Rehber :
   
Yöresel Ürünler
İslamoğlu Gıda
İskenderoğlu Şarküteri
İmamoğlu Yöresel Ürünler
Sürbisa & Sürmene Bıçakçılık
Trabzon Silah Sanayi
Gurme 61 Şarküteri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.01.2010
2011'de Sporun Kalbi Trabzon ve Erzurum' da Atacak...


Uluslararası Spor Organizasyonları Baş Koordinatörü Mehmet Atalay, doğu-batı, kuzey-güney demeden Türkiye’nin her yanını büyük organizasyonların yapılabileceği tesislerle donatmaya devam ettiklerini söyledi.

Gelecek yıl Erzurum’da yapılacak olan UNIVERSIADE Kış Oyunları ile Trabzon’da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nın hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

Uluslararası Spor Organizasyonları Baş Koordinatörü Mehmet Atalay, 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak UNIVERSIADE Kış Oyunları ile 23-30 Temmuz 2011’de Trabzon’da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nın hazırlıklarını yerinde inceledi, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Türkiye’de sporun alt yapısının oluşturulmasında çok büyük mesafe kat ettiklerini belirten Atalay, ulusal ve uluslararası organizasyonların  yapılabileceği tesislerin, başta gençler olmak üzere spor yapmak isteyen herkesin hizmetine sunulacağını bildirdi.

“Hedef spora başlama yaşını aşağıya çekerken, her yaş grubundaki vatandaşlarımızın da spor yapmasını teşvik etmek ve lisanslı sporcu sayımızı da hızla arttırmaktır” diyen Atalay, Trabzon ve Erzurum’daki spor tesislerinin inşaatlarının hedeflenen süreden önce tamamlanarak, ulusal çaplı organizasyonlarla denemeye tabii tutulacağını kaydetti.

SPOR TESİSLERİNİN SON DURUMU

49 Avrupa ülkesinden 17 yaş ve altı 4 bine yakın sporcunun 9 branşta mücadele edeceği Avrupa Gençlik Olimpiyatları Trabzon’daki 13 tesiste gerçekleştirilecek.

Olimpiyatlar için Trabzon’da 4 bin kişilik bir olimpiyat köyünün yanı sıra 7 bin 500 kişilik spor salonu, atlama kuleli ve açılır-kapanır çatılı yüzme havuzu, atletizm sahası ile medya iletişim merkezi inşa ediliyor. Diğer salon ve sahaların ise bakımları yapılıyor.

Erzurum 2011 Universiade Kış Oyunları için 150 ülkeye davet yapılırken, yaklaşık 60 ülkenin 3 bin civarında sporcu ile oyunlara katılması bekleniyor. Üniversite kış oyunları 11 dalda gerçekleştirilecek.

Kış Oyunları kapsamında 3 bin seyirci kapasiteli buz hokeyi, 500 seyircili buz pateni, bin seyirci kapasiteli Curling salonları ile atlama kuleleri, kayaklı koşu yolu, kayak pistleri ve sosyal tesisler inşa ediliyor.

Toplam Okunma Sayısı : 1879

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com