Rehber :
   
Oto Kiralama
Eko Rent A Car
Europcar Araç Kiralamal
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.01.2010
Başkan Gümrükçüoğlu Futbol Federasyonuna mektup gönderecek


Başkan Gümrükçüoğlu Futbol Federasyonuna mektup gönderecek...


       Belediye Meclisi, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasına aday ülke olarak başvuru yapan Futbol Federasyonu tarafından futbol müsabakalarının oynanacağı asıl iller arasında değil de yedek iller arasında gösterilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. CHP ve AK Parti Grup Başkanları'nın ortak önergesiyle meclis gündemine getirilen ortak metnin Futbol Federasyonu'na gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.

       AK Parti Grup Başkan Vekili Fahrettin Aksoy ile CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin'in önerge olarak verdikleri metin meclis tarafından oy biriliği ile kabul edildi. Metinde şu görüşlere yer verildi:

       "Trabzon bir kültür, spor ve turizm kentidir. Sporda başarıları geçmişten günümüze kadar gelmektedir. Özellikle futbolda lig şampiyonluklarını ilk kez, İstanbul'un dışında kazanan tek Anadolu takımı Trabzonspor'dur. Trabzonspor 6 yıl lig şampiyonluğunu kazanarak Anadolu'da futbolun sevilmesine ve ilgi uyandırmasına önderlik etmiştir. Bugün çıkış yapmak isteyen, şampiyonluk hedefinden bahseden kulüplerin örnek aldığı takım Trabzonspor'dur.

       Türkiye'de her dönem futbolun beşiği Trabzon olmuştur. 1923 yılında Trabzon'da ilk resmi lig maçları oynanmaya başlanmış, o günden bugüne kadar Trabzon'da futbol sevgisi hiç azalmadığı gibi sürekli olarak artmıştır. Türkiye genelinde oynanan lig maçlarında en fazla seyirci ortalamasının bulunduğu statların başında hep Trabzon Avni Aker Stadı yer almaktadır.

       Tarihi başarılarla dolu futbol kenti olarak anılan ve futbolun en çok sevildiği şehrin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na aday olan Türkiye'nin şehirleri arasında mutlaka olması gerekirdi. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu konuda belirlemiş olduğu iller arasında Trabzon'un bulunmaması Trabzon Belediye Meclisi olarak bizleri son derece üzmüştür. Trabzon şehrinin futbol tarihini, futbol altyapısını ve sevgisini çok iyi bildiğine inandığımız federasyonun bu tutumunu anlamakta zorluk çekmekteyiz.

       Trabzon günlük 30 ile 50 arasında uçağın inip kalktığı uluslar arası havalimanıyla uluslararası nitelikteki gümrük giriş kapısı olan deniz limanıyla, karayoluyla Ankara'ya 7 İstanbul'a 12 saatte ulaşımın sağlanabildiği otoyoluyla, 5 ve 4 yıldızlı otelleri ve kamu kurumlarına ait modern konaklama tesisleriyle, 40 bini aşkın öğrencinin eğitim gördüğü Türkiye'nin 4. üniversitesi olan Karadeniz Teknik Üniversitesiyle, sağlık alanında Tıp Fakültesi, eğitim ve araştırma hastaneleri, ortopedi ve travmatoloji dal hastanesi ile özel hastaneleriyle, hepsinden önemlisi sporsever misafirperver ve yardımsever halkı ile Türkiye'yi dünyaya en iyi şekilde tanıtabilecek fiziki altyapıya sahip şehir konumundadır.

       2007 yılında Karadeniz Spor Oyunları'na ev sahipliği yapan 2011 yılında 47 ülkeden 4 bin sporcu ile bir o kadarda davetlinin katılımıyla birlikte Avrupa Gençlik Yaz Olimpiyatları'nı düzenleyecek olan Trabzon şehrine hak ettiği değerin ve sorumluluğun verilmesini bekliyor, bu konuda yetkililerin üzerlerine düşeni yerine getireceğine inanıyoruz"

Toplam Okunma Sayısı : 1637

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com