Rehber :
   
HES Firmaları
Sezerler Enerji
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
18.01.2010
Özel Avrasya Üniversitesi eksiklerini tamamlamış olduğunu bildiren YÖK,


Özel Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda yaptığı basın toplantısında, YÖK’e yapılan başvuruda dosyalarının eksiksiz hale getirildiğini, YÖK Genel Kurulu’nda önümüzdeki günlerde başvurunun değerlendirilmeye alınacağını, bu bağlamda Trabzon kamuoyundan, destek beklediklerini bildirdiler.

Mütevelli Heyet Üyesi Trabzon ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’nun mütevelli heyet adına yaptığı basın açıklamasında,  Trabzon kamuoyunun bugüne kadar göstermiş olduğu hassasiyete teşekkür ettiklerini belirtti. Başta siyasiler ve tüm YÖK üyeleri olmak üzere bürokrasinin desteğini beklediklerini vurguladı.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, YÖK ile yapılan temaslarda, Özel Avrasya Üniversitesi’nin herhangi bir eksikliğinin kalmamış olduğunun mütevelli heyete iletildiğini, önümüzdeki günlerde başvurunun karara bağlanacağını bildiklerini söyledi.
M. Suat Hacısalihoğlu’nun Özel Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti olarak yaptıkları basın açıklamasında şöyle denildi:

“Açılması için Trabzon kamuoyunun ortak beklentisi haline gelen Avrasya Üniversitesiyle ilgili YÖK nezdinde yaptığımız son görüşmelerde dosyamızın eksiksiz olduğu tarafımıza iletilmiş ve talebimiz karar aşamasına gelmiştir.

Beş yılı aşkın süredir İstanbul, Ankara ve İzmir dışında Türkiye’de hiçbir kentte Vakıf Üniversitesi yok iken Özel Avrasya Üniversitesi olarak YÖK’e başvuru yapılarak (26.12.2004) Trabzon’a üniversite kazandırılması amaçlanmıştır. Trabzon’dan üniversite için başvuru yapıldığı tarihlerde Gaziantep, Konya ve Kayseri şehirlerinde henüz özel üniversite kurulmamıştı. Daha bir ay kadar önce Samsun’a bile izin verildi. Bugün Avrasya Üniversitesi’nin açılış çalışmalarının sonuna gelinmiştir. Mütevelli Heyetimiz bir araya gelerek çalışmaların geldiği son noktayı değerlendirmiş ve siz kamuoyunun karşısına çıkmıştır.

Önümüzdeki günlerde konu YÖK Genel Kurulunda karara bağlanacaktır. Trabzon kamuoyunun bugüne kadar gösterdiği hassasiyete teşekkür ediyoruz. Siyasilerimizin, başta YÖK Başkanı Sayın Prof.Dr.Yusuf Ziya ÖZCAN ve Trabzon’lu YÖK üyeleri olmak üzere tüm YÖK üyelerinin, Trabzon bürokrasisinin desteğini bekliyoruz.”

Mütevelli heyetin büyük bir kısmının katıldığı TTSO’daki basın toplantısına oda yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Özel Avrasya Üniversitesi’nde şu isimlerin bulunduğunu anımsattı.

1- Ahmet KARAGÜZEL  (Prof.Dr.KTÜ)
2- Ahmet SARI   (MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı)
3- Günay KÖSE   (Yapı Tek İnş. Yönetim Kurulu Başkanı)
4- İbrahim KESKİN   (Avukat-Eğitimci)
5- İbrahim USTA   (Usta İnş. Yönetim Kurulu Başkanı ve İMO Başkanı)
6- M. Suat HACISALİHOĞLU (TTSO Yönetim Kurulu Başkanı)
7- Nihat ADIGÜZEL   (Kızılay Genel Başkan Vekili)
8- Ömer YILDIZ   (Vakıf Başkanı ve İşadamı)
9- Salih Turan YEŞİLBAŞ  (STY İnş. Yönetim Kurulu Başkanı)
10- Yusuf CEVAHİR   (Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)

 
 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 4352

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com