Rehber :
   
Danışmanlık Hizmetleri
Trabzon Marka Patent Ofisi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.02.2010
TTSO Ocak ayı meclis konuşmaları: Organik Tarım Projesi, Kalkınma Ajansı


2010 yılının ilk meclis toplantısında TTSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Adnan Sağlam, bir önceki yılın kesinleşen bütçesi ayrıntılarını meclis üyelerine aktardı.

Muhasip Adnan Sağlam, 2009 yılı öngörülen bütçenin 3 milyon 111 bin TL olduğunu anımsatarak, gerçekleşen bütçenin ise 3 milyon 71 Tl olduğu bilgisini verdi. Öngörülen bütçenin gerçekleşme oranının yüzde 98 olduğunu vurguladı. 2009 yılı bütçesinden yaklaşık 700 bin Tl tasarruf edildiğini aktardı.

ODA ÜYE BORÇ AİDATLARINA TAKSİTLENDİRME

Yönetim Kurulu tarafından geçmiş dönem oda üye aidatlarının kredi kartlarına taksitlendirilmesi meclis üyelerinin onayına sunularak kabul edildi. Bu karara göre, oda üyelerinin aidat borçları kredi kartlarına taksitlendirilerek ödenmesi kolaylığı getirildi.

ASKIDA Kİ 237 ODA ÜYESİ MECLİS KARARI İLE ÜYELİKTEN DÜŞÜRÜLDÜ

2007 ve 2008 döneminde oda üye aidatlarını ödemeyen ve adreste bulunamayan askıdaki 237 üyenin oda kayıtlarından silinmesi meclis kararı ile gerçekleştirildi. Konu hakkında açıklamada bulunan TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan, “ Yasa gereği geçmiş iki yıldan önceki dönemlere ait borcu olan üyelerin askıya alınmaktadır. Bu üyelere ihbarnameler gönderildi. Ve adresinde dahi bulunamayan 237 üyenin oda kayıtlarından silinmesi yine yasa gereğidir. Bu durumda yapılan tespit ile 2007 ve 2008 döneminde borçlarını ödemeyen ve adreste bulunamayan 237 oda üyemiz bulunmaktadır. Bunlar meclis kararı ile üye kayıtları silinmiş oldu.”dedi.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNE TTSO’DAN BİR ASİL BİR YEDEK ÜYE DAHA

Organize Sanayi Bölgeleri yönetmeliğinde mütevelli heyet üye sayısının 15’e çıkarılmasından ötürü odanın bir asıl ve bir yedek üyesi belirlendi. Yönetim kurulu’nun asil üye olarak Cevdet Demir, yedek üye olarak da İntizam Seyda Durgun’un önerdi, bu isimlerde meclis oy birliği ile kabul edilerek görevlendirildi.

YENİ EMLAK VERGİSİ BEYANNAMELERİ

TTSO Muhasip Üye Adnan Sağlam,  emlak vergilerinde yeni düzenlemeler getirildiğini, konu hakkında bilgi sunduğu meclis üyelerinin daha detaylı bilgi sahibi olmalarını istedi.  Emlak beyannamelerinde gösterilen değerin esas alındığını vurgulayarak ileride mağdur duruma düşmemek için bilgi sahibi olunması gerektiğini aktardı.

TTSO’ DAN ORGANİK TARIM PROJESİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO)  “Organik Tarım” çalışmalarını aşamalı olarak başlattı.  Ege ve Akdeniz bölgelerinde Organik tarım faaliyetinde bulunan Trabzonlu işadamlarının yakın dönemde odada yaptığı bilgilendirmenin ardından yönetim kurulunca görevlendirilen Meclis Üyesi Mustafa Yılmaz Kar ve Yönetim Kurulu Muhasip Üye Adnan Sağlam, bölgede incelemelerde bulundular. Bu bölgelerde Trabzonlu yatırımcıların gerçekleştirdiği organik tarım faaliyetleri hakkında arazi üzerinde bilgi aldılar.

