Rehber :
   
Plaj & Dinlenme Tesisleri
Mavi Kıyı
Dillioğlu Tesisleri
Paşa Tatil Köyü
Kervan Tesisleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
28.12.2009
Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar Trabzon'u Örnek Verdi


Trabzon'u Örnek Verdi


       Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar Türkiye genelinde tüm belediyelere Trabzon Belediyesi ile ortaklaşa yaptıklarını Zağnos Dönüşüm Projesi ve Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi'ni örnek gösterdi.

       TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, belediyelerden Zağnos ve Ayasofya Müzesi etrafındaki benzeri çarpık yapılaşmanın yaşandığı bölgelerde kentsel dönüşüm için kuruma başvurarak şehirlerin güzelleşmesine katkıda bulunmalarını istedi.

       Herhangi bir gelir beklentisi olmadan Trabzon Belediyesi'yle kentsel dönüşüm başlatan TOKİ, gecekondu bölgesi olan Zağnos'u 44 bin metrekarelik bir alan içinde kafeterya, çok amaçlı sosyal birim, amfitiyatro, süs havuzları, otopark, gezinti ve festival alanlarının yer aldığı sosyal alana çevirdi. İdare projenin benzerini, tarihî vadinin diğer yanı olan ve yine çarpık yapılaşma kurbanı Tabakhane bölgesi için de hazırlıyor. Tabakhane dönüşüm projesi 2010'da başlayacak.

       Bayraktar, belediye başkanlarına şöyle seslendi: "Trabzon'un kalbinde yer alan Zağnos Vadisi'nde olduğu gibi, belediyelerle işbirliği yaparak şehirlerimize nefes aldıracak projelere devam edeceğiz. Ayosofya Müzesi'nin çevresindeki kötü yapılaşmaları da ortadan kaldırıyoruz. Zağnos Vadisi için tek kuruş para almayan TOKİ, bu güzel parkı Trabzon'a kazandırdı. Bu da bizim yerel yönetimlerle ortak projelere verdiğimiz önemin bir göstergesi. Biz istiyoruz ki yerel yönetimlerimiz Zağnos benzeri projelerle TOKİ'ye başvurarak şehrin güzelleşmesine katkı sağlasın. Belediyelerin getireceği projeleri değerlendirerek hep birlikte şehirlerimizi yeni bir çehreye kavuşturalım"

Toplam Okunma Sayısı : 3256

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com