Rehber :
   
Ajanslar
Yonca Ajans
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.12.2009
KARGİD İşadamlarının ihracat kapasitesini arttırmayı hedefliyor.


KARGİD İşadamlarının ihracat kapasitesini arttırmayı hedefliyor.

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) 9-12 Aralık tarihlerinde Gürcistan’ın Tiflis şehrine bir iş gezisi düzenledi. KARGİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş eşliğinde Gürcistan’a giden işadamları yatırım fırsatlarını yerinde değerlendirdi.

25 kişiden oluşan heyet, gezide Gürcistan’da yatırım yapmış olan Türk işadamlarının fabrikalarından Okrasnavi Yatak Fabrikası, Kafkasya LTD ŞTİ, Kastamonu Entegre AŞ ve Clean World LTD ŞTİ’ni ziyaret ederek, firma sahipleri ile fikir alışverişlerinde bulundu.

 Gürcistan’ın gelişmekte olan bir pazar olması sebebiyle burada yapılacak olan yatırımların önümüzdeki yıllarda değer kazanacağını belirten firma sahipleri ürettikleri ürünlerle Gürcistan pazarında büyük paya sahip olduklarını belirttiler. Gürcistan’da yapılan hukuki düzenlemelerle yapılacak olan çalışmaların kolaylığına değinen işadamları özellikle bu pazara yakın olan Trabzon’lu işadamlarının yapacakları birçok yatırım alanları olduğuna değindiler.

Geziyi girişimciler olarak çok ufuk açıcı olduğunu belirten KARGİD Yönetim Kurulu Başkanı A.Yaşar Altıntaş, "Bu yıl gerçekleştirdiğimiz ilk yurt dışı gezimiz olan Gürcistan'dan umutlu dönüyoruz. Karlı yatırımlar var, çalışmalarımız sürüyor. İş adamlarımızın ufkunu açmaya devam edeceğiz. Bu tarz gezilerimiz artarak devam edecek." dedi. Özellikle küresel ekonomik krizle birlikte krizden daha az etkilenen ülkelere yöneldiklerini belirten KARGİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş,son 3 yıldır bu konuda çatı örgütümüz TUSKON’un desteğiyle birlikte önemli organizasyonlar yaptıklarını söyledi. Bu yıl daha öncede gerçekleştirildiği gibi  iş geliştirme gezilerine işadamlarının katılımını sağladığını belirten Altıntaş bu tür gezilerin işadamlarının yeni iş fırsatlarını görmelerine vesile olduğunu söyledi.

 

KARGİD Yönetim Kurulu Başkanı Altıntaş, hükümetin son yıllarda uyguladığı komşularla sıfır problem politikasının ticaret hacminin artırılmasına direkt etki yaptığını dile getirirken bu çalışmalar sonucunda vizelerin kaldırılmasının da geleceğe dönük olarak ticaretin daha da gelişmesini sağlayacağını anlattı.

 

Hükümetten özellikle ülkelerle ikili ticaret anlaşmalarının artırılmasını beklediklerini ifade eden Altıntaş, "Hükümetlerin diyaloglarını geliştirmesi bizim işlerimizi kolaylaştırıyor. Özellikle gümrük ve vergi konularında sağlanacak avantajlar ticaretin daha hızlı gelişmesinin zeminini hazırlıyor. Bizim istediğimiz sadece önümüzün açılması. Ondan sonrası zaten geliyor" diye konuştu.

 











Toplam Okunma Sayısı : 3514

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com