MECLİS ÜYESİ MUSTAFA YILMAZ KAR, İNCELEME RAPORUNU MECLİSE AKTARDI

Mustafa Yılmaz Kar, Ege ve Akdeniz bölgesinde “Organik Tarım” faaliyetleri hakkında oda meclisine geniş bir sunumda bulundu. Kar, piyasayı belirleyenin tüketiciler olduğunu belirterek, “ O halde piyasayı çok iye takip etmemiz gerekir.” dedi.

GDO’lu ürünlerin sağlık açısından yarattığı tehlikelerin sürekli bilimsel çalışmalar ile ortaya konduğunu, buna karşın alınacak önlemler açısından da “Organik Tarım”ın ön plana çıktığı ve tercih edildiğini vurguladı.

Dünya genelinde, gerek toplumların “Organik Tarım” a yönelmesi yanında ülke politikalarının da bu alanda geliştirildiğini vurgulayan TTSO Meclis Üyesi Mustafa Yılmaz Kar, bu sektörde ki işletmelerin yüksek karlılık içerdiğine işaret etti.

Kar, Avrupa’da tarımın sürekli daraldığını, daralan bu piyasayı dolduracak çalışmaların önem taşıdığını vurgulayarak,” ABD, Afrika’da tarım arazisi oluşturmaktadır” diye konuştu.

ÖRNEK ŞİRKET, TRABZON ORGANİK İŞLETMELERİ AŞ. NEDEN OLMASIN ?

Mustafa Yılmaz Kar, TTSO’nun Trabzonluların “Organik Tarım” faaliyetlerine bir öncülük yapabileceğini belirterek, bunun için en uygun arazinin bulunduğu Manisa bölgesinde ilk etapta beş bin dönüm arazi satın alınabileceğini aktardı.

Bu bölgede yaptıkları incelemelerde, organik tarıma uygun arazilerin dönümünün ortalama 600 -1000 TL arasında değiştiğini iletti. 5 bin dönüm arazinin finansmanında, beş yıllık bir banka kredisi ile alınabileceğini bildirdi.

Bölgede,  “organik tarım” yapan Trabzonluların bir hayli yol kat ettiklerini, ilk ürünlerini almaya, özellikle Avrupa ülkeleri başta olmak üzere ihracata başlamış olduklarını vurguladı.
Mustafa Yılmaz Kar, “ Trabzon’da arazi çok pahalı. Ayrıca geniş arazi bulmak imkansız. Bu nedenle Ege bölgesini düşünülmesi çok doğaldır. Bilgi, beceri ve çalışmayı bir araya getirdiğimizde başarılı olabileceğimiz bir alandır.”şeklinde konuştu.

DEVLET DESTEKLERİDE BİR HAYLİ VAR

Mustafa Yılmaz Kar,  “Organik Tarım” faaliyetlerine karşılıksız devlet destekleri bulunduğunu ifade ederek, “ Sulamadan, tohum ve fideye kadar karşılıksız devlet destekleri imkanı vardır. Pazarlama sorunu yaşanmayacak bir yatırım söz konusudur. Bu inceleme gezisi ve bu konu beni bir hayli heyecanlandırdı. Trabzon’u da heyecanlandırmasını ümit ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: ORTAGNİK TARIMA TOPLUMSAL OLARAK BAKIYORUZ

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu,  organik tarım faaliyetlerinin yakın dönemde oda bünyesinde başlatıldığını bu konuya toplumsal bir açıdan yaklaştıklarını vurguladı.

“Trabzon’un narenciye bahçesi yok ama bu sektörde ihracatın yüzde 35’ini Trabzonlular sağlıyor” şeklinde sözlerine devam eden Başkan Hacısalihoğlu, “Her zaman her yerde bu ihracat başarısını gösteren Trabzonlu arkadaşlarımızla gurur duyduğumu ifade ettim, burada da bu vesileyle ile bir kez daha bu başarıyı kutladığımı söylemek istiyorum.”  sözlerine yer verdi.

