaştı.  

Görüşülen ikinci konu, Trabzon Kadın Platformu bir yıllık dönem sözcüsünün, sekretaryasının ve yürütme kurulunun belirlenmesiydi.

 Görüşmeler sonucu, dönem sözcüsünün, Türk Anneler Derneği adına Zehra Temel’in, sekretaryanın, BMOP Koordinatörü Sinem Mısırlıoğlu’nun olması kararı alındı.

Yürütme Kurulu için belirlenen isimler;

Türk Kadınlar Birliği   Uğur Değermenci,   Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği                     Nurper Gürdal,   Femin& Art Trabzon Kadın Sanatçılar Derneği   H.Nurcan Yazıcı, Tüm Kadınlar Derneği Akçaabat Şubesi Nurten Şahin, Türk Anneler Derneği  Leyla Demirkır, Yaşam Kadın Merkezi Derneği     (sonra belirtilecek)

Toplantıda yapılan görüşmeler sonucu, Trabzon Kadın Platformu’nun önümüzdeki süreçte çalışma yürüteceği konular ise şu şekilde belirlendi;

Sığınma Evi’nin işleyişi konusunda çalışmalar yürütülecek.

Milli Eğitim  Müdürlüğü  ile Trabzon Kadın Platformu arasında geçen sene imzalanan “Kadının Güçlendirilmesi ve Vatandaşlık Eğitimi” işbirliği protokolünün gerçekleştirilmesi için çalışmalar başlatılacak ve yüzlerce kadına eğitim verilecek

Kadına karşı şiddetle mücadelede, erkeklerin katılımını içeren  ve Valiliğin öncülüğünde başlatılan “Kahvelere Beyaz Kurdele” kampanyasına destek verilerek kahve toplantılarına devam edilecek.

Yerel meclislerde oluşturulan eşitlik komisyonlarıyla işbirliği içinde çalışmalar yürütülecek.

 

Toplam Okunma Sayısı : 2801

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com