Rehber :
   
Dekorasyon & Çelik Eşya
Her-Tür
Cihan Raf
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.01.2010
Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Tekelioğlu'nundan Çarpıcı Açıklamalar


TRABZONSPOR ALTYAPI KOORDİNATÖRÜ SADİ TEKELİOĞLU’NUNDAN ÖNEMLİ VE ÇARPICI AÇIKLAMALAR

 

- “ ALTYAPIYA BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMEZSE SOKAĞA DÖNEREK MÜCADELEMİ ORADA YAPARIM. HEDEFİMİZ, 2 YIL İÇERSİNDE ALT YAPIDAN A TAKIMA OYUNCU VERİP, BURADA FORMA GİYMELERİDİR.’

-“TRABZONSPOR’UN ALT YAPISINDA DA VE TRABZON AMATÖRÜ’NDE DE OYUNCU YETİŞİYOR.  AMA BU OYUNCULARI OYNATMAZSAK ELBETTE YETİŞMEZ. BUNUN İÇİN BASKI UNSURU OLACAĞIM. SONUNA KADAR MÜCADELE VERECEĞİM.”

“OYUNCUNUN KADERİNİ BİRİM ANTRENÖRÜNE BIRAKMAK. ONLARLA BİRLİKTE YATIP KALKIYORUM. HER MAÇA GİDİYORUM. ÇÜNKÜ BÜTÜN SORUMLULUK BENİM. BAŞARIYA VE SEVGİYE AÇ OYUNCULARA İHTİYACIMIZ VAR. OYUNCU FUTBOLU SEVECEK. SEVMİYORSA, SEVENİ BULACAĞIZ”

-“TRABZONSPOR’DA DAHA ÖNCE DENEREK BAŞARILI OLMUS BİR SİSTEM VAR. BAŞKA BİR ŞEY ARAMAYA GEREK YOK. A TAKIMDA OYNAYACAK OYUNCULAR ALT YAPIMIZDA VAR. BİZE SAFKAN TRABZONSPOR’U SEVEN OYUNCU LAZIM.”

—BİLİMSELLİK ANCAK ANTRENMANLAR SİSTEMİNDE GEÇERLİ. BİZLER, FUTBOLCULARIMIZIN ARKASINDA DURMALIYIZ.12 YAŞINDA ALDIĞIMIZ OYUNCUYU 18 YAŞINDA KAPI DIŞARI ETMEK TRABZONSPOR’A DÜŞMAN KAZANDIRIYOR. HER OYUNCUNUN BİR ÖLÇÜSÜ VE KAPASİTESİ VARDIR. BU OYUNCULARIMIZI BİZLER YÖNLENDİRMELİYİZ.”

 

AMACIM TRABZON’A HİZMET

Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu, hedeflerinin en geç iki yıl içersinde, alt yapıdan çıkan oyuncuların A takımda forma giyecek konuma gelmesi olduğunu söyledi. Tekelioğlu, hem Trabzonspor’da hem de Trabzon amatöründe A takımda oynayabilecek yetenekte oyuncuların bulunduğunu belirterek, “ Ben baskı unsuru olacağım. Önemli olan alt yapıya bakış açısını değiştirmektir. ‘Oyuncu yetişmiyor’ diyerek basit ifadelerle geçiştiremezsiniz. Oynatırsanız oyuncu çıkar. Ben bu işe kendimi koydum. Sonuna kadar mücadele vereceğim. Maddi ve manevi bir beklentim de yok. Amacım. Trabzon gençliğine hizmet etmektir.”dedi.