Oda tarafından görevlendirilen heyetin başarılı bir inceleme de bulunduğunu aktaran başkan Hacısalihoğlu, “ Amacımız adım adım ilerlemektir. Gerçekten de Trabzon’ da büyük ölçekli işlenebilecek toprağımız yoktur. Projenin giderek detaylanmasını birlikte sağlayalım.”diye konuştu.

ULUSOY:  NÜFUS ARTIYOR AMA ARAZİ HİÇ BİR ZAMAN ARTMIYOR

“Organik tarım” konusunda yapılan çalışmaları iğliyle izlediğini belirten TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy’da yaptığı değerlendirmede,” Her zaman nüfus artıyor, ama arazi hiçbir zaman artmıyor.”dedi.

Bu orantının her zaman araziyi değerli kıldığını, yakın gelecekte de daha da değerleneceğine işaret ederek,” Trabzon’un dagı da, Konya Ovası da, Manisa’da ki bu araziler de değerlenecek. Bu konu üzerinde meclis olarak biraz daha çalışalım.” Diye konuştu.

Trabzon’un geçmişte çeşitli sektörlerde ortaklıklar başlattığını ancak çok da başarılı olunamadığını ifade eden Ulusoy, şöyle devam etti: “ Trabzon dışına giden arkadaşlarımız hep başarılı oldular. Birlikte başarı sağlamak için ortaklık kültürü özümsenmeli. Başka illerde birçok ortaklıklar kuruldu ve başarılı oldular. Bu işte de de ‘varım’ diyenler, ‘gözünü yumacak ve ben bu işe ortağım’ demelidir”

DURGUN: TRABZON 20 KIRSAL KALKINMA PİLOT İL ARASINDADIR

TTSO Meclis Üyesi İntizam Seyda Durgun’da,  konuşmasında Trabzon’un, kırsal kalkınma alanında 20 pilot bölge arasında bulunduğunu söyledi. Süt ve süt ürünleri,  ev ve et ürünleri, su ürünleri, meyve ve sebze ürünleri alanında tarımsal işletmeler, yatırımların desteklendiğini, bu alanda hibe destekler bulunduğunu aktardı.

Özellikle üretici örgütlenmelerine 20-110 milyon avro arasında destekler bulunduğuna dikkat çeken Durgun, 2010 yılın da  yine bu alanda ki desteklerin devam edeceği bilgisini verdi.

2009 yılının son döneminde yine kırsal kalkınma alanında AB tarafından sağlanan hibe desteklere bölgeden 20’ye yakın proje gönderilmiş olduğunu belirten Durgun, “Bu tür programlara hazırlanan projelerde bireysellikten öte organize olunarak kent katkısını yüksek düzeyde sağlayacak projeler sunulmasına özen gösterilmesini sağlamalıyız.”dedi.

DURGUN: BÖLGESEL KALKINMA AJANSINDA GEÇ KALIYORUZ

Türkiye’nin birçok bölgesinin bölgesel kalkınma ajanslarının kurularak aktif bir çalışma dönemine girdiğini, bu tür projelerde ön plana çıkıldığına işaret etti.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın Genel Sekreteri’nin henüz yeni atanmış olduğunu ifade eden TTSO Meclis Üyesi  İntizam Seyda Durgun, “ Bölgesel Kalkınma Ajansı’nın sürecini hızla tamamlanması gerekmektedir. Diğer bölgelerde kalkınma ajansları icra aşamasındadır.  Bizde bölgenin kalkınmasında lokomotif olacak olan kalkınma ajansını etkin kullanmaya adım atmalıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

EÜAŞ'A AİT 52 AKARSU SANTRALİNDE İHALEYE ÇIKTI. SON TEKLİFLERİN 19 ŞUBAT'TA ALINACAK.

