Rehber :
   
İnşaat ve Yapı Malzemeleri
Astaş Beton
Ernil Yapı Market
NKY Necdet Kırhan Yazıcı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
23.10.2008
Kadınlar ve kız çocuklarımızın projeleri bizlere yön vermektedir


Başkan Canalioğlu, "Kadınlar ve kız çocuklarımızın projeleri bizlere yön vermektedir"

   

       "BM Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi" konulu toplantı Trabzon'da yapıldı.

       Başkan Canalioğlu, "Kadınlar ve kız çocuklarımızın projeleri bizlere yön vermektedir"

       Birleşmiş Milletler ve İçişleri Bakanlığı kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının korunması ve Geliştirilmesi konulu ortak program konulu toplantı Trabzon'da yapıldı. Sabancı Vakfı hibe programı çerçevesinde Zorlu Grand Otelde yapılan toplantıya Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, Vali Nuri Okutan, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, BM Nüfus Fonu Temsilci yardımcısı Tunga Tüzer, İçişleri Bakanlığı, BM Ortak Proğram Ulusal Koordinatörü Mustafa Çöğgün ile Trabzon, Nevşehir, Van, Kars, İzmir ve Şanlıurfa'dan katılımcılar katıldı.

       Trabzon Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, toplantı dolayısıyla Trabzon'a gelen tüm konuklara hoş geldiniz diyerek, "Bu proje ülkemiz ve kentimiz için gerçekten çok önemli bir projedir. İzmir, Kars, Şanlıurfa, Van, Nevşehir ile birlikte Trabzon'da bu proje kapsamında pilot il seçilmiştir. Bu proje içerisinde gelinen noktada Belediyelerimiz, valiliklerimiz, Sivil toplum kuruluşlarımız birlikte hareket ederek kadın ve kız çocuklarının korunmasına yönelik çok önemli birliktelikler sağlamışlardır. Geldiğimiz noktada bu birlikteliklerin çok önemli sonuçlara ulaştığını bugün burada bu sonuçların paylaşılması ile bir kez daha görmekteyiz. Bu projeye destek veren başta Sabancı Vakfı Başkanı Güler Sabancı ve ekibine, kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Sizleri Trabzon'da görmekten büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Biz Trabzon Belediye Meclisi ve Kent konseyinde almış olduğumuz kararla en az yüzde 33'lük bir kadın kotası uygulamaya karar verdik. Bu, Türkiye ye baktığımız zaman bir ilk karardır. Çünkü bizim kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın karar alma mekanizmasında kente karşı olan sorumluluklarını ortaya koyma noktasında çok önemli fikirleri ve projeleri olduğunu biliyoruz. Onlardan elde ettiğimiz fikir ve projeler doğrultusunda yapısal ve fiziksel yapılanma sonucunda onların bu kentte daha rahat, daha uygun bir yaşam sürmesi ve etkin karar vermelerine katık sağlamış oluyoruz. Bu proje kapsamında Trabzon'dan Doğa ve tarihi Değerleri koruma Derneğinin "Bilinçli anne. Temiz kent", Türk kadınlar birliği Trabzon şubesi "Kaşık tutan elden para tutan ele" ve Şehir Tiyatrosu Derneği "kadın sanatı" projeleri hibe almaya hak kazanmıştır. "dedi.

       Trabzon Valisi Nuri Okutan da yaptığı konuşmada, kadının rolünün muhakkak kentleşme ve ekonomik gelişmeyle bağlantılı olduğunu belirterek, "O zaman kadını konuşurken, demokrasiyi, ekonomik gelişmeyi ve demokratik gelişmeyi de konuşmak zorundayız" dedi

       Sabancı Vakfı Başkanı Güler Sabancı da konuşmasında, "Sabancı Vakfı olarak 12 projeye destek veriyoruz. Bu sadece bir başlangıçtır. Bu programa destek vermemizin tek sebebi kadınlarımızı teşvik etmektir" dedi.

23 Ekim 2008 Perşembe
Toplam Okunma Sayısı : 2223

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com