BAKIŞ DEĞİŞMEZSE SOKAĞA ÇIKARIM

Tekelioğlu, Trabzonspor’da altyapıdan gelen oyunculara bakış açısının değişmeyeceğine inandığı zaman görevi bırakarak sokağa çıkıp. her türlü mücadeleyi orada sürdüreceğini vurgulayarak, “ Ben inanıyorum ki, Trabzonlu gençlerin önü açılırsa, bizler eski yıllardaki gibi başarılı oluruz. Bunun için varımı, yoğumu ortaya koyacağım. Baskı unsuru olacağım. Kellemi ortaya koyacağım. Baktım olmuyor. Trabzonspor’un ücretli çalışanı olarak bu iş gitmiyor. O zaman sokağa çıkarım her türlü kavgamı orada yaparım. Trabzonspor’un kurtuluşu altyapıdan gelen oyuncularla gerçekleşir.”dedi.

5 AY SADECE  GÖZLEDİM

Uzun bir aradan tekrar döndüğü Trabzonspor alt yapısında önemli değişikliklerle karşılaştığını belirten Tekelioğlu, “ Ben bu işe daha amatör takımda oynarken başladım. Ama ne olduğunu bilmiyordum. Hiçbir ikbalde beklemiyordum. İşi sevdik. Eskiden oyuncu sayızı çok fazlaydı , takım sayısı azdı. Alt yapıyı İdmanocağı, Yolspor daha sonra Erdoğduspor  önemsiyordu. Toprak sahalardan geldik. Ben oyunculara belediye otobüsüne binerek Karayolları sahasına gitmek için 25 bilet alırdım. Orda bir kaya boşluğu vardı. Soyunurduk ve idman yapardık. Çamurlu günlerde ise denize girip yıkanırdık. İmkanlar yoktu. Tabi ki, 1986’dan 2009 arasında büyük değişimler oldu. İlk 5 ay içinde alt yapıyı izledim. Hiç müdahalem olmadı. Geçmişe göre değişik bir tablo vardı ortada. Oyuncu fazla ama yetenekli oyuncusu sayısı azdı. Kırmadan, dökmeden sorunları çözmemiz gerekiyor. Bunun için hem Karadenizspor için bir takım kurduk hem de Akademi takımı. Bu takımlar şimdi bölge takımlarının önünde. Amatör takımlarla ilişkilerimiz çok iyi düzeyde. 26 oyuncuyu değişik amatör takımlardan bünyemize kattık.”dedi.

KARAR MEKANİZMASIYIM

Trabzonspor’un tüm kategorisinde forma giyen her oyuncunun başarılı olmak için elinden gelen gayreti göstermek zorunda olduğunu hatırlatan Tekelioğlu, “ Trabzonspor takımı yenecek de yenilecek de. Ama futbol oynayarak, mücadele vererek yenilecek. Göz göre göre mağlup olursak bu durum bizi hırpalar. Bunun için tüm maçlara gidiyorum. Çünkü karar mekanizmasının başındayım. Bir oyuncu için karar vermek  adına onu iyi tanımak gerekiyor. Oyuncunun kaderini birim antrenörüne bırakmam. Gidecek veya kalacak oyunculara ben karar veririm.”dedi.

TRABZONSPOR DÜŞMANI YETİŞTİRMEYECEĞİZ

Tekelioğlu, “12 yaşında elimize gelen bir oyuncu bizde 18 yaşına kadar kalıyor. Sonra tesislerin kapısına bir liste asıyorsunuz. Çocuklarımızı kendi başına bırakıyoruz. Bu insan haklarına bile aykırı bir durum. Ondan sonra aileler, veliler, bizleri arıyor. Trabzonspor’da torpilli oyuncular oynuyor diyerek sitem ediyorlar. Onun için ben onların hepsini izliyorum, yakın takibe alıyorum. Elimizde 200 oyuncu varsa , bunların hepsinin Trabzonspor’da oynama şansı yok. Herkesin bir ölçüsü v e kapasitesi var. Bunu onlara uygun bir biçimde anlatmalıyız. Trabzonspor’da değil ama, bölgemizin takımlarına yönlendirmeliyiz. Bunu bizlerin yapması lazım. Sonra bu çocuklarımız ve ailelerimiz Trabzonspor’a düşman oluyorlar. Bu kararı vermek için iyi izlemek gerekir. Gençlerimize sahip çıkmalıyız. Trabzonspor’un bir misyonu var. Buna zarar vermemek gerekir.”dedi.