İntizam Seyda Durgun, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait 19 gruba ayrılan 52 adet Akarsu Santralleri “işletme hakkı verilmesi” yöntemi ile özelleştirilecektir. İhalenin 19 Şubat 2010 da gerçekleştirileceğini belirterek konu ile ilgilenen Trabzon iş dünyasının da ayrıntıları Özelleştirme İdaresi web sitesi üzerinden ihaleler bölümünden ulaşabileceğini bildirdi.

TÜRKAY GÜMÜŞ

TTSO Meclis Üyesi Türkay Gümüş’de yaptığı konuşmada, TOBB Başkanı’nın adının ülke gündemine oturan darbe planlarına karışmasından üzüntü duyduğunu belirterek, bunun bir kişisel durum olduğunu ifade etti.  Mecliste TOBB Başkanı’nın okunmasını istediği açıklamanın doğru olmadığını savunarak,” Bu metnin burada okunması gerekir miydi ?” sorusunu yöneltti.

GÜMÜŞ: DOĞU KARADENİZ’DEN GÖÇÜ DURDURUP, BÖLGEYE GÖÇÜ ARTIRMALIYIZ

Trabzon’un milletvekili sayısının sekizden altıya, nüfusunun ise 970 bin den 730’binlere düştüğünü sözlerine ekleyen Türkay Gümüş, kentten son dönemlerde göç arttığını, bu göçün önce durdurulması ardından tersine göçün sağlanması gerektiğine işaret etti. Gümüş,” Göçü tersine döndürme sorunumuz vardır !.. Dışardan trabzon7a göç dalgasını yaratmalıyız.” diye konuştu.

SUAT BAYRAKTAR

TTSO Meclis Üyesi Suat Bayraktar’da, “ Trabzon kimin ?” sorusunu sorarak başladığı konuşmasında, mühendis ve mimarlara seslendi.  Kentin yapılaşmasına mühendis ve mimarların sahip çıkmasını isteyerek, “Bir Deliklitaş ile bir Çukurçayır bir mi ? Bu şehre mimarlarımız ve mühendislerimiz daha çok sahip çıkmalıdır.” dedi.

BAYRAKTAR: BÜTÜN MAĞAZALAR YÜZDE 90 İNDİRİMDE, KAZIKLANIYORUZ MU!..BU SORUN AŞILMALI.

Suat Bayraktar,  şehrin kent merkezinde, Uzunsok, Kunduracılar ve alış-veriş merkezlerinde bulunan mağazaların bütün vitrinlerinde indirim etikleri ile kaplandığını, yüzde 90’a varan bu tenzilatların düşündürücü olduğunu söyledi. Bayraktar, “ kazıklanıyoruz mu.? Bu sorun nasıl aşılır bilmiyorum. Muhakkak TTSO bu konuya el atmalı.”şeklinde konuştu.

ORGANIK TARIM ÇALIŞMASINI İLK 10 BİN TL KATKI

TTSO Meclis Üyesi Suat Bayraktar, mecliste gündeme getirilmiş bulunan “ Organik Tarım” çalışmasını desteklediğini de belirttiği konuşmasında, “ İlk sıraya beni yazın. 10 bin TL ile katılıyorum. Trabzon birleşerek bir şeyler yapmak zorundadır. Ben buna inanıyorum. Hepimiz de inanmalıyız” dedi.

İBRAHİM SERTEL: SİGARTACILIK SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ VE SON GELİŞMELERİ ANLATTI

TTSO Meclis Üyesi İbrahim Sertel, Türk sigortacılık sektöründeki son gelişmeler ve Trabzon’da bu sektörde ki gelişmeler ile son çıkan yasal uygulamalar hakkında ayrıntılı bir çalışmayı meclis üyeleri ile kürsüden paylaştı.

Meclise 30.Guruptan Sigortacıları temsil ettiğini ifade eden Sertel aynı zamanda,  kısa adı TÜSİD olan Doğu Karadeniz Tüm Sigorta Acenteleri Derneği Kurucusu ve Başkanı olduğunu anımsattı.

