Rehber :
   
Haber Portalı
Yöresel Haberler
61 Haber
Zaguda.net
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.01.2010
5 yeni otobüs halkımızın hizmetinde 5 otobüs daha yolda...


5 yeni otobüs halkımızın hizmetinde
5 otobüs daha yolda


       Belediye otobüsleri yenileniyor

       Trabzon Belediyesi vatandaşların daha rahat ve konforlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla aldığı yeni otobüsler ile iş makinesi taşıma aracı törenle hizmete sunuldu. Belediye çoğu ekonomik ömrünü tamamlamış eski model otobüs filosunu yenilemek için 5 otobüs daha alacak..

       Otobüslerin hizmete alınması için belediye önünde yapılan törene Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

       Törende konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu vatandaşların çok daha büyük ve güzel hizmetlere layık olduğunu belirterek, "25 yıldan beri belediyeye otobüs alınmamaktaydı. Çoğu eskimiş ve ekonomik ömrünü tamamlamış otobüsleri yenilemek için ilk etapta 5 yeni otobüs aldık. 5 otobüs daha ısmarladık. Vatandaşlarımıza güvenli ve konforlu bir seyahat yapmalarını sağlamak için otobüslerimizi yenileme çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu otobüslerin çok daha uygun fiyatlarla alınması için bizlere yardımcı olan Bakanımız Faruk Nafiz Özak'a teşekkür ediyorum" dedi.

       Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık ise yaptığı konuşmada yeni alınan otobüslerin toplu taşımacılığı geliştirme ve Trabzon'un trafik sorununa çözüm getirme noktasında atılan ilk adım olduğunu belirterek, "Şehir hayatında toplu taşımacılık olmazsa olmazlardan biridir. Yeni alınan ve alınacak otobüslerle birlikte toplu taşımacılığı daha da geliştirecektir. 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları öncesi otobüslerin yenilenmesi ayrı bir önem arz etmektedir"dedi.

       Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise yaptığı konuşmada Trabzon'un bir marka şehir olduğunun altını çizerek, "Trabzon'un marka değerini daha yukarılara taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyemizde her şeyin en iyisine ve en güzeline layık olan vatandaşlarımıza en güzel hizmeti vermek için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmalardan birisi de ulaşım alanında olmuştur. Belediyeye yeni alınan ve alınacak otobüslerle birlikte ulaşım hizmetlerindeki kalite daha yukarılara çıkacaktır. Belediyemizin Trabzon'un gelişmesi ve kalkınması için çok daha güzel hizmetlere imza atacağına inanıyorum" dedi.

       Konuşmaların ardından Bakan Özak, Vali Kızılcık ve Başkan Gümrükçüoğlu kurdeleyi keserek 5 otobüs ve 1 iş makinesi taşıma aracını hizmete aldılar.

       Yeni otobüslerin ilk müşterisi ise Bakan Özak oldu. Başkan Gümrükçüoğlu taşıma ücreti olarak Bakan Özak'tan 100 TL aldı.

       Öte yandan MAN marka son model dijital park göstergeli otobüslerin Belediyeye maliyeti 1 milyon 730 bin TL oldu. Trabzon Belediyesi bugüne kadar yolcu taşıma hizmetlerini değişik model 50 adet otobüs ve 11 adet midibüs ile sürdürüyordu.

Toplam Okunma Sayısı : 1686

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com