Rehber :
   
Restaurant Bar, Cafe Bar, Pub
Altmışbir'a
Galanima Restaurant
Lazeli Restaurant
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
26.12.2009
Kanuni Bulvarı Güney Çevre Yolu'nun ön yolu olacak


Trabzon'un Gerdanlığı Olacak


       Kanuni Bulvarı Güney Çevre Yolu'nun ön yolu olacak

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 2. Tanjant Yolu olarak da bilinen Kanuni Bulvarı'nın proje ihale aşamasına geldiğini söyledi.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu mesai arkadaşlarıyla birlikte sahilde yapılan çevre düzenlemesi çalışmaları yerinde incelerken Kanuni Bulvarı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

       Başkan Gümrükçüoğlu seçim öncesi 61 projesi arasında yer alan Kanuni Bulvarı'nın Karayolları ağına alınmasından sonra ihale aşamasına geldiğini kaydederek, "Bu proje bittiğinde Trabzon'un şehrini boydan boya geçecek bir gerdanlıkta ortaya çıkmış olacak" dedi.

       Projeye en kısa sürede kazmayı vurmayı hedeflediklerini dile getiren Gümrükçüoğlu 16 kilometre uzunluğundaki yolun Tanjant Yolu'nun 500 metre ile bin metre güneyinden geçeceğini kaydederek, "Bu yolun yapımına başlayıp en kısa sürede tamamlanacağını ümit ediyoruz. Bu yolun yapımı şehrimiz için çok önemli. Birinci Tanjant yolu altı kilometredir. Düşündüğümüz 2. Tanjant yolu tam 16 kilometredir. Batıdan Akyazı'dan girip mevcut Tanjant yolunu bazen beş yüz metre bezende bir kilometre güneyinden şehrimizi çevreleyecek tamamen Güney Çevre Yolu'nun ön yolu olacak şekilde yapılacak. Ahi Evren Kalp Damar Hastanesi'nin altından, Yavuz Selim Kemik Hastanesi'nin önünden girip tünelle Boztepe'yi geçip, Kaymaklı Mahallesi'nin üstünden Akoluk Beldesi istikametine gidecek bir yol olacak. Tarihi bir şehir olan Trabzon'umuz da ulaşım şehrimizin öncelikli sorunları arasındadır. Trafikteki yoğunluğu azaltmak, ulaşımı kolaylaştırmak ve şehrimize yeni yaşam alanları açmak için bu yolun yapılması gereklilik arz ediyor. Altmış bir projeden biri olan 2.Tanjant yolunu kısa zaman içerisinde başlayıp bitirmek amacındayız. İnşallah bunu da başaracağız" ifadelerine yer verdi.

Toplam Okunma Sayısı : 2469

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com