TÜSİD’İN KURULUŞU VE ÇALIŞMALARI

İbrahim sertel, TÜSİD’in kuruluş çalışmaları ile başlanğıçta yaptığı çalışmalar hakkında şu bilgiyi aktardı:

“Derneğimizin kuruluşunu 2002 yılında yaptık.2003 yılı ekim ay' m da 1.Türkiye Sigorta Acenteleri Zirvesini 3 günlük etkinliklerle Trabzon da topladık. Trabzon'u tanıtmanın yanında panel düzenledik. Acenteler zirvesinde Türkiye'nin değişik yörelerinden 11 derneğin temsil edildiği dernek başkanlarıyla TUSAF olan Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonunun temellerini burada attık. Her yıl etkinlikler yapıldı. Hazinede federasyon bazında yoğun çalışmalar yaptık. Bunun neticesinde TRAMER-Trafik Sigorta Bilgi Merkezi adı altında bilgi merkezi kuruluşunun destek ve öncülüğünü gerçekleştirdik. TRAMER i anlatmak için yapılması gereken panellerin ilkini yine Trabzon da yaptık. Samsun ve Erzurum bölgesini hazine organize etmek için tarafımıza bıraktı. Samsun TSO salonu ilk defa bu panelde doldu.TRAMER böylece kurulmuş oldu.Ardından da bugünkü durumu hasardan takasa kadar bu birime dahil edilip geliştirildi.AB ne uyum çerçevesinde daha da hızlı hareket edip kararlar alınıp uygulamaya koyuldu.Kanunsuz çalışan bir sektör nihayetinde kanun ile yönetilmeye başlandı. 5684 sayılı kanuna göre artık 40 kişiden oluşan sigorta Sektör Meclisi ve 9 kişiden oluşan SAİK İcra Komitesi var. Sektörde başıboşluk kalktı. TÜSİD olarak sigorta sektörüne katkımız anlatılamayacak kadar çoktur. Bundan sonra da TTSO çatısı altında da daha güçlü bir şekilde devam etmektedir.

Vasıflı eleman yetiştirmede gerek fonlar olsun gerek MEB ile ortaklaşa olsun gerekse TÜSİD olarak olsun yadırganamayacak kadar çoktur. Bu vesileden dolayı hazinenin takdirini de alıp TBMM ne bile davet edildik. 7 senede yaptıklarımızı 30 senelik dernekler yapamadığı aşikârdır.

TÜSİD olarak perşembe günleri saat 17.00 de canlı ve haftada 2 günde banttan yayınlanan sigortalı hayat programını 4 senedir yapmaktayız. Şubat ayından itibaren sponsorluğunu da TRAMER üstlenmiştir. Sigortacı meslektaşlarımızı ve halkımızı bilinçlendirmek ve bilgilendirmek adına TÜSİD olarak her fedakârlığı yapmaktayız. Herkes mesleğine sahip çıkarsa şehrine ülkesine daha iyi sahip çıkar.

ACENTELER, SİGORTA SEKTÖRÜNÜN VİTRİNİDİRLER.

Bu nedenledir ki amaç; farklılıklar gösteren acentelerdeki kalifiye elemanların her acentede en üst seviyede olması için mücadele veren TÜSİD -KTÜ-TTSO işbirliğiyle Vakfıkebir Sigortacılık-Bankacılık MYO okulu merkez seçilerek eleman yetişmesine ve işsizliğinde önüne geçmek çareleri içinde gereğini yapmak ve KTÜ’ ye daha iyi öğrenciler gelmesine de olanak sağlamak.

Sigortacılık-bankacılık, muhasebe, pazarlama, büro yönetimi ve sekreterlik yo da KTÜ-TTSO-TÜSİD işbirliği ile yapılan protokol gereği dersler başlamış olup çok güzel bir birliktelik oluşmuştur. Bu vesile ile başta yönetim kurulu başkanımıza ve yönetime teşekkürlerimizi sunarız.

