Rehber :
   
Baharat & Aktar
Beşikçi Baharat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.12.2009
TRABRİKAB Encümen Toplantısı Yapıldı...


TRABRİKAB Encümen Toplantısı Yapıldı

Trabzon-Rize Belediyeleri Katı Atık Birliği (TRABRİKAB) encümen toplantısı Sürmene Çamburnu Kutlular Mevkii’nde yapıldı.

Toplantıya Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Çamburnu Belediye Başkanı Hüseyin Alioğlu, Çevre ve Orman İl Müdürü Fahrettin Ulu ve ilgili daire amirleri katıldı.  

Toplantı sonunda kısa bir açıklama yapan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, “Atığın dökümünün yapıldığı bölgedeki iki belediyemizin başkanlarının bazı talepleri oldu. Talepler genelde depolama tesisinden kaynaklanan koku üzerine yoğunlaştı. Kokunun vatandaşları rahatsız ettiğini söylediler. Sorunun giderilmesi için arkadaşlara talimat verdik. Sebebi nedir ortadan kaldırılması ve yörede yaşayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için Rize ve Trabzon belediye başkanlarımızın ortak kararıyla çözüm yoluna gidilme kararı alındı.” dedi.

Toplantı gündeminde iki temel konu olduğunu belirten Vali Kızılcık, “Bir tanesi Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan tesisin işletilmesi için hibe kredi talebinde bulunulmasıydı. Bu konuda kararı aldık. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın bu tür işletmelerin devamını sağlamak için hibe desteği oluyor. O konuda encümen kararını aldık. En kısa zamanda hibe desteğinin gelmesini bekliyoruz. İkinci husus ise arıtma tesisinde kapasite fazlası olmasıydı. Kapasite fazlası suyun taşınmasını hizmet alma yöntemiyle gerçekleştiriyoruz. Acil olarak ihaleye çıkarılıp böylece bu suyun derin deşarj ile buradan uzaklaştırılmasını temin etmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Öte yandan civar köylerden gelen köylü kadınların sıkıntılarını dinleyen Vali Kızılcık, kendilerine çöp kokusunun giderileceği ve var olan sorunların en kısa sürede çözüleceği sözünü verdi.

 IMG_1635

IMG_1626

IMG_1646

IMG_1636

Toplam Okunma Sayısı : 2409

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com