Rehber :
   
Konfeksiyon
Can Modaevi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.01.2010
Kimsesiz Çocuklar Artık 'Çocuk Evleri'nde Kalıyor


Kimsesiz Çocuklar Artık ‘Çocuk Evleri’nde Kalıyor

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Karadeniz Bölgesi’nde ilk kez çocuk evleri uygulamasının Trabzon’da başlattıklarını söyledi.

Vali Kızılcık, beraberindeki Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk ve diğer yetkililerle birlikte ‘Çocuk Evleri Projesi’ kapsamında kent merkezinde kiralanan konutlarda yaşayan kimsesiz çocukları ziyaret etti.

Çikolata ve kolonya ikramı ile karşılanan Vali Kızılcık, çeşitli hediyeler verdiği çocukların bakımlarından sorumlu kişilerle görüştü ve evlerde incelemeler yaptı.

Aydınlıkevler, Yeşiltepe ve Boztepe mahallelerindeki ‘Çocuk Evleri’ni ziyaretinde konuşan Vali Kızılcık, geleceğin teminatı olan çocukların daha iyi yetiştirilmesi için yeni yöntemler geliştirildiğini belirtti.

Geliştirilen projelerden birinin de koruma altındaki çocukların aile ortamında yetişmesi için hazırlanan ‘Çocuk Evleri Projesi’ olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, “Karadeniz’de ilk kez çocuk evleri uygulamasını Trabzon’da başlattık. Bu proje kapsamında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü’nce Trabzon’da ilk etapta 4 evi kiraladık. Her evde kalan 6 çocuğun bakımını 3 bakıcı abla, anne ve öğretmen gerçekleştiriyor” dedi.

Çocukların toplumda daha iyi sosyalleşmeleri için bu yolu seçtiklerini kaydeden Vali Kızılcık, “Çocuklarımızın aile ortamında, bir mahalle içinde yaşayarak, buradaki insanlarla bütünleşmelerini istedik. Diğer yavrularımız gibi hayata güzel bir şekilde başlamaları için bu uygulamayı başlattık” diye konuştu.

Uygulamanın hayata geçirilmesinin ardından yaptıkları görüşmelerde çocukların bu uygulamadan olumlu yönde etkilendiklerini tespit ettiklerini anlatan Vali Kızılcık, “Çocukların okullarındaki başarıları bu uygulamaya paralel olarak olumlu yönde arttı. Bu da bizi memnun etti” ifadelerini kullandı.

Vali Kızılcık, Çocuk Evleri’nde çocuklarla kalan 3 bakıcı abla, anne ve öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, kendilerinin insan yetiştirme gibi çok özel bir görevleri olduğunu ifade ederek, “Sizler, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın yetiştirilmesi gibi çok özel bir görevi icra ediyorsunuz. Sizlerin diğer kamu çalışanlarımızın görevlerine ek olarak daha özel görevleriniz var. Geleceğimiz olan çocuklarımıza aile şefkatini, ev sevgisini ve komşuluk diyaloglarını aşılamalısınız. Bu anlayışta görev yapmalısınız” diye konuştu.

IMG_2110

IMG_2086

IMG_2109

IMG_2096

IMG_2138

IMG_2145

Toplam Okunma Sayısı : 1951

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com