Rehber :
   
Plaj & Dinlenme Tesisleri
Mavi Kıyı
Dillioğlu Tesisleri
Paşa Tatil Köyü
Kervan Tesisleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
31.12.2009
TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren'in Basın Açıklaması


Değerli Basın Mensupları,

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında 1986 yılında başlayan meclis üyeliğim boyunca Odanın her kademesinde kesintisiz olarak 23 yıl hizmet vermeye çalıştım. Meclis Üyeliği, Meclis Başkan Vekilliği sonrası 10 yıl süreyle Odamız Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptım. 14 Şubat 2009 tarihinde yapılan meslek komiteleri seçimlerinden sonra meslek komitemizin meclis üyesi oldum. 21 Şubat tarihinde yapılan seçimlerde ise oluşan yeni meclisimiz beni Meclis Başkanlığı görevi ile onurlandırdı. Devamında ise meclisimizden aldığım güçle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetim kuruluna ikinci kez seçilmenin gururunu yaşadım.

Hepinizin bildiği gibi odamız meclisi şahsi ve tüzel kişilerin temsilcilerinden oluşan bir meclistir. Benim de çeşitli şirketlerim odamızın sınıflandırdığı 35 meslek gurubunda faaliyet göstermektedirler. Bunlardan meclise seçildiğim şirketteki hissemi kendi bünyemizde yaptığımız yapılandırma sonucu ortaklarıma devrettim. Bu devri yaparken ilgililerden aldığım görüş doğrultusunda,  şirkette kalan hissem ve şirket ortaklar kurulunun şahsımı odada yetkili kılması ile ilgili kararın görevimi devam ettirmem açısında yeterli olabileceği söylense de şirket hisselerimi devrettikten sonra yaptırdığım incelemede konunun çelişki yaratması ve artık icraatında olmayacağım bir iş kolunun meclisteki temsilcisi olmanın bunca yıl emek verdiğim ve bu güne kadar gerek mecliste gerek yönetimlerimde görev alan arkadaşlarımla beraber, deyim yerindeyse ellerimizle büyüttüğümüz bu odaya karşı etik bir davranış olmayacağından hareketle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyeliği ve Odamız içerisindeki Meclis Başkanlığı görevlerimi sürdürmenin uygun olmayacağı kanaatine vardım.

Gerek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda bu güne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların, gerekse fahri hemşerimiz Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile kurmuş olduğumuz dostluğun şehrimize sağladığı kazanımlar bundan sonra da devam edecektir. Kurumlarda devamlılık esastır.

Benim meclisimize seçilirken söylediğim tek şey vardı: Meclise geliş sebebim yeni yönetimin ve başkanının tecrübelerimize ihtiyacı olduğunda yanlarında olmaktı. Nitekim Sayın Suat Hacısalihoğlu ile seçildiğimiz ilk günden beri uyum içerisinde çalıştık. Bundan sonraki süreçte de ne zaman bana ihtiyaç duyarlarsa yanlarında olacağımın bilinmesini istiyorum.

Siz değerli basın mensupları özellikle yönetim kurulu başkanlığı yaptığım son on senede ve meclis başkanlığım süresince yanımızda oldunuz, zaman zaman eleştirdiniz ama icraatlarımızın Trabzon kamuoyu tarafından takdir edilmesine vesile oldunuz. Sizlere de teşekkürü bir borç biliyorum.

Başta Yönetim Kurulu Başkanım Suat Hacısalihoğlu olmak üzere, bu güne kadar çalıştığım tüm meclis üyesi arkadaşlarıma, yönetimlerimde görev almış arkadaşlarıma; beraber çalıştığım Trabzon Ticaret Borsası Başkanlarına, Esnaf ve Sanatkarlar  Odası Başkanına, İhracatçılar Birliği Başkanına , tüm sivil toplum kuruluşları başkanlarına, bölge odalarımızın çok değerli başkanlarına ve TTSO personeline teşekkürlerimi sunuyor, Odamızın seçilecek olan yeni Meclis Başkanına da şimdiden başarılar diliyorum.

Bu bir veda değildir. Bu güne kadar sapmadığım çizgimden makamımı sürdürmek uğruna sapamazdım. Trabzonlular şunu iyi bilsinler ki bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da onların hizmetinde olacağım.

Saygı ve sevgilerimle.

M. ŞADAN EREN

 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2089

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com