Rehber :
   
Haber Portalı
Yöresel Haberler
61 Haber
Zaguda.net
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
30.01.2010
Hasır ve Kazaz Kursiyerleri sertifikalarını aldılar


Kursiyerler sertifikalarını aldılar


       Gümrükçüoğlu; Risk Altında Çocuk Yok Onlar Benim Çocuklarım

       Trabzon Belediyesi ile İş-Kur'un ortaklaşa düzenlediği, hasır ve kazaz örgücülüğü kursları ile Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediyenin ortaklaşa düzenledikleri bilgisayar kurslarına katılan ve kursları başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Törenin ardından Trabzon Belediyesi Çocuk ve Gençlik Eğitim merkezinde eğitim gören öğrencilerin tiyatro gösterisi salonda bulunanları etkilerken Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Bu yavrularımız için risk altındaki çocuklar tanımlaması yapılıyor. Ben bu söze katılmıyorum. Onlar benim çocuklarım" dedi.

       Hüseyin Kazaz Kültür merkezinde düzenlenen törende 3,5 ay süren hasır ve kazaz örücülüğü kursunu tamamlayan 30 kursiyer ile 4 ay süren bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayan 26 kursiyere sertifikaları Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından verildi. Törende kurslarda görev yapan beş öğretmene de Başkan Gümrükçüoğlu tarafından teşekkür belgesi verildi.

       Gümrükçüoğlu ayrıca Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler ile ihtiyaçlı vatandaşlara ücretsiz psikolojik danışmanlık yapan Dr. Mesut Yasin Güzel'e de teşekkür belgesi verdi. Sertifika töreninden sonra hasır ve kazaz örgücülüğü kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı sergi açılışı yapıldı. Sergiyi gezen Başkan Gümrükçüoğlu burada sergilenen ürünlerden satın aldı.

       Sertifika ve sergi açılışından sonra Trabzon Belediyesi Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 22 öğrenciden 7'si tiyatro oyunu sergilediler. Yufka Yürek Osman, Hacivat ve Karagöz ve Gazeteci Düşmanı oyunlarını sergileyen öğrenciler seyircilerden büyük alkış aldı.

       Trabzon ve Trabzon insanın her şeyin en iyisine ve en güzeline layık olduğunu belirten Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrüküçüoğlu, "Belediye olarak İş-Kur ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle düzenlediğimiz kurslarla birlikte meslek sahibi olmayan veya ikinci bir meslek sahibi olmayı isteyen vatandaşlarımıza yönelik kurslar düzenliyoruz. Bu kurslara katılan kursiyerler bir yandan meslek öğrenirken bir yandan da günlük 15 TL yemek ve yol parası veriliyor. Bu kursları bitirenlere mesleklerini icra edebilmeleri için başlattığımız mikro kredi çalışmalarımızı tamamladık. Ayrıca ürettikleri ürünleri pazarlayabilmeleri için onlara valiliğimizle yapacağımız ortak çalışma neticesinde ücretsiz satış yerleri tahsis etme yoluna gideceğiz. Bunun Türkiye'de çok güzel örnekleri var" şeklinde konuştu.

       Trabzon Belediyesi Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi'nde eğitim gören öğrencileri için söylenen "Risk altındaki çocuklar" tanımlamasına da katılmadığını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Onlar benim çocuklarım. Trabzon'un çocukları. Onlar bizim geleceğimiz. Belediye olarak bu çocuklarımızın en güzel şekilde eğitilmesi, sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunmaları için her türlü desteği veriyoruz. Sergiledikleri bu tiyatro oyunlarıyla onların ne kadar yetenekli olduklarını hep birlikte görüyoruz" dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 2114

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com