Rehber :
   
Basın Kuruluşları
Kuzey TV
Aktif Radyo
Taka Gazetesi
İlk Haber Gazetesi
Kuzey Ekspres
Trabzon Tv
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
20.01.2010
Belediye ve İş-Kur işbirliğiyle meslek kurslarına bir yenisi daha eklendi.


MİKROKREDİ GELİYOR


       Trabzon Belediyesi ve İş-Kur işbirliği ile açılan meslek kurslarına bir yenisi daha eklendi.

       Trabzon Belediyesi tarafından gençleri meslek sahibi yaparak iş bulmalarına yardımcı olmak amacıyla üç ayrı kursun açılışı Belediye Sosyal Tesislerinde yapıldı. Kursların tamamlanmasından sonra ise mikrokredi uygulaması hayata geçiriliyor.

       Trabzon Belediyesi ile İş-Kur işbirliği ile meslek edindirme çerçevesinde biten kazaz kursu, hasır bilezik örücülüğü kursunun yanında, kaynakçılık, fotoğrafçılık kursu devam ederken bugün başlayan hat ve tezhip, kasiyerlik ve aşçı yardımcılığı kurslarına ise 100 kişi katılıyor.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon Belediyesi - İş-kur İl Müdürlüğü işbirliği ile proje kapsamlı kurslar için imzalanan protokol ile finansal krizin küresel ekonomik etkilerini en aza indirmek istediklerini ifade ederek, " Bu nedenle işsizlik ile mücadele etmek amacıyla belediye olarak kendimizi sorumlu hissedip, sosyal belediyeciliğin bir örneğini sergileyerek hemşerilerimizin her türlü sorunuyla, sıkıntısıyla dertlenip sosyal yardımlarımızın yanı sıra meslek edindirme kursları açmış bulunmaktayız.

       İşsiz gençlerimize ve ev hanımlarımıza yönelik açılan kurslarımız meslek edinmelerine katkı sağlayacaktır. Kursiyerlerimiz kurs sonunda yetişmiş kalifiye eleman olarak Milli Eğitimden onaylı sertifika almaya hak kazanacaklardır. Belediyemizin açmış olduğu meslek edindirme kurslarında kursiyerlerimiz bir taraftan eğitimlerini sürdürürken diğer yandan kursa katılım bedeli adı altında 15 TL. yevmiye alarak aile ekonomisine (aylık 315 - 345 TL) katkı sağlamış olacaklardır" dedi.

       Bu projenin bitirilmesinden sonra mikrokredi uygulamasına başlayacaklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Kurslara devam edip sertifika almaya hak kazanan kursiyerler için mikro kredi imkânını sağlayacağız. Becerisi ve yeteneği olan kardeşlerimize vereceğimiz mikro krediyle kendilerine küçük iş yerleri açabilecekleri gibi evlerin de imal edecekleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlamış olacaklar" diye konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1605

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com