Biz düşündük onların desteğiyle hız yol aldık. Sigortacılık MYO’ da yılda 360 öğrenciye ders ve 180 öğrenciyi de mezun edip başarılıları da iş potansiyeli sağlayacağız. ayrıca gece bölümünde okuyanlara yarım gün iş imkanı için gerekli girişimlere başladık. Ayrıca artık proje üretiminde de KTÜ ile işbirliğinin adımlarını attık. Hedefimiz. Senede 3 civarında projeye ortak imza atmak.

Kanun çalışmalarında bire bir etkili olmak, konferanslar, paneller düzenlemek her zamanda öncü olmak. Her şeyin Trabzon adına güzel olması önceliklerimizdendir.”

SİFİRTACILIK GÜVEN İSTER

Sigortacılığın güvene dayandığını belirten TTSO Meclis Üyesi İbrahim Sertel,  tedbir amaçlı yapıldığını,  güveni suistimal edildiğinde ise bütün kesimler zan altında kalmakta olduğunu belirtti.. Trafik sigorta merkezinin kuruluş öncülüğünü de TÜSİD yaptığını anımsatarak, bu kuruluş sayesinde veri tabanı oluşturularak herkese kayıt tutulmakta olduğunu ifade ederek, “ yaş ile kuru ayrılmaktadır.” dedi.

SİGORTA POLİTELERİNİN İÇERİĞİNİ OKUYUN UYARISI

İbrahim Sertel, sigorta yaptırılırken çoğu kişiler poliçeyi okumadığını,  sadece maddi kısmıyla ilgilenildiğini,  maddi kısmın önemli olmakla beraber en önemli kısmın içeriğin oluşturduğunu vurgulayarak buna dikkat edilmesi gerektiği söyledi.

Sertel konuşmasına şöyle devam etti:

“TÜSİD olarak bütün çalışmalarımız 4 yıl önce hazinede toplantı yaparak vermiş olduğumuz tüm teklif ve önerilerimiz, bu güne kadar biri hariç gerçekleşmiştir. Geriye kalan sadece trafik ve kaskonun birleştirilmesidir. Bu birleşme için kanuni hiçbir engel kalmamıştır. Çünkü yönetmelik bu birleşmelere uygun hale getirildi. Bu çalışmada ki gayemiz; kaskosunu yaptıran halkımızın trafik sigortasına neden fuzili bir harcama yapması. Öyle firmalar varki yıllık kaskosunu yaptırdığı halde trafik sigortalarına 50000-10000tl.veriyorlar.100 tl. Veren de neden versin. Biz TÜSİD olarak öncelikle halkın çıkarlarını gözetmekteyiz.

İşveren genelde haksız durumdadır. Kanunlarımız genelde işçiden yanadır. O halde bütün işverenlerimiz işveren mali mesuliyet sigortaları yaptırmak durumundadır. Mahkemenin karar vereceği tazminatı 10 yıl geriye kadar sigorta öder. Yani mahkemenin kararı 10 yıl beklenir.”

TÜRKİYE' DE SİGORTA SEKTÖRÜNÜN DURUMU

Trabzon da acente sayımız gerçek 98, tüzel 85 toplam da ise 183 dür.

Trabzon Karadeniz’ in merkezidir. Gözler hep üzerinde ve devamlı üzerimizde olmasını istiyorsak daha çok çalışıp dikkatli olmalıyız. Mütevazıyiz fakat biz ancak bizimle daha çok ivme kazanırız.

