Rehber :
   
Yöresel Ürünler
İslamoğlu Gıda
İskenderoğlu Şarküteri
İmamoğlu Yöresel Ürünler
Sürbisa & Sürmene Bıçakçılık
Trabzon Silah Sanayi
Gurme 61 Şarküteri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
15.01.2010
Öğretilebilir Zihinsel Engelliler Okulu tam kapasiteye ulaştı


Trabzon’un Erdoğdu Eğitim Uyguluma Ve İş Merkezi Müdür Yardımcısı Yılmaz Yardım, okulun tam kapasite ile çalıştığını söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret eden Müdür Yardımcısı Yılmaz Yardım, TTSO’nun okula yaptığı katkılardan ötürü teşekkür etti.

Ziyarete, okul öğrencileri ile birlikte katılan Yardım, 3 Kasım’da dünya Engelliler Günü kutlamalarına katılan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu’na öğrenciler ile birlikte iadeyi ziyarette bulunduklarını ifade etti.

Alanında Trabzon’daki tek okul olduklarını belirterek, sekiz ilçeden taşıma sistemi ile öğrencilerin toplandığını okulun tam kapasiteye eriştiğini bildirdi.

En az, Doğu ve Batı bölgelerinde olmak üzere iki okula daha ihtiyaç olduğunu vurgularken,”Zorunlu öğrenim çağında olup öğretilebilir zihinsel engelli çocukların okulöncesi dönemini de içine alan 3-14 yaş grubundaki çocukların öz bakım ve günlük yaşam becerileri ile akademik becerilerini geliştirmek, zorunlu öğrenim çağı dışında kalan özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin; temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını kolaylaştırmak ve mesleğe yönelik beceriler kazandırmaktır.

Okulumuz,3-6 yaş okulöncesi,6-14 yaş Eğitim Uygulama Okulu ve 16 yaş üstü İş Eğitim Merkezi olmak üzere 3 kademede eğitim-öğretim vermektedir.”dedi.

3 Kasım Dünya engelliler gününün de okuldaki kutlamalara katılan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, öğretilebilir zihinsel engelli çocuklar için okulun topluma büyük bir fırsat yarattığını, öğrencilerin kazandıkları bilgi ve becerilerin memnun edici seviyede olmasından mutlu olduklarını ifade etti.

Ziyarete katılan çocukların, kendilerini ifade etmelerine çalışmaları, yönetim kurulu üyelerinde takdir ve hayranlık uyandırdı.

Öte yandan, engelli olduklarını gösteren sağlık raporunun ardından, Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından yapılan eğitsel raporlar uygun olan çocukların okula alındıkları vurgulandı.

 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2447

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com