SAYGI VE SEVGİ ÖNEMLİ

Bilimselliğin antrenman sisteminde geçerli olduğunu belirten Tekelioğlu, “Taklit yapmıyoruz. Trabzonspor’un alt yapıda başarılı olmuş bir sistemi vardı. Futbolcuya futbolu zorla sevdiremezsin. Bilgisayarla olacak bir değil. Onun için futbolu sevenleri bulmalıyız. Terbiye, ahlak, görgü, gelenek ve ananelerimiz 40 yıl öncede vardı. Şimdi de olmalı. Tüm oyuncularımız, sadece bizlere değil Trabzondaki tüm spor adamlarına saygılı olacak. Eski dönemlerde futbolcularla iç içeydik. Geceleri evlerine giderdik.  A takım oyuncusu beni veya Ömer (Uzun) ağabeyi gördüğünde kendine çeki düzen verirdi.  A takımdaki oyuncularının üzerinde etkimiz vardı. Şimdi ise bu durum çok değişik. Neden vardı ? Suat hoca ve Özkan hoca işin başındaydı. Gençlerimizi kontrol altına almadan başarılı olmak mümkün değil. “dedi.

OYUNCU VAR  AMA OYNATMAK GEREKİYOR

Trabzonspor’un  6 lig şampiyonluğunu kendi öz evlatlarıyla kazandığını, bunun çok önemli bir hadise olduğunu sözlerine ekleyen Sadi Tekelioğlu, “Trabzonspor sevgisi olacak. Futbol sevgisi olacak.  Trabzonspor 6 şampiyonluğu böyle kazandı. Bizlerde yetenekli oyuncular var. Oyuncu yetişmiyor değil oynatmıyoruz. Bakış açışı çok önemli. Bunun için baskı unsuru olacağım. Bir anımı anlatayım. Hami, henüz 15 yaşında. Orduspor maçı. Frikik atışı oldu. Tribünden bağırdım. Kaleye vur diye. Yanımdaki bir kişi, “Şu cılız ayaklarla mı topu oraya sürecek ? dedi. Hami’nin 30 metreden vurduğu top ağlarla buluşmuştu.Trabzonspor’un kurtuluş reçetesi altyapıdır. Yoksa her geçen gün kötüye gideriz. Kimse kimsenin önüne çuvalla paraya koymuyor.”

AMATÖRLER HERŞEYİMİZ

Tekelioğlu, TFF Haluk Ulusoy Tesisleri ve ASKF Sahaları’nın amatörün hizmetine sunduklarını kaydederek, “ Amatör takımlarımız bu tesislerimize gelerek belirlenen programlar dahilinde çalışıyorlar. Her türlü malzemelerini bizler veriyoruz. İdmanlarını yapıyorlar, duşlarını alıyorlar. Onların emrindeyiz. Amatör kulüplerle çok iyi diyaloglar içersindeyiz. Belirle günlerde altyapıdaki kaleci antrenörlerimiz amatör takımlarda oynayan kalecimizlere pratik eğitim veriyorlar.Malzemeye yardımlarımız devam ediyor. Bizler, Trabzon’nun hizmetindeyiz. “dedi.

ANTRENÖRLER KENDİLERİNİ YENİLEMELİ

Trabzonlu teknik adamlarında kendilerini yenilemeleri gerektiğini belirten Tekelioğlu, “ Bir takımda Trabzonlu oyuncu sayısı artıkça o kulübün yöneticileri, Trabzonlu antrenörleri tercih ediyor. Ben bunu Gençlerbirliği, Erzurumspor ve Bafraspor’da antrenörlük yaptığım dönemlerde yaşadım. Gençlerbirliği takımın ilk 11’nin yarısı Trabzonlu futbolcuydu. Böyle olunca takımın başında ise Trabzonlu olarak ben vardım.”dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 3111

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com