Rehber :
   
Basın Kuruluşları
Kuzey TV
Aktif Radyo
Taka Gazetesi
İlk Haber Gazetesi
Kuzey Ekspres
Trabzon Tv
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.12.2009
Gümrükçüoğlu: Kirletmemek En Büyük Temizliktir...


Gümrükçüoğlu: Kirletmemek En Büyük Temizliktir


       Trabzon Belediyesi atık yağlar konusunda vatandaşları bilgilendiriyor

       Trabzon Belediyesi Çevre Temizlik Müdürlüğü Çevre Sağlığı ekipleri mutfaklarda kullanılan bitkisel atık yağ denetimlerini yaparak vatandaşları bilinçlendiriyor. 1 litre yanmış yağın bin metreküp suyu kirlettiği belirtilirken özel bidonlarda saklanan yağın geri dönüşümünün mümkün olduğuna dikkat çekildi.

       Trabzon Belediyesi'ne bağlı Çevre Temizlik Müdürlüğü Çevre Sağlığı ekipleri dershanelerde, lokantalarda ve mutfaklarında kızarmış yağ kullanan işyerlerinde uzman ekiplerle kontrollerini belli periyotlarla yapıyor. Denetim ve bilgilendirmelerde atık yağların özel bidonlarda saklanması istenirken, Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan özel sertifika almış firmalar tarafından bu yağların belli aralıklarla toplanacağını belirtiliyor.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu çevreyle ilgili önceliklerinin her yönüyle temiz bir çevre oluşturmak olduğunu ifade ederek, " Çevreyle alakalı çalışmalarımız bir taraftan temizlerken diğer taraftan kirletmenin önüne geçmek biçiminde sürdürülmektedir. Yani kirletmeden temizlemeyi ön planda tutuyoruz. Bu çerçevede 2006 yılında Çevre Orman Bakanlığı'nın çalışmalarıyla yasalaşan yanmış yağların geri dönüşümüne çok önem vermekteyiz. Bir litre atık yağın bin metre küp suyu kirlettiği gerçeğinden hareketle atık yağlatın rastgele doğaya bırakılmasının önüne geçmeye çalışıyoruz. Çevre ve Orman Bakanlığı ile anlaşmalı firmalar iş yerlerindeki özel bidonlarda saklanan yağları gelip ücretsiz almaktadır. Trabzon Belediyesi olarak bir taftan insanlarımızı bilinçlendirirken diğer taraftan dershane kantinleri ve kızartmalı ürünler satışı yapan iş yerlerini denetliyoruz. Bu konuda yarışmalar, seminerler ve konferanslar vererek işletme sahiplerini bilgilendirdik. Yeni açılan işyerlerinde de bu bilgilendirme işlemlerimiz devam ediyor. Başta da söylediğim gibi hedefimiz temiz bir çevre. Bunu oluştururken kirletmemeyi de başarmamız gerekiyor. Onun için kirletmeden denetim ve kontrollerimiz yapıyoruz. Halkımızın da bu konuya gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz" dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 1689

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com