Rehber :
   
Yöresel Yemekler
Karpi Pide Salonu
Pidecim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
03.02.2010
Trabzon Sanat Evi 2. dönem sinema atölyesi 17 Şubat tarihinde başlıyor.


Trabzon Sanat Evinde Sinema Atölyesi

        Eğitimi görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı’nın vereceği Trabzon Sanat Evi 2. dönem sinema atölyesi 17 Şubat tarihinde başlıyor.

 

         Trabzon’da bir ilki gerçekleştiren Trabzon Sanat Evi, Türk Sinemasının ünlü görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı’nın verdiği birinci dönem sinema atölyesi eğitimini Kasım 2009 tarihinde başlatmıştı. 

Eğitimlerini tamamlayan katılımcılar Trabzon Sanat Evi tarafından verilen katılım belgeleri ile bu eğitimlerini Ocak 2010 tarihinde tamamlamışlardı.

Sinema atölyesine yoğun ilgi gösteren gençler bu eğitim süresince; senaryo ve yönetmenlik, kurgu ve yapım, görüntü yönetmenliği, kamera ışık, ses ve film müziği tekniği, sanat yönetmenliği, oyuncunun ışığı ve kamera kullanma tekniği, sinema makyajı, kısa film, televizyon ve reklam tekniği konularında eğitim görmüş, eğitimleri sonunda bir de kısa film çekimi yapmışlardı.

Birinci dönemin ardından kolları sıvayan Trabzon Sanat Evi, 2. dönem sinema atölyesi eğitiminin 17 Şubat tarihinde başlayacağını duyurdu.

Trabzon Sanat Evinden yapılan açıklamada, Türk Sinemasına 44 yılını vermiş, yüze yakın sinema filmi, 30’a yakın televizyon dizisi çeken, Yılanların Öcü, Muhsin Bey, Arabesk gibi filmlerin görüntü yönetmeni, Altın Portakal ve Altın Koza ödüllü Aytekin Çakmakçı’nın eğitimini vereceği 2. dönem sinema atölyesi kayıtlarının başladığı bildirildi.

İletişim fakültesi başta olmak üzere üniversite öğrencileri, yerel basın çalışanları ve gençlerin ilgi gösterdiği Sinema Atölyesinin 2. dönem eğitimi her hafta Çarşamba 18.00-20.00 ve Pazar 13.00-15.00 gün ve saatleri arasında Trabzon Sanat Evi salonunda yapılacaktır. İlgilenenlerin Trabzon Sanat Evine müracaat etmeleri gerekmektedir.  

Toplam Okunma Sayısı : 2974

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com