Rehber :
   
Hediyelik Eşya ve Oyuncak
Yuma Oyuncak
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.01.2010
KTÜ öğrencileri TTSO'ya bağlı işletmelerde deneyim kazanacak.


 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında “Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan öğrencilerin Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı sanayi kuruluşlarında ve eğitim görmeleri ile bu sanayi kuruluşlarında görev yapan mühendis düzeyinde personelin söz konusu meslek yüksek okulunda eğitim vermelerine ilişkin” işbirliği protokolünün imza töreni yapıldı.

REKTÖR ÖZEN VE TTSO BAŞKANI HACISALİHOĞLU İMZALADI

KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen ile TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nun imza altına aldığı protokol kapsamında öğrenciler Avrupa Birliği’nde geçerli olmak üzere denklik diploması şansı da kazanmış olacak..Yapılan anlaşmaya göre  Proje kapsamında öğrenciler KTÜ ve İngiltere’de karşılığı olan bir Meslek Yüksek Okulu diplomasına sahip olacaklar.

KTÜ ÖĞRENCİLERİNE ÇİFT DİPLOMA

KTÜ Rektörü İbrahim Özen, İngiltere’de bir Meslek Yüksek Okulu ile varılan anlaşma ile yabancı dil eğitiminin ardından öğrenciler bir yıl İngiltere’de eğitim-öğretim göreceklerini belirtti. Başarılı olan öğrenciler çift diploma sahibi olacağını belirten Rektör Özen,”Öğrencilerimizin AB ülkelerinde geçerli olacak bir diploma hakkı kazanacaklar.”dedi.

KTÜ NÜN YIRT DIŞI AÇILIMINA BİR ADIMDIR

Bu uygulamanın KTÜ’nun dışa açılma ve denklik sağlama konusunda önemli bir adım olduğunu kaydeden Rektör Prof.Dr. İbrahim Özen, TTSO ile yapılan protokol gereği, bu bölümde okuyan öğrencilerin teorik bilgilerinin uygulama şansı kazanacağını aktardı. Öğrencilerin bilgi birikimleri yanında, piyasa ve iş sektörüne alışması için önemli bir işlev taşıyacağını iletti.
Rektör Özen, daha önce de TTSO ile KTÜ arasında yapılan işbirliği doğrultusunda, Vakfıkebir ve Beşikdüzü Meslek yüksek Okulları’nda sigortacılık sektöründeki öğrencilerin staj ve pratik yapma olanağının sağlanmış olduğunu anımsattı.

TTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI M. SUAT HACISALİHOĞLU

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’da, KTÜ’de okuyan öğrencilerin bir yandan hayata hazırlandığını vurguladı. Gençlerin işletmelerimizde deneyim kazanmasına destek vererek KTÜ ile TTSO arasında işbirliğini geliştiren bir adım daha atılmış olduğunu vurguladı.

ÖĞRENCİLER SANAYİYE, SANAYİDEKİ MÜHENDİSLER DE EĞİTİME DESTEK VERECEK

Başkan Hacısalihoğlu, protokol kapsamında, KTÜ öğrencilerinin sanayide sorumluluk almaya başlayacağını, sanayide mühendis düzeyindeki kişilerinde eğitim alanlarda çalışmalarda bulunacağını bildirdi.

TTSO ve KTÜ arasında yapılan protokol metni ayrıntıları için tıklayınız.
 

 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2235

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com