Rehber :
   
Lokanta
Üstad Yemek ve Kebap Salonu
Şahane Yemek ve Kebap Salonu
Çınar Lokantası
Güloğlu Baklava & Kebap
Özdemir Kasabı
Akçaabatlılar Köfte & Balık
Kıbrıs Lokantası
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.02.2010
Başkan Gümrükçüoğlu, "Projeler bir bir hayata geçiyor"


Başkan Gümrükçüoğlu, "Projeler bir bir hayata geçiyor"


       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yapımı devam eden projelerin tamamlanmasıyla birlikte Trabzon'un rahat bir nefes alacağını belirterek gelecek kuşaklara çağdaş ve modern bir şehir bırakma adına çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirtti.

       Seçimden önce söz verdikleri önemli projelerden biri olan Erdoğdu yolu projesini başlattıklarını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Toplam maliyeti 60 milyon TL olacak bu yolun projesini bitirdik. Erdoğdu yolu için Karayolları Genel Müdürlüğü ve bölge müdürlüğümüz ile koordineli bir çalışma yürüterek proje ihalesini tamamladık. 2009 yılı sonunda 20 trilyon para getirtmiştik. Para kaynağında eksikliğimiz yok. Hak sahipleriyle görüşmeler devam ediyor. Bazı hemşerilerim haklı olarak diyebiliyorlar ki bu verilen paralar azdır. Biz hiç kimseyi mağdur etmek düşüncesinde değiliz. Bu işin finansal kaynağını Karayolları Genel Müdürlüğü yürütmektedir. Vatandaşların görüş ve düşüncelerini Karayolları yetkililerine de ilettim. Yetkililer de teklif edilen bedellerin serbest piyasa koşullarına göre oluşturulduğunu ve bu konuda emlakçılardan görüş alarak hem de ilgili mahkeme kararlarını göz önünde tutarak bir kıymet takdiri oluşturduklarını ifade ettiler. Ama yinede bu karaları bir kez daha gözden geçirelim. Kimseyi mağdur etmeyelim şeklinde kendilerinde bir istekte bulunduk. Hiçbir vatandaşımızın burada mağdur olmasını istemiyoruz..2010 yılı içersinde yıkım çalışmalarına başlayacağız. Erdoğdu yolu 2014 yılında tamamlanacak. Bu yol Atapark'tan itibaren Ahi Evren Dede Hastanesine kadar çift şeritli bir hale getirilmiş olacak. Bu yola 45 milyon TL istimlak ve 15 milyon TL'de yapım masrafı olmak üzere toplam 60 milyon TL tutarında bir para harcanacaktır" dedi.

       ZAĞNOS İKİNCİ ETAP VE KONUTLARIN YAPIMINA BAŞLANDI

       Zağnos Vadisi ikinci etap projesi yapım çalışmalarının başladığını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Zağnos'tan Bahçeciğe çıkacak yol, Zağnos 2. etap yapım çalışmaları ile 342 dairelik Bahçecik konutları yapımı için açılan ihale sonuçlandı. 45 milyon TL'ye tamamlanacak bu projeleri alan yapımcı firmaya yer teslimi yapıldı. Şu an itibariyle müteahhit yapım çalışmalarına başladı. Bu projeler aynı zamanda Sayın Başbakanımızın bizlere verdiği sözlerdir ve sözlerinin arkasında duruyorlar. Trabzon halkı adına kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

       KANALİZASYONA 3 MİLYON LİRA

       Kanalizasyon sularının denize akmasının kendilerini rahatsız ettiğini vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, " Bunun önüne geçmek için yaptığımız değerlendirmeler neticesinde derin deşarjların yeniden ela alınarak çalıştırılması için gerekli çalışmaları tamamladık. 3 milyon TL'ye mal olacak derin deşarj sistemiyle birlikte kanalizasyon suları arıtılıp denizin 1000 metre ilerisinde ve 40 metre derinliğine boşaltılacak. Müteahhide yer teslimi yapılmış olup yapımcı firma çalışmalara başlamış bunmaktadır. Buna paralel olarak dere ıslahlarının yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. DSİ ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışma neticesinde Zağnos Vadisi Deresi üzerinde iki adet tersip bendi yapımı devam ediyor. Bu projeyle birlikte aynı zamanda yağmur ve kanalizasyon sularını ayrı kanallarda toplama çalışmamızı da başlattık. Böylece üzerini açacağımız Zağnos Deresi tertemiz şekilde akacaktır" ifadelerine yer verdi.

       TRABZON 2011 SONUNDA ATASU'DAN SU İÇECEK

       Yaptıkları girişim ve görüşmeler neticesinde Atasu barajının bitme noktasına geldiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Trabzon'un 50 yılık su ihtiyacını karşılayacak olan bir baraj. Geçen yıl Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu ili yaptığımız görüşmeler neticesinde 20 milyon TL ek ödenek aktarttık. İnşaat süratle devam etmekte. Hatta Atasu Barajı'nın çevresindeki kanalizasyonunun barajı kirletmemesi için hazırlanan projeyi de DSİ yaptı. Bu projenin maliyetini 30 içinde geri ödeyeceğiz. Bu yılın ortasında Haziran- Temmuz aylarında barajda su tutulmaya başlanacak. Atasu Barajı'ndan şehrim istifadesi 2011 yılı sonuna kadar temin edilmiş olacaktır" şeklinde konuştu.

       KANUNİ BULVARINA BU YIL KAZMA VURULACAK

       Trabzon'u geleceğe taşıyacak önemli projelerden biri olan Kanuni Bulvarına bu yıl içerisinde kazma vurmayı hedefledikleri belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Bu yol Trabzon için çok önemli bir yoldur. Kuzey güney kuşaklamasında adeta bir gerdanlık şeklinde Trabzon'u çevreleyecek olan bu yol şehri rahatlatma adına çok önemli bir yol olacaktır. Beşirli istikametinden başlayıp Akoluk'ta sona erecek 18 km uzunluğundaki bir yol. Şu anki maliyeti 400 trilyondur. Bu yolun 18. madde uygulamaları belli bir bölümde zaten yapılmıştır. Milletvekillerimiz ve Bakanımızın da desteği ile Karayolları ağına aldırdık. 15 Şubat'ta proje ihalesi sonuçlandırılacak. Bu yıl içersinde bu yola batı istikametinden kazma vurmaya başlayacağız. Bu yol 5 yılda bitmeyebilir. Ama bitirilmesi için tüm gayretimizi ortaya koyacağız. Bu yol bittiğinde gelecek kuşaklara çok önemli bir miras bırakılmış olacak. Bu yola çok sevinçliyim" ifadelerine yer verdi.

       AYASOFYA YA 10.1 MİLYON LİRA ÖDENDİ

       Ayasofya kentsem Dönüşüm Projesinin de büyük bir hızla devam ettiğini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Bu proje için şu ana kadar hak sahiplerine 10.1 milyon para ödedik. 30 binanın yıkımı tamamlandı. Kültür turizm ve mesire balkonu olacak bu yeri projenin tamamlanmasıyla önemli mekan haline gelecektir."dedi.

       Gümrükçüoğlu ayrıca Çömlekçi Kentsel dönüşüm projesinin avam proje ihalesinin hazırlandığını belirterek, " İhaleyi alan firma çalışmalarına başladı. Avam proje çalışmaları 1 yılda tamamlanacak. Tanjant altında kalan bölüm inşallah dönemimizde başlatılmış olacaktır" şeklinde konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1554

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com