Rehber :
   
Restorant
Berk İkinci Bahar
Ali Usta
Cemil Usta
Hatipoğlu Spor Kompleksi
Akçaabat Kültür Park
Yıldızlı Nezih Bahçe
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.01.2010
TTSO Meclis Başkanlığı'na Ali Osman Ulusoy seçildi


 M. Şadan Eren’in görevlerini bırakması üzerine olağanüstü toplantıya giden Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclisi Başkanlığı’na Ali Osman Ulusoy seçildi.

Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Nalbant başkanlığında toplanan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) meclisinde üç aday meclis başkanlığına aday oldu.

Ali Osman Ulusoy, Tayfun Sezeroğlu ve Ahmet Dar’ın aday olduğu meclis başkanlığını 57 oy ile Ali Osman Ulusoy seçildi. Tayfun Sezeroğlu’na 31, Ahmet Dar’a ise 3 oy çıktı.

Saat 17.00 başlayan secimde bir saat süren oy kullanma süresinin ardından sandıklar açıldı..94 meclis üyesinden 92 üyenin oy kullandığı seçimde 1 oy da geçersiz sayıldı.

ALİ OSMAN ULUSOY

Yeniden TTSO Meclis Başkanlığı görevine seçilen Ali Osman Ulusoy, seçimin ardından meclis üyelerine kürsüden hitap etti.

Ulusoy, “Tabiî ki, TTSO’da 30 yıllık meclis başkanlığı yürüttükten sonra geriye dönüş düşünmüyordum. Gururla ifade edeyim yarışa girmeyi düşünmüyordum.”dedi.

“Ama seçim oldu, Sayın meclis başkanımız M. Şadan Eren sadece TTSO’yu değil, TOBB’u da bıraktı ve bu bizim için bir eksiklik oldu.” Şeklinde sözlerine devam eden Ulusoy, geçmiş dönemlerde çok başkanlar, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri ile çalışmış olduğunu anımsatarak, “Burada uzun yıllar kalan insanların  hata yapmaması mümkün değildir.” Diye konuştu.

Son seçimlerin öncesinde, “ yaşımı da işimi de biliyorum. Benim günüm burada doldu.” İfadelerini kullandığını anımsatan Ulusoy,” Seçimler kıyasıya olur. Ama seçim sonrası toplantıya dahi gelmeye çekinilir.” Şeklinde meclis üyelerinin toplantılara daha sık katılmasını salık verdi.
Bir kuruma 40 yıllım görev yapmanın bir insan hayatında gurur duyulacak bir durum olarak algıladığını vurgulayan Ali Osman Ulusoy, “Odamda insanları kırmadım.”dedi.

Ulusoy, “Bana verdiğiniz görevin ne kadar ağır olduğunu biliyorum. 10 ay bu görevden ayrı kaldım. İşime baktım. İstifanın arkasından bu görevi meclis üyeleri arkadaşlarım yeniden almamı istedi.”

TTSO’nun İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kent odaları kadar güçlü ve etkili olduğunu anımsatan Ulusoy, sözlerini söyle devam etti. Bu odaya hepimiz sahip çıkmak durumundayız. Geçmişte komşu ülkeler ile ilişkilerimiz iyi idi. Bugün azıldı. Yunanistan ile daha ilişkilerimizi geliştirmeliyiz. Romanya, Azerbaycan, Rusya Federasyonu, İran ile ilişkileri canlandıracağız. Bu konuda yönetim kurulu arkadaşlarım ile görüşüp birlikte çalışacağız. Batum’a gidiyorum, konsolosumuz Trabzonlu, Tiflis Büyük elçimiz Sürmeneli bu fırsatları değerlendirmeliyiz.”

Meclis başkanlığına Tayfun Sezeroğlu’nun da aday kendisinin iyi bir arkadaş ve aile dostu olduğunu ifade ederek bundan sonra da yine birlikte çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

TAYFUN SEZEROĞLU

TTSO’da gelişen olağanüstü durum karşısında oda meclis başkanlığına aday olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Tayfun Sezeroğlu,” Burada ne için yarıştık. Birbirimizi kırmak için değil. TTSO meclis başkanlığı başkansız kalmasın diye.. Trabzon ekonomisi gelişsin diye.. Bundan sonra da bunun için beraber çalışacağız. Ali Osman Ulusoy aile dostumuzdur. Kendisine başaralar diliyorum. Bana oy verene veya vermeyen meclis arkadaşlarımın tümüne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ali Osman Ulusoy, Tayfun Sezeroğlu’nu kürsüden inerken tebrik etti.

 
 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2298

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com