Rehber :
   
Tekstil ve Konfeksiyon
Saka Giyim
Dizayn Tekstil
Meryem İç Giyim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
08.01.2010
Otobüs Firmaları, Hava ve Deniz yolu sektörü ile rekabet edemiyor.


26. Grup- Yolcu Taşımacılığı ve Bununla İlgili Hizmet Faaliyetler Meslek Komitesi üyeleri Rüştü Çakır, Aydın Kanber ve ve Halimağa Usta, Faruk Birinci, Salim Yılmaz ve Şeref Çakır şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının desteklenmesi gerektiğini ifade ettiler.

MESLEK KOMİTESİ, TTSO’YA DERT YANDI, ÇARA BULUNMASINI İSTEDİ

Meslek Komitesi Üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret ederek, sektörlerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdiler.

Yüksek maliyetler ile çalıştıklarını ve sektörün dara girdiğini vurgulayarak, karayolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığının yapılamaz hale geldiğini bildirdiler.

ÖTOBÜS FİRMALARI, HAVA VE DENİZ TAŞIMACILIĞINA SAĞLANAN DESTEKLERİN KENDİLERİNE DE TANINMASINI İSTEDİ

Ulaştırma Bakanlığı’ndan şehirlerarası karayolu taşımacılığı yapan firmalara destek sağlanması gerektiğini ifade ederek, hava ve deniz yolcu taşımacılığına verilen desteklerden şehirlerarası otobüs firmalarının da yararlandırılmasının gerektiğini savundular.

HAVA VE DENİZ TAŞIMACILIĞINA SAĞLANAN DESTEKLER OTOBÜS FİRMALARINI ETKİLEDİ

Maliyetlerinin yüksek olmasının yolculara yansıdığını belirterek, hava ve deniz taşımacılığı sektörü ile rekabet edemez duruma geldiklerini dile getirdiler.

Özellikle hava yolu sektöründe taşımacılık yapan firmalara yüksek oranda sağlanan desteğin otobüs firmalarını etkileşim olduğunu, aynı sektörde faaliyette bulunmalarına rağmen destek alamadıklarını bunun da haksız rekabete yol açtığını söylediler.

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarına da hava ve deniz ulaşımına sağlanan ÖTV’siz mazot kullandırılmasını önerdiler.

BEŞ YIL ÖNCEKİ RESMİ FİYAT 80 TL’Yİ BUGÜN 50 TL YE İNDİREN ÖTOBÜS FİRMALARI ARD ARDA GELEN ZAZOT ZAMLARINA DAYANAMIYOR

Mazot desteğinin sağlanması halinde bu desteğin yolculara uygulayacaklarını vurgulayan TTSO 26. Meslek komitesi üyeleri,”Hava ve deniz ulaşımında olduğu gibi bizde ÖTV’siz mazot kullanalım..Bizde halka indirim uygulayalım.”diye konuştu.
Ulaştırma bakanlığı’nın özellikle hava yolu taşımacılığını desteklemesi sonucu, otobüs firmaları Trabzon- İstanbul arası beş yıl önceki resmi yolcu fiyatı olan 80 Tl’nin uygulanamadığını, bu rakam üzerinden indirim yapılarak 50 Tl’ye yolcu taşındığını anımsattılar.

Aynı dönemde mazot ücretlerinin yüzde 150 oranında artış kaydettiğini belirterek,” Bu eşitsizlik kaldırılmalı. Otobüs firmaları da indirim ve desteklerden yararlandırılmalıdır.”dedi.

YOLCU TAŞIMACILIĞINDA KDV TURİZM SEKTÖRÜNDE YAPILAN YÜZDE 8 ORANINA DÜŞÜRÜLMESİ ÖNERİLDİ

Diğer yandan, turizm acentelerinde yapılan yolcu taşımacılığında KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmüş olduğunu, aynı haktan otobüs firmaların mahrum edildiğini ilettiler.

Cumhuriyet tarihinden beri karayolu ile otobüs firmalarının yolcu taşıyarak ülkeye hizmet ettiğini, ekonomik kriz ve eşit olmayan rekabet koşullarında ayakta kalmaya çalıştıklarını aktardılar.

OTOBAN, KÖPRÜLER VE OTOGAR ÇIKIŞLARI SÜREKLİ ZAMLANIYOR

Hükümetin otobanlara, köprülere ve belediyelerinde otogar çıkışlarındaki ücretlendirmeleri sık sık zamlandırdığını,  bu artışları yolculara yansıtmamaya özen gösterdiklerini kaydettiler.

BAŞKAN M. SUAT HACISALİHOĞLU: ŞEHİRLER ARASI YOLCU TAŞIMACILIĞINDA OTOBÜS FİRMALARI DA DESTEKLENMELİ

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’n dan sektörün içinde bulunduğu sıkıntıları Ulaştırma Bakanlığı’na nezdinde girişimlerde bulunmasını beklediklerini söylediler.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, 26. meslek komitesi üyelerinin yaşadığı sorunları ve ulaştırma bakanlığından beklentileri ve önerileri doğrultusunda çalışmalarda bulunulacağını açıkladı.

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan Otobüs firmalarının rekabet koşullarının iyileştirilmesi ve maliyetlerinin aza indirilmesinin vatandaşa indirim olarak yansıyacağını söyledi. 

 

Toplam Okunma Sayısı : 2657

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com