Rehber :
   
Restorant
Berk İkinci Bahar
Ali Usta
Cemil Usta
Hatipoğlu Spor Kompleksi
Akçaabat Kültür Park
Yıldızlı Nezih Bahçe
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
29.01.2010
5084 yatırımların ve İstihdamın teşviki uzatılması yasa tasarısı


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yaptığı açıklamada, 5084’ün uzatılmasının karşılığını Türk ekonomisi kısa sürede göreceğini söyledi.

5084 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki’nin uzatılmasının da yer aldığı “Ekonomik Kriz Önlemleri Uzatılması”na ilişkin düzenlemeler içeren tasarı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilerek yasallaştı.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a göre, 49 ilde uygulanan teşvikin süresi, 31 Aralık 2012’ye kadar uzatılacak.

Teşvikte uzatmanın sigorta pirimi işveren payını kapsadığını belirten Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu,  “49 ilde uygulaması yapılan ve 31 Aralık 2007'den önce tamamlanan yatırımların sigorta primi işveren hissesi teşvikinin uygulama süresi, 31 Aralık 2012 tarihine kadar uzatılacak.”dedi.

TEŞVİKİN UZATILMASINDA TTSO KAMPANYASININ PAYI BÜYÜK

Başkan Hacısalihoğlu,  17 Kasım 2009 tarihinde, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği öncülüğünde, önce bölgede ardından da yurt çapında “5084 devam etsin Türkiye Kazansın” kampanyasının başlatıldığını ve başarıya ulaştığını söyledi.

TTSO’nun yasanın uzatılmasının, gerek bölge gerekse ülke ekonomisine sağlayacağı katkıların dile getirilmesinde 49 ile ve Türkiye’ye önderlik ettiğini söyledi.

KAMPANYA DA VURGULANAN
İŞÇİ VE İŞVEREN BİRLİKTELİĞİ
DEVAM ETTİRİLDİ

Kampanyada,  özellikle kriz döneminden geçen ülkemizde, “ İşveren Yetiştirdiği işçisinden; İşçi Ekmeğinden Kopmasın !...” vurgularının yapıldığını belirti.  Dört sivil toplum örgütünün, Trabzon medyası aracılığı ile yürütülen kampanyanın sonuç getirmesinin teşvikten yararlanan işverenler ve işçileri bir hayli memnun etmiş olduğunu söyledi.

Başkan Hacısalihoğlu, “ Özellikle kampanyada üzerinde durmuş olduğumuz, işsizlik, istihdam ve nitelikli iş gücünün kaybedilmemesi olmuştu. Görüyoruz ki, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek 31 Aralık 2012’ye kadar uzatılacak olan 5084 sayılı yasa da bir tek sigorta pirimi işveren hissesi teşvikinin uzatılmasını kapsadı.” diye konuştu.

BAŞBAKAN İLK KEZ TRABZON’DA SÖZÜNÜ VERMİŞTİ

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, 5084 teşvik yasasının uzatılması konusunda Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile Trabzon Havaalanında yapılan görüşmede “Merak etmeyin! Tamam. Bu işte şüphe yok”  şeklinde söz vermiş olduğunu anımsattı.

BAŞBAKAN'A VE TBMM GENEL KURUL ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu “Başta Başbakan Recep Tayip Erdoğan olmak üzere, 5084’ün uzatılmasına destek veren TBMM Genel Kurul Üyelerine iş dünyası adına teşekkür ediyorum… Teşvikten yararlanan işçilerimizde işverenlerde rahat bir nefes aldı. Ekonomik krize karşı önemli bir desteğin uzatılmasının karşılığını Türk ekonomisi alacaktır” şeklinde konuştu.

 
 

Toplam Okunma Sayısı : 1746

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com