Rehber :
   
Eğlence Merkezleri
Mass Performance Hall
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.02.2010
Zağnos vadisinde yapılan dere ıslahı çalışmaları hızla devam ediyor


Başkan Gümrükçüoğlu; Zağnos vadisinde yapılan
dere ıslahı çalışmaları hızla devam ediyor


       Zağnos Vadisi'nin güney kısmında bulunan derenin üstünün açılması ve yağmur suları ile kanalizasyon sularının birbirinden ayrılması için yapılan çalışmalar hızla sürüyor.

       Proje kapsamında DSİ "Zağnos Vadisi Dere İslahı Projesi"nde yer alan iki adet tersip bendi inşaatını yaparken Trabzon Belediyesi de bu çalışmaya paralel olarak yağmur suları ile kanalizasyon sularının ayrılması projesini hayata geçiriyor. Bu yılın Haziran ayında tamamlanması planlanan proje ile birlikte derenin üstü açılarak ve sağlıklı bir ortam meydana gelecek. İlerleyen dönemde ise derenin etrafı ağaçlandırılmak suretiyle yeni bir yaşam alanı oluşturulacak.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi Deresinin üstünün açılmasıyla birlikte bir yandan vadiyi gerçek kimliğine kavuşturup bir yanda da su baskınlarını önüne geçmeyi hedeflediklerini ifade ederek, " Devlet Su İşleri kentimize çok güzel bir çalışmayı kazandırıyor. Vadi boyunca yapımı devam eden iki betle birlikte heyezanların akarsuyun önünü tıkamaması sağlanacak. Bu çalışma dere ıslahı projesi kapsamında yapılmaktadır. Trabzon Belediyesi olarak yağmur ve kanalizasyon sularını ayırmak için başlattığımız çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu yılın haziran ayına kadar bu projeyi tamamlayıp Trabzon'un hizmetine sunacağız" dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 1380

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com