Rehber :
   
Konfeksiyon
Can Modaevi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.01.2010
Trabzon Belediyesi'nin Yeni Sınırları Belli Oldu...


İşte Trabzon Belediyesi'nin Yeni Sınırları


       Bütünşehir Projesi Belediye Meclisince kabul edildi. Belediye Valilik'e başvuruda bulunuyor.

       Trabzon Belediye Meclisi Trabzon'un "Bütünşehir" olması yönünde hazırlanan projeyi oybirliği ile kabul etti. Buna göre Akyazı, Gürbulak, Çukurçayır, Akoluk, Çağlayan, Pelitli ve Yalıncak Beldeleri ile 29 köyün Trabzon Belediyesi'ne bağlanması konusunda karar alındı ve resmi işlemlere start verildi.

       Trabzon'un Belediye sınırlarını genişletmek, imar ve altyapı bütünlüğünü sağlamak amacıyla Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından daha önce gündeme getirilen merkeze bağlı belde belediyeler ile köylerin Trabzon Belediye sınırlarına katılması yönündeki "Bütünşehir" projesi belediye meclisince oybirliği ile kabul edildi.

       Meclis Başkan Vekili Nusret Onur başkanlığında toplanan belediye meclisi dün İmar Komisyonuna havale edilen Trabzon'un "Bütünşehir" olması projesini bugün görüşerek karara bağladı. Trabzon'un çevre belde belediyeleri ile köylerin Trabzon Belediye sınırlarına alınması yönündeki karar için resmi olarak Trabzon Valiliği'ne başvuru yapılacak. Valiliğin onay vermesi halinde karar İçişleri Bakanlığına bildirilerek gerekli izin istenecek. İçişleri Bakanlığı konu hakkında Danıştay'a görüş soracak. Danıştay'dan olumlu görüş alınmasının ardından üçlü kararnameyle birlikte Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla birlikte uygulama resmen yürürlüğe girecek. Böylece Trabzon Belediyesinin sınırları 18577 hektara çıkarken belediye nüfusu da 292 bine ulaşmış olacak.

       Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Trabzon'un çevre belediyeler ile birleşmesi konusunda Trabzon Belediyesi'nin karar almasının ardından Trabzon valiliği'ne resmi başvuruda bulunacaklarını kaydederek, "Ortaya attığımız proje konusunda kamu kurumlarının, STÖ'lerin, belediye başkanlarının siyasi partilerin, milletvekillerinin görüşlerini aldık. Bunları bir dosya haline getirdik. Dün imar komisyonumuza havale ettiğimiz konu bugün belediye meclisince görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Bu karardan sonra Trabzon Valiliği'ne Trabzon Belediyesi olarak resmi başvurumuzu yapıp süreci takip edeceğiz" şeklinde konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1914

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com