Rehber :
   
Şekerleme ve Şeker Ürünleri
Karabekir Şekerleme
Celaloğlu Arzu Helva
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.02.2010
Doğu Karadeniz Turizm Master Planı Trabzon'da Masaya Yatırılacak


Doğu Karadeniz Turizm Master Planı Trabzon’da Masaya Yatırılacak

 

Doğu Karadeniz’de yayla turizminin geliştirilmesi, mevcut turist hareketleri ile tur güzergahlarının geliştirilmesi ve yeni bir tur güzergahlarının oluşturulması konularında yaklaşık 3 yıldır süren çalışmalar sonucunda “Doğu Karadeniz Turizm Master Planı”nı değerlendirmek için 25 Şubat 2010 tarihinde Trabzon’da “Doğu Karadeniz Turizm Odaklı Kalkınma Projesi” konulu bir toplantı düzenlenecek.

Doğu Karadeniz turizmini geliştirmek için Giresun, Ordu, Trabzon ve Rize Valiliklerince gerçekleştirilen ihaleler sonucu elde edilen “Doğu Karadeniz Turizm Master Planı”nın hazırlık safhasında çalışmaların dışında kalan Artvin ve Bayburt illeri de uygulama aşamasında bu çalışma içerisinde yer alacak.

            25 Şubat’ta Trabzon’da gerçekleştirilecek olan toplantıda Doğu Karadeniz Turizm Master Planı’nın açıklanacağını belirten Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, “Plan, talep oluşturacak turizm teşviklerinde, pazarlama alanında, toplam kalite iyileştirilmesine öncelik verecek” dedi.

Turizm Master Planı’nın turizm hareketlerinin yoğunlaştığı bölgelerde yerel yönetimlerin turizmle ilgili kararlarda çevresel değerleri ön plana çıkarıp, daha anlamlı hale getirmesini amaçladığını kaydeden Vali Kızılcık, “Doğa turizminin yapılacağı yörelerde tur güzergahları, varış noktaları, alt ve ara istasyonlara yönelik bir takım çalışmalarda yapılacak. Yaylaların yoğunlaştığı bölgelerde öncelikli olarak turizmi geliştirme ve eylem bölgeleri belirlenecek. Kamu özel sektör ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapılarak turizm aktiviteleri sağlanacak. Bu çerçevede Turizm Master Planı’nda amaçlanan noktalar Trabzon’da tartışılacak ve çalışmaların başlatılması için yol haritası belirlenecektir” ifadelerini kullandı.

            Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılacağı toplantıya; Devlet Bakanı Faruk Çelik ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’in katılması da bekleniyor.

Bunların yanında toplantıya bölge milletvekilleri, bölge il valileri, bölge il, ilçe ve belde belediye başkanları, bölge üniversite rektörleri, özel idare genel sekreterleri, kültür ve turizm il müdürleri, sanayi ticaret odası başkanları, il genel meclis başkanları, Erzurum, Trabzon, Samsun Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu temsilcileri, sivil toplum kuruluşları (Mimarlar Odası, Şehir Plancıları ve Ziraat Odası Genel merkezi temsilcileri, TEMA Vakfı, turizm acenteleri, seyahat acenteleri) katılacak.

 Toplantıya ayrıca Başbakanlık Yatırım Ajansı, DPT Müsteşarlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden uzmanlar da iştirak edecek. 

 13245786454646464

Toplam Okunma Sayısı : 2294

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com