Rehber :
   
Doğalgaz ve Kalorifer Tesisatı
Ortes Tesisat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
11.01.2010
TTSO, projeleri toplamda 27 trilyon civarında bölgeye fayda sağladı.


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi ihtiyaçları için halen devam etmekte olan toplam 13 milyon 174 avro bütçeli beş proje, tamamlanmış olan toplam 312 bin avro bütçeli üç proje ile birlikte genel toplamda sekiz projeye yaklaşık 27 trilyon kaynak sağlandığını vurguladı.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO’nun ortağı olduğu ve devam etmekte olan beş proje adlarının Kilit elemanlarının eğitilmesi ile KOBİ’lerin güçlendirilmesi projesi, Avrupa işletmeler ağı projesi, Peynir altı suyu tozu üretim tesisi, Ulusal Kümelenme Ağı Projesi ve Gemi İnşa Sanayi-Üretim Destek Ve Ar-Ge Merkezi Projeleri olduğunu belirtti. Bu beş projenin toplamdaki bütçesinin 13 milyon 174 avro tuttuğunu ve uygulanma sürecinin sürdüğünü bildirdi.

Ayrıca,toplam bütçeleri 312 bin avro olan Satış ve pazarlama elemanı yetiştirme ve istihdamı projesi 1 ve 2 ile Turizm için ön büro, servis ve mutfak elemanı yetiştirme projelerinin de tamamlandığını belirtti.
 
TTSO Proje Koordinasyon Ofisi tarafından üçü tamamlanan 5’i devam eden toplam sekiz projenin, Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde ekonomik kalkınmaya yön verdiğine işaret etti.

2009 DA TTSO PROJE KOORDİNASYON OFİSİ 14 AYRI KURUMA 20 PROJE TEKLİFİ YAPTI.

Bu projelerin haricinde 2009 yılında toplam 20 proje teklifinin daha yapılmış olduğunu belirten Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, bu projelerin sonuçlarının açıklanması beklediklerini ifade etti.

 Hacısalihoğlu bu konuda şu bilgeleri verdi: “2009 yılında teklif çağrılarına çıkılan toplam 4 programa (Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi, Kadın İstihdamının Desteklenmesi, Kayıtlı Ekonomi İçin Yenilikçi Fikirlerin Geliştirilmesi, Genç İstihdamının Desteklenmesi, TTSO’nun ve KTÜ’nün dahil olduğu 14 ayrı kuruma toplam 20 proje teklifi yapılmıştır.

Daha önceden de belirtildiği gibi bölgede uygulanan birçok kurumun projelerine ortak olunmuş birçok projeye de gerek yazma gerekse uygulama aşamasında teknik destek sağlanmıştır.

Proje koordinasyon ofisinde proje yazımının dışında bölge firmalarına, kurum ve kuruluşlara çeşitli alanlarda danışmanlık destekleri verilmekte ve çeşitli çalıştay programları uygulanmaktadır.”

IPA KAPSAMINDAKİ TRABZON PROJELERİNİN ARAZİLERİ SANAYİ BAKANLIĞI TARAFINDAN İNCELENDİ.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı IPA Programı kapsamında yürütülen Trabzon’daki iki proje hakkında da bilgi veren Başkan Hacısalihoğlu, bakanlık uzmanlarının seçilen arazilerde yaptığı incelemelere onay verdiğini hatırlattı.

PEYNİR ALTI SUYU TOZU ÜRETİM TESİSİ BEŞİKDÜZÜ OSB ALANINDA KURULACAK

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’un iki projesi bulunduğu IPA programı, proje ön değerlendirme ziyaretleri 5 kişilik uzman ekibi tarafından gerçekleştirildiğini vurguladı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı IPA Uzmanları Meriç Meriçli, Mehmet Ali Yılmaz, Murat Gürsoy, Özgür Altınoklar ve Serdar Benli’nin Trabzon’da incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Hacısalihoğlu, “Ekibe TTSO Proje Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Ümit Orhan ve Proje Uzmanları Hakan Eryüzlü ile Hasan Ölmez eşlik etti. Ziyaret kapsamda öncelikle Beşikdüzü OSB’ne TTSO’nun yürütücüsü olduğu Peynir Altı Suyu Tozu Üretim Tesisi için ziyaret yapıldı. Ziyaret kapsamında tesisin yapılacağı BOSB parseli incelendi. Bakanlık parselin ve tesisin yapılacağı yerin uygun olduğunu belirttiler.”dedi.

SÜRMENE TERSANESİNE “ÜRETİM DESTEK ATÖLYESİ”

Daha sonra Sürmene tersane alanına TTSO’nun da ortak olduğu, Yeniçam Tersane Sahası, Tersane 3-Tekne İmal ve Çekek Alanına “Üretim Destek Atölyesi” Kurulması projesinin yapılacağı alan incelendiğini, Bakanlık yetkilileri bu projenin de alanın uygun olduğu görüşünü belirtiklerini ifade etti.

BAKANLIK UZMANLARI İKİ PROJENİN SEYRİNDEN MEMNUN

Ziyaretin daha sonraki aşamalarında Bakanlık ekibi TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ile bir araya geldiler. İkili fikir alışverişinde bulunulan toplantıda projelerin bulunduğu aşamalar değerlendirildi.

İki projenin de gidişatı konusundaki memnuniyetlerini dile getiren Bakanlık ekibi Trabzon projelerini çok önemsediklerini ve yakın zamanda hayata geçmeleri için hep beraber çalışıldığını belirttiler.

UZMANLAR SAHADAKİ YARARLANICILAR İLE DE GÖRÜŞTÜ

Bakanlık ekibi aynı zamanda hem tersanede faaliyet gösteren firmalarla hem de Trabzon’daki süt üreticileri ile iki ayrı toplantı gerçekleştirdiler ve onlarında projelerden beklentilerini değerlendirdiler.

 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2334

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com