Rehber :
   
HES Firmaları
Sezerler Enerji
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.10.2008
Belediye'den tarihi bir eser daha


Belediye'den tarihi bir eser daha


Trabzon Belediyesi tarihe sahip çıkmaya devam ediyor. Daha önce "Arşiv belgelerine göre Trabzon'da Ermeni faaliyetleri" adlı tarihi bir eseri bastıran Trabzon Belediyesi şimdi de "Osmanlı Belgelerinde Trabzon" adlı tarihi bir esere daha imza attı.

Sezgin Demircioğlu tarafından Devlet arşivlerinden yararlanılarak hazırlanan ve Belediye Kültür yayınları olarak bastırılan "Osmanlı Belgelerinde Trabzon" adlı eser için Pazar günü tanıtım ve imza töreni yapılacak. 1000 adet bastırılan kitabın tanıtımı Trabzon'un fethinin 547. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 26 Ekim Pazar günü saat 13.00'de Trabzon evinde yapılacak.

Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, çok önemli bir tarihi eser hazırlandığını belirterek, "Trabzon Belediyesi olarak üstümüze düşen vazifelerden biri de Trabzon'umuzun tarihi geçmişi ve birikimini günümüz kuşaklarına aktarmaktır. Bu görevin bir gereği olarak, "Osmanlı Belgelerinde Trabzon" isimli çalışmayı hazırladık. Bilindiği gibi daha önce de Devlet arşivlerinden yararlanılarak "Trabzon'da Ermeni faaliyetleri" adlı kitabı bastırıp yayınlamıştık. Şimdi de yine Devlet Arşivlerinden yararlanılarak bu kitabı hazırladık. kitap ile bir kere daha Trabzon'un zengin ve köklü bir tarihi geçmişe sahip olduğuna tanıklık etmiş oluyoruz" dedi.

22.10.2008
Toplam Okunma Sayısı : 2031

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com