Rehber :
   
İnşaat ve Yapı Malzemeleri
Astaş Beton
Ernil Yapı Market
NKY Necdet Kırhan Yazıcı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
26.12.2009
Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Toplantısı Yapıldı...


Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Toplantısı Yapıldı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında yapılan Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi toplantısına Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul ve İl Özel İdaresi Meclis Üyesi Sedat Gözaçan katıldı.

Toplantı sonunda yapılan açıklamada, 2006 yılında sanayicilere arsa tahsislerine başlanılan organize bölgesinde 6 adet firmaya ait tesisin üretimde olduğu, 15 firmanın ise inşaat ve proje aşamasında olduğu kaydedildi.

Yapılan toplantıda; Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nden arsa talebinde bulunan Nadir Ticaret (tarımsal sanayi paketleme tesisi), Alp-İş Gıda (fındık işleme tesisi), Atılım Ambalaj (Su ürünleri işleme tesisi), Kastaş A.Ş. (Prefabrik yapı elemanları) ve Alkım Basım Yayın Dağıtım Tic. Ltd. Şirketi’ne (Gazete basım matbaa tesisi) boş bulunan 10 adet sanayi parselinin tahsis edildiği belirtildi.

Bu firmaların faaliyete geçtiklerinde ilk etapta toplam 200 kişiye istihdam sağlayacağına vurgu yapan Vali Kızılcık, organize sanayi bölgesinin tüm yatırımlarıyla toplam 2 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

Vali Kızılcık, Beşikdüzü Organize sanayi Bölgesi’nde ilk etapta bulunan 29 adet sanayi parselinin imar planlamaları neticesinde 10 adet daha artırılarak 39’a çıkarıldığını ifade etti.

Teşvik yasasının meyvelerini vermeye başladığını ve Trabzon’un teşvik yasası ile yatırıma uygun bir kent olduğuna vurgu yapan Vali Kızılcık, iş adamlarına yatırım yapma çağrısında bulundu.

Vali Dr. Recep Kızılcık, Trabzon’un tarihi, jeopolitik konumu, uluslararası hava limanı, deniz limanı, karayolları ve organize sanayi bölgeleriyle yatırımcılar için cazip bir il konumuna geldiğini söyledi. Vali Kızılcık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Teşvik yasası ile birlikte Trabzon’da yatırım yapacak firmalara büyük kolaylıklar sağlandı. Bu nedenle yerli ve yabancı firmaları ilimize ve bölgemize yatırım yapmaya davet ediyorum. Trabzon yeni teşvik yasasında yatırım yapılabilecek öncelikli iller arasında yer alıyor. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesini bekliyoruz.”

  

IMG_2685 - Kopya

Toplam Okunma Sayısı : 1881

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com