Rehber :
   
Eczaneler
Ediz Eczanesi
Ongan Eczanesi
Akar Eczanesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
26.01.2010
Çığ Faciasında Hayatını Kaybeden Dağcılar Unutulmadı...


Çığ Faciasında Hayatını Kaybeden Dağcılar Unutulmadı

Trabzon Belediyesi tarafından, 25 Ocak 2009 tarihinde Zigana Dağı’nda meydana gelen çığ faciasında hayatını kaybeden 10 dağcının isimlerini ölümsüzleştirmek için yapılan anıt törenle hizmete açıldı.

Ormanokulu karşısı sahil düzenleme alanına konulan anıtın açılısına Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, ölen dağcıların aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yoğun kar yağışı altında yapılan açılış töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Protokol konuşmalarının ardından Kur’an-ı Kerim okunması ve dualarla birlikte anıtın açılışı gerçekleştirildi. Anıtı yapan Trabzonlu heykeltıraş Sanatçısı Orhan İlyas katılımcılara anıt hakkında bilgi verdi. Tören sonunda çığ faciasında ölen her dağcı için anıt alanı çevresine Bakan Özak, Vali Kızılcık ve Başkanı Gümrükçüoğlu’nun da katılımlarıyla birlikte ayrı ayrı ağaç dikildi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak geçen yıl meydana gelen çığ faciasının yürekleri yaktığını ve kor ateşin yanmaya devam ettiğini belirterek, “Trabzon’umuzun çok değerli insanlarının mezarları kar, kefenleri ise Türk Bayrağı oldu. Trabzon Belediyesi yaptığı bir anıtla onları Trabzon’un kalbine gömerek isimlerini ölümsüzleştirdi. Bu anıtla birlikte onların anısı her zaman yaşayacaktır. Anıtın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise törende yaptığı konuşmada dağcılık sporunun hem insanlarımızın sosyal ilişkilerini geliştirmeleri hem de vatanımızın güzelliklerini ortaya çıkarması açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, çığ düşmesi sonucu hayatlarını kaybeden 10 dağcı için yaptırılan anıt dolayısıyla Trabzon Belediyesi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptıkları anıtla geçen yıl çığ düşmesi sonucu hayatlarını kaybeden 10 dağcının hatıralarını devamlı canlı tutmayı amaçladıklarını ifade ederek, “İlimizin ve bölgemizin tanıtımı için çok önemli faaliyetlerde bulunan bu arkadaşlarımızın aramızdan ayrılması bizleri son derece üzmüştür. Bu anıtla birlikte şehit olan dağcılarımızın ismini ölümsüzleştirmeyi amaçladık. Çığ faciası sonucu aramızdan ayrılan 10 kardeşimizi rahmetle anıyorum” diye konuştu.

Anıtın açılışında konuşan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Kaya ise, geçen yıl çığ faciasında hayatların kaybeden dağcıların Trabzon’un Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtılması için çok önemli hizmetler yaptıklarının altını çizerek, “Dağcılarımız aynı zamanda turizm elçisiydiler. Ülkemizin ve bölgemizin en ücra köşelerini tüm dünyaya tanıtmak için yoğun çaba sarf ettiler. Hiç beklenmedik bir şekilde aramızdan ayrılan dağcı kardeşlerimizin isimlerini yaşatmak için Zigana’da ve Trabzon’da yaptırılan iki anıt bizleri mutlu etti” şeklinde konuştu.

Daha sonra katılımcılar tarafından anıt açıldı. Tören tüm katılımcıların anıt önünde fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

 IMG_3597

IMG_3588

IMG_3583

IMG_3581

Toplam Okunma Sayısı : 1696

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com