Rehber :
   
Ajanslar
Yonca Ajans
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
20.01.2010
'Her Elden, Her Telden' Türk Halk Müziği Konseri Büyük Beğeni Topladı


Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen “Her Elden, Her Telden” Türk Halk Müziği Konseri büyük beğeni topladı. KTÜ Prof.Dr.Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde dernek solistleri birbirinden güzel türküleri seslendirirken salonu dolduran türkü severler hop oturdu hop kalktı.         

            Fatih Yavuz’un sunumuyla renklenen Yaşar Kemal Nas nezaretindeki THM Korosu Tunceli’den Erzincan’a, Kütahya’dan Elazığ’a yurdun dört bir yanını karış karış dolaştı. Duygusal türkülerin yanı sıra hareketli eserlerin de seslendirildiği gecede salonu dolduran türkü dostları koro elemanlarına program boyunca eşlik etti. Oldukça geniş bir repertuar hazırlayan koro şefi Yaşar Kemal Nas’ın kısa sürede hazırladığı koronun performansı da ayakta alkışlandı.

            Kurucu Başkan Fuat Saylam, Onursal Başkan Arif Özaytekin, Dernek Başkanı Tunç Turan, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, eski milli futbolcu Serdar Bali ve bir çok türkü dostunun katıldığı konser iki saat sürdü. Programın akışına kendini kaptıran izleyiciler gecenin sonunda ‘Keşke biraz daha uzun olsaydı. Hiç bitmesini istemedik’ diye konuştular.

Programın sonunda koro şefi Yaşar Kemal Nas’a çiçeğini Onursal Başkan Arif Özaytekin verdi. Özaytekin de tıpkı seyirciler gibi “ Program öyle güzel aktı ki nasıl bittiğini anlamadık. Seyircilerimize katılıyorum. Keşke repertuarı biraz daha geniş tutsaydınız. Bu arada buraya kadar gelip bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan siz türkü dostlarına da sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 1728

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com