Rehber :
   
Şekerleme ve Şeker Ürünleri
Karabekir Şekerleme
Celaloğlu Arzu Helva
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
23.01.2010
Trabzon 2011 Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Toplandı


Trabzon 2011 Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Toplandı
     
 
 
     

Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları Organizasyon Komitesi toplantısı, Genel Koordinatör Nihat Doker başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Trabzon Vali Yardımcısı Aziz Mercan, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gökhan Bali, İl Gençlik ve Spor Müdürü Şerif Özgür, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, İl Sağlık Müdürü Dr. Halit Çınarka, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul ve diğer üyeler katıldı.

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’ndeki Oyunlar Yönetim Merkezi’nde yapılan toplantıda Genel Koordinatör Doker, yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı.

Trabzon’da 23-30 Temmuz 2011 tarihlerinde çok önemli bir organizasyon yapılacağını belirten Doker, olimpiyat bayrağının Cumhuriyet tarihinde ilk kez Trabzon’da dalgalandığını söyledi. Doker, böylesine büyük ve önemli bir organizasyona başarılı bir ev sahipliği yapabilmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.

 

TRABZON ÇOK ÖNEMLİ TESİSLER KAZANIYOR

 

Olimpiyatlar için Trabzon’da çok önemli spor tesislerinin yapıldığını, bunlara yenilerinin de ilave edileceğini dile getiren Doker, “Biz bu olimpiyatları Trabzon’daki mevcut spor tesisleri ile de yapabiliriz. Çünkü Trabzon spor tesisleri açısından Türkiye’nin en şanslı illerinden bir tanesi. Ancak her şeyin çok daha mükemmel olması için yeni ve modern spor tesisleri yapılıyor. Ve Trabzon bu vesileyle yeni spor tesislerine kavuşuyor” dedi.

 

ÖZGÜR TESİSLERLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Toplantıda söz alan Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, Pelitli Spor Salonu, Olimpik Yüzme Havuzu ve Söğütlü Atletizm Sahası başta olmak üzere spor tesisleriyle ilgili bilgi verdi.

Pelitli’de inşa edilen spor salonu inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğini anlatan Özgür, “Pelitli’de son derece modern bir spor salonu yapılıyor. Çalışmalar planlanandan daha hızlı ilerliyor. İnşaatın teslim tarihi 10 Ocak 2011, ancak çalışmalar bu haliyle devam ederse Eylül 2010 tarihinde bitirilmesi bekleniyor” dedi.

Olimpik Yüzme Havuzu inşaatının da hızlı bir şekilde devam ettiğini ve kaba inşaatın yüzde 35’lik kısmının tamamlandığını kaydeden Özgür, “Mevcut Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu ile entegre olarak projelendirilen yeni havuzu, tam olimpik, 10 kulvarlı, atlama kuleli bir havuz olacak ve 2011 yılı başlarında tamamlanarak oyunlara hazır hale getirilecek. Bunun yanında Söğütlü Atletizm Sahasına 5 bin kişilik betonarme tribün yapılacak. Bu işin ihale sürecinin tamamlanmak üzere.  İnşaatı da en kısa sürede bitirilerek olimpiyatlar öncesi hazır hale getirilecek” dedi.

Diğer çalışmalarla ilgili de bilgi veren Özgür, şöyle konuştu:

“Jimnastik için Yenimahalle’de 2 bin 500 seyirci kapasiteli bir jimnastik salonu yapılacak. Bunun projesi tamamlandı, yakında ihaleye çıkılacak ve bu süreç tamamlandıktan sonra inşaatına başlanacak. Tenis müsabakaları için de Beşirli mahallesinde çok önemli bir tesis yapılıyor. Burada biri merkez 6’sı açık 3’ü de kapalı olmak üzere toplam 10 adet tenis kortu yapılacak. Bunun proje çalışması bitmek üzere, ilerleyen günlerde ihaleye çıkılacak ve ardından inşaatına başlanarak oyunlara hazır hale getirilecek.”

Özgür, bu yeni tesislerin yanında mevcut tesislerin de daha modern ve kullanışlı hale getirilmesi için çalışmalar yapılacağını ifade etti.

 

TANITIMA AĞIRLIK VERECEĞİZ

 

Genel Koordinatör Nihat Doker, toplantıda ayrıca, ulaşım, sağlık, konaklama, güvenlik ve yiyecek-içecek konularında da bilgiler verdi.

Planlanan çalışmaların tamamının ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde yapılmasının planlandığını vurgulayan Doker, bu konuda herkesin desteğini istedi.

Olimpiyatlarla ilgili tanıtım faaliyetlerini anlatan Doker, ilköğretim ve liseler, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli iletişim halinde olacaklarının altını çizdi. Tanıtım için ayrıca medya ve reklam araçlarından da faydalanmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Doker, olimpiyatların en önemli ayaklarından birisi olan gönüllülerle ilgili yürütülecek çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Oyunların açılış ve kapanış törenlerinin önemini anlatan Nihat Doker, Hüseyin Avni Aker Stadında yapılması planlanan açılış ve kapanış törenleri için profesyonel şirketlerden hizmet almayı planladıklarını ve bu amaçla Atina ve Pekin olimpiyatlarını yapan şirketlerle görüşmeler yaptıklarını açıkladı.

Toplantıda daha sonra Organizasyon Komitesi üyeleri kendi alanlarıyla ilgili yapılması planlanan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundular.

Toplam Okunma Sayısı : 2064

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com