Rehber :
   
İnşaat ve Yapı Malzemeleri
Astaş Beton
Ernil Yapı Market
NKY Necdet Kırhan Yazıcı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.12.2009
Başkan Hacısalihoğlu: Esnaf ve Tüccar para saymasını unuttu...


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, esnaf ve tüccarın para saymayı unuttuğunu bunu bir anı olarak hatırlayacağını söyledi. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türk girişimcisinin henüz doymadığını ifade ederek, bu özelliğimiz krizden erken çıkmamızı sağlayacak en önemli tarafımız olarak görülmesi gerektiğini bildirdi. Bunun için devletin özel sektöre hareket alanı yaratması gerektiğini vurguladı. Türk girişimcisinin Avrupalı girişimciye nazaran daha umutlu olmasının ise değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

HSCB BANK ZİYARETİ

HSBC Bankası Bölge Müdürü Selçuk Emiroğlu ile Şube Müdürü Orhan Emir, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerine ziyarette bulunarak ekonomik konularda görüş-alış verişinde bulundu.

86 ÜLKEDE 7 BİN KOBİYE ANKET

Bölge Müdürü Selçuk Emiroğlu 86 ülkede faaliyette bulunan HSCB Bankasının farklı ülkelerde toplamda 7 bin esnaf ve tüccar üzerinde yaptığı araştırmaya göre, gelecekten olumlu beklenti taşıyan ve büyümü öngören ülkelerin Çin, Hindistan, Honkong ve Türkiye olarak belirlendiğini, bankanın da bu ülkelere yönelik 2010 yılında özel bir çalışması bulunduğunu ifade etti.

TÜRKİYE GELECEKTEN AB ÜLKELERİNDEN DAHA UMUTLU

Emiroğlu, anket sonuçlarında, gelişmekte olan ülkelerin global kriz döneminde moral ve motivasyonlarının, gelişmiş ülke iş adamlarına nazaran daha yüksek olduğunu vurguladı.
Anket yanıtlarında gelecekten umutlu olan Çin ve Hindistan’ın yüzde 49, Türkiye’nin yüzde 21, Avrupa Birliği Ülkelerinin Yüzde 6 düzeyinde olduğunu bildirdi.

TÜRK EKONOMİSİNİ 12 VEYA 24 AY SONRASINA TAŞIMAYI BAŞARMALIYIZ

HSBC Bankası’nın 2010 yılında dördüncü sırada büyüme potansiyeli taşıdığı ülke olarak gördüğü Türkiye’de banka olarak büyümeyi öngördüklerini belirten Bölge Müdürü Selçuk Emiroğlu,” TTSO ile işbirliğinde oda üyelerine yönelik avantajlı kredi olanağı sunmak istiyoruz. Bu piyasayı önümüzdeki 12 veya 24 ay öteye taşıyabilecek kredi projelerini uygulamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: TÜRK GİRİŞİMCİSİ HENÜZ DOYUMA ULAŞMADI, KRİZDEN ERKEN ÇIKARIZ

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. SUAT HACISALİHOĞLU, Türk girişimcisinin henüz doyuma ulaşmadığını belirterek, bunun artı bir değer yarattığını ve krizden erken çıkmak için bir fayda sağladığını söyledi.

Global krizden Türk ekonomisinin ve iş adamının etkilenmiş olduğunu ifade eden Başkan Hacısalihoğlu, ama bu etkilenmenin AB ülkeleri kadar olmadığına işaret etti. Özellikle ihracatta biraz düşmesinin olumsuz etkisi ve iç ekonomideki sıkıntıların yaşanmasının olumsuz etki yaratmış olduğunu vurguladı.

Başkan Hacısalihoğlu, ekonominin üzerindeki olumsuz etkilerin özellikle,  Özelleştirmenin iç piyasanın rekabete hazır olmadığı bir dönemde hız kazanmış olmasından kaynaklandığını söyledi. Bunun yanında,  yabancı şirket ve firmaların Türk pazarına çok kalay girişlerinin artırılması, aynı şekilde sıcak paranın da ülkeye girişinin kolaylaştırılmasının olumsuz etki yarattığını ifade etti.

EKONOMİ DEVLET VE ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ İLE DÜZELİR

Siyasetin çoğu zaman ekonomiyi geri plana attığına işaret eden Başkan Hacısalihoğlu, ekonominin rahatlaması ve düzelmesi için muhakkak ki devlet ve özel sektör işbirliğine ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Özel sektörün hareket etmek istediğini ancak, devletin bu hareket serbestîsini özel sektöre tanımadığını vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu,” Her yıl bütçemiz açık veriyor. 2010’da da böyle olacak. Bütçe açığı da, her zaman ki gibi ya özel sektörden karşılanacak ya da para basılacak. Özel sektörün bu açığı kapayabilmesi için hareket edebilmesi lazım.” diye konuştu.


HACISALİHOĞLU: TÜRKİYENİN GÜNDEMİ SON ÜÇ AYDIR DEMAKRATİK AÇILIM OLMAMALIYIYDI, EKONOMİ OLYMALIYDI

Başkan Hacısalihoğlu, Türkiye’nin birinci gündeminin ekonomi olması gerekirken son üç ayda demokratik açılımın almış olduğunu belirterek,”Hepimiz krizi nasıl aşacağımızı düşünmeliydik.”dedi.

HACISALİHOĞLU: TÜCCAR PARA SAYMAYI UNUTTU

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, tüccarın para saymayı unuttuğunu, belirterek, gelecek dönemlerde bunun bir anı olarak hatırlanacağını söyleyerek bugünkü ekonomik krize vurgu yaptı.

Başkan Hacısalihoğlu,” Markalar birer birer Anadolu’da kendi satış noktalarını açtı. Bunun yanında büyük alış veriş merkezi Anadolu’ya taşındı.
Trabzon gibi orta nüfuslu illerde ekonomi bunu kaldırmakta zorlanıyor.  Tüccar ve esnafımız günlük kasa toplarken para saymasını unuttu. Postlardan geçen ciro direkt banka ödemelerine gidiyor. Aylık çeklerin toplanması da yapılamıyor. Artık yakında tüccar para saymayı bir anı olarak hatırlayacak.”dedi.

 
 

Toplam Okunma Sayısı : 3447

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com