Rehber :
   
Oto Kuaför ve Halı Yıkama Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.01.2010
Mesleğini Keşfet Küçük Mucitler Yarışması'na hazırlık 120 öğrenci...


 Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Mesleğini Keşfet – Küçük Mucitler” yarışması için öğrencilerimizin ufkunu açmak, proje becerilerini gerçekleştirmek amacıyla “Mucitlere Proje Yönetimi Çalışma Programı” TÜSSİDE’nin başarılı uzmanlarından İnanç AYAR ve Tolga TEZCAN tarafından gerçekleştirildi.

Programın ilk gününde dikkat çalışmaları yapan ve proje eğitimine giriş yapan çocukları, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat HACISALİHOĞLU, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz SANDIKÇI katılarak öğrencilerin çalışmalarını incelediler.
“Mesleğini Keşfet Küçük Mucitler Proje Yarışması” işbirliği protokolü Trabzon Valisi Dr. Recep KIZILCIK, TTSO Başkanı Suat HACISALİHOĞLU ve Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz SANDIKÇI tarafından imzalandı.

“Bu eğitim sayesinde küçük mucitlerimiz hayatı kolaylaştırıcı bir takım fikirler ileri sürerek bu fikirlerini hayata geçirme konusunda deneyim kazanacaklarını” belirten Ticaret ve Sanayi Odası başkanı M. Suat HACISALİHOĞLU gençlerimizin bir şekilde desteklenmesi gerektiğini ve bu sayede ülkemizin gelişeceğini belirtmiştir. Eğitimcilerimize teşekkürlerini sunarak katılacak olan çocuklarımıza başarılar dileyerek konuşmasını bitirmiştir.

Konuşmasına, gençlerin proje mantığı ve dünya ile yarışabilir gençlik olarak yetişmesi konusunda desteklerini esirgemeyen TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’na teşekkür ederek başlayan Vali Kızılcık, “Ülkemizin globalleşen dünyada, rekabetin hızla yaşandığı bu ortamda başarılı olabilmesi ve bize duyulan güveni haklı çıkarmak için, sizlerin bu yoğun rekabet ortamında yarışabilir nitelikte bir donanımla yetişmenize imkân sağlama mecburiyetimiz var” dedi.

İkinci gün ise; onlara sunulan malzemelerle ses makinesi yapan öğrencilerin aynı zamanda ürettikleri makine ile 2 dakika boyunca sunum yapmaları sağlanmıştır.

İki gün süren bu eğitim sayesinde; Katılımcıların proje yönetimi ile ilgili temel kavramlar hakkında bilgi edinmesi, Proje Yönetim Sürecinin ayrıntılı olarak tanımlanması, Katılımcılara beyin fırtınası, fikir üretme, kolektif uzlaşma teknikleri konularında deneyim kazandırılması, Katılımcıların “Proje Yönetim Sürecini” bir uygulama çalışması ile deneyimlemesinin sağlanmıştır. Aynı zamanda ses makinesi yaparken çocukların zaman yönetimi, maliyet analizi, faaliyet takvimi çıkarma gibi birçok yöntemi kullanmaları sağlanmıştır.

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın iki yıldır düzenlemiş olduğu bu yarışma sonucunda çıkan “Mucitlere Proje Yönetimi Çalışma Programı” Milli Eğitim Bakanlığının da dikkatini çekmiş bulunmaktadır. Eğitimlere bakanlıktan bir gözlemci katılarak 81 ilde uygulanması konusunda TÜSSİDE ve Bakanlık tarafından çalışmalar başlatılmıştır.

İkinci günün sonunda ise; katılan öğrencilerimize TÜSSİDE sertifikası takdim edilmiştir.

 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2394

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com