Trafik sigortalarında toplam sigortalanma oranı yüzde 91,bu rakama düşme sebebi ise traktörler yüzde 35, motorlar yüzde 31,5 , özel amaçlı, iş makineleri gibi yüzde 35 kaskoda yüzde  25 ,yangın da yüzde 15

Anlaşılamayan kasko yaptıran her yüz insan 20-50 bini düşünüyor, fakat 50-200-500 bini düşünemiyor, düşünmüyor. Neden iş yerimize özellikle evimize önem vermiyoruz. Bir evin tutacağı sigorta paketinin maliyeti 100 ile 250 tl arasında değişir. Bir şey olmaz mı? Örnek ..,bütün riskleri karşılar. KOSGEB

Sigorta sektörü Türkiye’nin en büyük sektörlerinden biridir. Hizmet sektörüdür. Devamlı gelişmekte ve büyümektedir. Bunları yapabilmek içinde bizlerinde desteğe ihtiyacı vardır. Yeni yasaya göre de hele yeni yıldan itibaren sigorta acenteliği yapmak zorlaştırılmıştır. Kısaca neden bizler KOSGEB den yararlanamıyoruz. Halkın içinde bizlerden fazla olan var mı? Desteklenmek istiyoruz çünkü biz en önde gelen hizmet sektörüyüz. Bizler desteği hemen yansıtırız.

TRAFİK KAZALARINDAKİ TEDAVİ MASRAFLARINI ARACIN TRAFİK SİGORTALARINDAN KARŞILANMAKTADIR.

Karayolları trafik kanunu'nun 8.maddesinin (b) bendinin birinci fıkrası; "üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, acil olarak kendilerine getirilen trafik kazası geçirmiş kişilere sağlık bakanlığı tarifesini uygulamak suretiyle, vermiş oldukları hizmetlerin bedelinin tamamını yükümlü sigorta şirketlerinden tahsil ederler." şeklinde düzenlenmiştir. Aynı maddenin son fıkrası ise; "sigorta şirketleri, zorunlu mali sorumluluk sigortası geçerli teminat limitleri ve şartları dahilinde ödemekle yükümlü bulundukları tutarı aşan kısmı için güvence hesabına başvurur."şeklinde düzenlenmiştir. Aracın trafik sigortası yoksa bile tedavi giderleri güvence hesabından (karayolları trafik garanti sigortası) ödenir. Bundan yararlanmak için iki önemli husus vardır. 1 .si hastanın acil olarak sağlık kuruluşuna kalmalıdır. 2.si ise birinci hususa bağlı olarak sağlık kuruluşunca verilen tedavi hizmetlerinin tamamının sağlık bakanlığı tarifesine uygun olarak faturalandırılmış olması gerekir, zaten kanuna göre de bu şekilde faturalandırma yapmak zorundadırlar.
Kısaca sektör

5684 sayılı sigortacılık kanunu ile sigortacılık kanunularla yönetilmeye bununla birlikte TRAMER de sigorta bilgi ve iletişimi sağlama,SEGEM ise acente ve elemanların gelişimini sağlama gibi görevleri üzerine alarak sektörün ilerlemesine daha hızlı katkı sağlamaktadır.

ARAÇ TESCİL İŞLEMLERİ HAZİRAN 2010 DAN İTİBAREN NOTERLERDE NASIL?

T.C.Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr.Ahmet Genç, yaptığı konuşmasının bir bölümünde T.C. İçişleri Bakanlığı On-Line araç tescil projesi kapsamında Acentelere de bu hususta bir uygulama açılacağı konusunda çalışmaların devam ettiğini, uygulamanın 2010 yılında başlayabileceğinin müjdesini de vermek isterim.

IP UYGULAMASI BAŞLIYOR ( IP NE İÇİN GEREKLİ?
FİZİKİ ŞA RTLAR DAHİL 1.1.2010 HERŞEY YÜRÜRLÜKTE
TEK TİP POLİÇE DÖNEMİ 
KISACA SEKTÖR

5684 sayılı sigortacılık kanunu ile sigortacılık kanunlarla yönetilmeye bununla birlikte TRAMER de sigorta bilgi ve iletişimi sağlama, SEGEM ise acente ve elemanların gelişimini sağlama gibi görevleri üzerine alarak sektörün ilerlemesine daha hızlı katkı sağlamaktadır.”

 
 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2983

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com