Rehber :
   
Baharat & Aktar
Beşikçi Baharat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
20.01.2010
Ayasofya'da yıkımlar hız kesmeden devam ediyor...


Ayasofya'da yıkımlar hız kesmeden devam ediyor


       Trabzon Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Ayasofya Müzesi Çevre Düzenleme Projesi kapsamında bedelleri ödenerek kamulaştırılan binaların yıkımı hızla devam ediyor.

       Şu ana kadar 10 binanın yıkımını tamamlayan Trabzon Belediyesi, 44 hak sahibinden 29 ile de anlaşmaya vardı. Anlaşmalar sonucu kamulaştırma bedeli olarak hak sahiplerine 8.5 milyon TL ödeme yapıldı.

       Sabahın erken saatlerinde yıkım sahasına giderek incelemelerde bulunan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ayasofya Müzesi Çevre Düzenleme Projesi'nin seçim öncesinde Ayasofya'ya gelip bizzat vaat edip yapacağına söz verdiği bir proje olduğunu belirterek " Yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda Ayasofya Müzesi'ni çok önemli bir kültürel eser olarak Trabzon'umuza ve ülkemize kazandırmış olacağız. Şu an Ayasofya Müzesi'nin etrafında 44 binamız var. Bunların 29'u ile anlaşmış durumdayız. Şu ana kadar 8.5 milyon TL istimlâk bedeli ödedik. Projenin çevre düzenleme çalışmaları dahil toplam maliyeti 40 milyon TL olacak. Proje bittiğinde Ayasofya Müzesi medeniyetlerin ortak bir eseri olarak kültüre ve tarihe kazandırılacaktır" şeklinde konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1464

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com