Rehber :
   
HES Firmaları
Sezerler Enerji
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
27.01.2010
Trabzon - Erzincan Demiryolu Projesi hazırlanıyor...


TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın’ ı makamında ziyaret ederek, bölgemizde yürütülmekte olan DLH bünyesindeki yatırımlar hakkında bilgi aldı.

 

TTSO Heyetinde,  Yönetim Kurulu Muhasip Üye Adnan Sağlam, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Öztürk, Erkut Çelebi, Tolga Avcı, Selahattin Bektaş, Mustafa Albayrak ve Genel Sekreter Hakan Gürhan katıldı.

 

Trabzon Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın,  Trabzon – Erzincan demiryolu,  Sürmene Yeniçam tersanesi ve Trabzon havaalanı 2. pist konularında aşağıdaki bilgileri verdi.

 

TRABZON TİREBOLU-GÜMÜŞHANE-ERZİNCAN DEMİRYOLU’NDA SON DURUM

 

Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın, 21 Ağustos 2009 tarihinde DLH İnşaat Genel Müdürlüğü’nce yapılan ihale neticesinde Trabzon-Erzincan demiryolu hattı proje sözleşmesi imzalanmış ve işin başladığını anımsattı.

 

İhaleyi Yüksel Domaniç Mühendislik Ltd.Şti.’nin kazandığını belirterek, ihale bedelinin 1 milyon 452 bin 684 TL olduğunu söyledi.  Trabzon-Erzincan Demiryolu hattının (yaklaşık 320 KM)  DLH’nın öngördüğü şartlarda olacak şekilde bir bölü yirmi beş bin ölçekli güzergah araştırması ve amenajman etüdü, bir bölü beş bin ölçekli şertivari haritalarının alınması ve güzergahın bu haritalara işlenmesini kapsadığı belirtildi. İhale kapsamında ayrıca, şu işlemlerinde yapılacağı aktarıldı:

“ Güzergâh üzerinde gerekli sondajlar ile laboratuar deneylerinin ve diğer zemin araştırma işlerinin yapılması, tüneller, köprüler, istinat duvarları gibi sanat yapıları ile istasyon tesislerinin ve demir yolunun teknik şartnamedeki esaslara göre projelerin yapılması, üst yapı, elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon projelerinin yapılması, güzergâhın ÇED raporu, fizibilite etüdü, güzergâhın keşif ve metrajlarının hazırlanması”

 

SÜRMENE YENİÇAM TERSANESİ TAMAM

 

Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın, TTSO heyetine yaptığı bilgilendirmede, Sürmene Çamburnu tersanesinde 2 bin 250 metre ana mendirek, 332 metre tali mendirek imalatı yapılmış, 350 metre uzunluğunda ve eksi 10 metre derinliğinde rıhtım imalatı yapılmış ve işin tamamlandığını aktardı.

 

2006 yılında ihale edilen projede fiziki gerçekleşmenin yüzde yüz olduğunu belirterek, Proje kapsamında tersanecilerin gemi imalat sahası olarak toplam üç yüz bin metre kare dolgu alanı yapıldığını anımsattı.

 

Sürmene Yeniçam tersanesi aynı anda her boyutta gemi inşasına imkân veriyor. Yöredeki gemi inşa sektörünün gelişmesine katkı verecek olan projede toplam beş bin kişinin çalışması öngörülüyor.

TRABZON HAVA LİMANI PARALEL PİST PROJELERİ İLE BATİMETRİK HARİTA VE ZEMİN ETÜDÜ

 

Trabzon Havaalanı 2.pist projesi hakkında da şu bilgileri verdi.

Projenin Amacı:  Trabzon Havalimanı uçak ve yolcu trafiği açısından Karadeniz Bölgesinin en büyük havalimanı konumundadır. Ülkemizin kuzey ve Kuzeydoğu komşuları ile Türki Cumhuriyetleri arasındaki ticari ve turistik ilişkileri ve artan trafik yoğunluğunun gelecekteki durumu da düşünülerek hava ulaşımı gereksinimini karşılamak amacıyla mevcut piste paralel pist inşa edilmesi gerekmektedir.

Projenin Teknik Özellikleri:

MEVCUT
PLANLANAN

Pist : 2640 x 45m. Paralel Pist : 3000x45 m.
Paralel Taksirut :1771 x 24 m. Batimetrik Harita,
Apron : 340 x 102m. Zemin Etüt Raporu,
Dolgu ve Koruyucu Mendirek.

Projenin Son Durumu:

Trabzon ve çevresinde konvansiyonel boyutlarda yeni bir havaalanı yapımı için uygun bir alan bulunamaması nedeniyle denize dolgu yapılarak 2640 x 45 m.’lik mevcut piste paralel ve 210 m. ara uzaklıkta 3000 x 45 m. boyutlarında yeni bir pist yapımı planlanmaktadır.

Uygulama Projeleri, Batimetrik Haritalar ve Zemin Etüt Raporları için 2009- 2011 yılı ulaştırma bakanlığı havaalanı yatırım programında 2 milyon 830 bin TL proje bedeli ile yer almış,  2010 yılında ihale edilmesi bekleniyor.

 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2761

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com