Rehber :
   
Haber Portalı
Yöresel Haberler
61 Haber
Zaguda.net
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
23.12.2009
Vali Kızılcık Köprübaşı ve Arsin İlçelerini Ziyaret Etti


Vali Kızılcık Köprübaşı ve Arsin İlçelerini Ziyaret Etti

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Köprübaşı ve Arsin ilçelerini ziyaret edip çeşitli incelemelerde bulundu.

İlk olarak Köprübaşı ilçesine giden Vali Kızılcık’ı, Köprübaşı Kaymakamı Hayri Zorlu, Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Rıza Hacıefendioğlu, Beşköy Belediye Başkanı Yahya Narmanlı, daire amirleri ve vatandaşlar karşıladı.

Köprübaşı Belediye Başkanı Hacıefendioğlu, ilçenin genel yapısı ve sorunları hakkında Vali Kızılcık’a bilgi sundu. İlçe nüfusunun devamlı azaldığını ifade eden Başkan Hacıefendioğlu, merkezden gelen paylardaki azalmadan dolayı hiçbir çalışma yapamadıklarını söyledi. Başkan Hacıefendioğlu, Vali Kızılcık’tan iptal olma noktasına gelen Hayvancılığı Geliştirme Projesi’ni canlandırmasını, ilçe içerisinden geçen derenin DSİ tarafından ıslah edilmesini ve ilçeye gençlerin faydalanabileceği spor tesislerinin yapılmasını istedi.

Beşköy Belediye Başkanı Yahya Narmanlı ise, Sürmene-Köprübaşı-Beşköy-Aydıntepe yolunun yapılması ile bu bölgenin Anadolu’ya bağlanacağını, bunun sonucunda bölge insanının ekonomik yönden kalkınacağını ifade ederek, yolun yapılması için Vali Kızılcık’tan yardım istedi.

Vali Dr. Recep Kızılcık’da ilgilileri dinledikten sonra yaptığı genel değerlendirme de “Bana aktardığınız sorunlar sadece bu ilçeye mahsus sorunlar değildir. Bu sorunlar bütün ilçelerimizin hatta Türkiye’nin birçok yerinin sorunları ile aynıdır. Bunun da sebebi kaynakların iyi kullanılmaması ve planlı çalışmamaktan kaynaklanmaktadır. Yerel yönetimler kaynaklarını çok verimli kullanmalıdır. Hayvancılık projesi ve DSİ ıslah çalışmaları için ilgili kurumları talimatlandıracağım. Bu sorunları el birliği içinde birlikte çalışarak çözmeliyiz” dedi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından ilçede vatandaşların ve esnafın sıkıntılarını dinleyen Vali Kızılcık, Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Rıza Hacıefendioğlu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Hacıefendioğlu, ziyaret anısına Vali Kızılcık’a ilçenin el sanatları ürünlerinden şimşir kaşık, çelik yapımı keser ve küçük balta hediye etti.

Daha sonra Arsin ilçesine geçen Vali Kızılcık’ı burada Arsin Kaymakamı Ercan Çiçek, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Yeşilyalı Belediye Başkanı Hüseyin Fidan, Atayurt Belediye Başkanı Hüseyin Zengin, daire amirleri ve vatandaşlar karşıladı.

Kaymakam Çiçek’ten brifing alan Vali Kızılcık, ilçe ve belde belediye başkanlarının sorunlarını da dinledi.

Bölgenin en büyük sorununun köy yolu ulaşımı olduğunu dile getiren Vali Dr. Recep Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti:

“Geldiğim günden itibaren yetkililere verdiğim talimatta, yolların altyapısı yapılmadan (menfez, sanat yapısı, kanalizasyon) asfalt dökülmeyecektir dedim. Düzköy Yaylası yolu bu anlayışımıza en güzel örnektir. Önceliğimiz ana arterler olacaktır ve bunu mutlaka uygulayacağız.”

İlçe ve köy gezilerine devam edeceğinin altını çizen Vali Kızılcık, halkın yanına giderek, vatandaşlarımızın dertlerini dinleyerek, var olan sorunlara çözüm üretmek için çalışacağız.” şeklinde konuştu. 

 IMG_1567

IMG_1515

IMG_1511

IMG_1505

IMG_1523

IMG_1498

IMG_1556

Toplam Okunma Sayısı : 2011

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com