Rehber :
   
Oto Kuaför ve Halı Yıkama Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.02.2010
Hacısalihoğlu,'Üyelerimizi İhracata Yönlendirmeliyiz.'


Hacısalihoğlu,”Üyelerimizi İhracata Yönlendirmeliyiz.’’

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 2009-20013  görev dönemlerini kapsayan Stratejik Plan’ın ayrıntılarını meclis üyeleri ile paylaştı. Başkan Hacısalihoğlu, “Bu planın siz meclis üyelerimiz açısından da bilinmesinin yararlı olacağını düşünüyorum.”dedi.

Odanın stratejik planının, dört yıllık gelecek planlarını içerdiğini ifade ederek meclis üyelerinden gelecek önerilere de açık olduklarını ifade etti.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: ÜYELERİMİZİN DIŞA AÇILMASINI, YAYILMASINI İSTİYORUZ, BÖYLECE İHRACATIMIZ ARTSIN, TRABZON’A GELİR KAZANDIRILSIN

Stratejik plan kapsamında TTSO olarak en önemli hedeflerinin üyelerin dışa açılması olduğunu söyledi. Kriz ortamında ihracatın önemli olduğunu vurgulayan başkan Hacısalihoğlu,”Üyelerimizi ihracata yönlendirmeliyiz.”diye konuştu.

İhracatın,  gelir anlamı taşıdığını, üretimi ve istihdamı ve kalkınmayı sağladığını belirten Başkan Hacısalihoğlu, hükümetin açıklamış olduğu orta vadeli programda da, özellikle Türkiye’nin ihracatının artırılmasının hedeflendiğini ve özel sektöre de hedef gösterilmiş olduğuna dikkat çekti.

KARADENİZ ULUSLAR ARASI AĞ PROJESİ DEVREDE

Bu kapsamda, TTSO’nun Karadeniz Uluslararası Ağ Projesi’nin  bir milyon avro finansman ile devreye sokulacağını aktaran Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, kurulacak olan ağ üzerinde, video konferans sistemi ile aynı anda 8-10 kişiye hizmet verebilecek olan bir laboratuar ortamında, oda üyelerinin komşu pazarlar ile video konferans bağlantılarını geliştirileceğini söyledi.

Mutlaka, Trabzonlu iş adamlarının ilk planda yakın komşu ülkelere ardından da,  talepte bulunan ve potansiyel taşıyan diğer ülkelere yayılması gerektiğini vurguladı. Yakın komşu ülkeler haricinde Almanya, Polonya, Kazakistan, Tacikistan, Çin gibi ülkelerin değerlendirilmesi gerektiğini aktardı.

2010 YURT DIŞI İŞ PROĞRAMLARIMIZ TÜM ÜYELERİMİZE AÇIK

Bu kapsamda,  2010 yılında yurt dışı iş ziyaretlerinin planlandığını, TTSO’nun organizasyonunda,  oda üyeleri ve işadamlarının Kazakistan- Almaata, Romanya-Bükreş, Ürdün ve Çin’e yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

 

Başkan Hacısalihoğlu, oda ve üyelere yönelik olarak planlanan programların Ürdün (28 Şubat 3 Mart),  Kazakistan ve Kırgızistan (Mart ayının son haftası), Çin’de Asya’nın en büyük fuarı olan Kanton Fuarı (15 - 19 Nisan ) ve Romanya-Bükreş (20-23 Mayıs) olduğunu söyledi.

Bu ülkelere yapılan iş programlarına bütün üyelerin açık olduğunu, herkesin davet edildiğini anımsatan Başkan Hacısalihoğlu, “ Oda olarak kim gelmek istiyorsa kabul ediyoruz.  Tabiî ki bu çalışmalara meclis üyelerimizin katılmasını arzu ediyoruz. Gidilen ülkelerde yapılan iş görüşmelerini ve piyasalar hakkında, kendi meslek komitelerini bilgilendirmelerini arzuluyoruz.”dedi.

Yurt dışı programlarına katılmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin TTSO Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) temsilcisi Hakan Savaş ile irtibata geçmelerini istedi.  3267280'den dahili 264'den Hakan Savaş proğramlara katılmak isteyenlerin kayıt yaptırmalarını istedi.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1758

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com