Rehber :
   
Aluminyum ve Yan Sanayi
Aktif Metal Yapı Tic. Ltd. Şti.
Üçgen Aluminyum San. Tic. Ltd Şti.
Mst Cam Alüminyum
Birlik Cam Balkon
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.02.2010
Trabzon'da Vatandaşlar Yeni Trafik Uygulamasına Alışamadı...


Trabzon'da trafik sıkışıklığının azaltılması için uygulamaya konulan, bazı caddelerdeki güzergahlar ile durakların yerlerinde değişikliği içeren Kent İçi Trafik Yönlendirme Projesi'ne bazı sürücüler ile vatandaşlar tepki gösterdi.

 Trabzon Belediyesince Şoförler ve Otomobilciler Odası, emniyet ve sivil toplum örgütlerinin de görüşlerini alınarak 9 ay sürdürülen çalışmanın ardından kentte trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla hazırlanan proje 6 Şubat Cumartesi günü uygulamaya konuldu.

 Trafikte değişiklikleri kapsayan uygulama çerçevesinde Meydan semtindeki Atatürk Alanı'nın çevresindeki caddelerin bir kısmı trafiğe kapatıldı, daha önce çift yönlü olan Kahramanmaraş Caddesi'nde tek yönlü trafik uygulamasına geçildi.

 Gazipaşa Caddesi'nin Suluhan kavşağından Emperyal üst geçidine kadar tek yönlü olarak kullanılmasına, bazı caddelerin güzergahlarında değişiklik yapılmasına karar verilen uygulama kapsamında, söz konusu yolları kullanan dolmuş ve otobüslerin durak yerlerinde de değişiklik yapıldı.

 Yıllardır süren alışkanlıkları ortadan kaldıran uygulamaya, durak yerlerinin değişmesi yüzünden yolcu alamadıklarını belirten bazı dolmuş sürücüleri ile daha önce kullandıkları duraklardan dolmuşa binemeyen yolcular tepki gösterdi.

 Dolmuş sürücülerinin zaman zaman trafik akışını düzenlemeye çalışan ve kendilerine belirlenen duraklar dışında yolcu almalarına izin vermeyen polis memurlarıyla tartıştığı gözlendi.

 Bazı dolmuş sürücüleri de özellikle trafik sıkışıklığı ve önceki duraklarından yolcu alamadıkları için boş sefer yaptıklarını öne sürüp klakson çalarak yeni uygulamaya protesto etti.

 Farklı güzergahları kullanan dolmuş sürücülerinin yolcu alma konusunda birbiriyle tartıştığı gözlendi. Dolmuşların yolcu almasına polislerin izin vermediği Meydan'da bazı yolcuların yoğunluğa neden olduğu gözlendi.

Dolmuş sürücülerinden Mustafa Koç, yeni uygulamadan memnun olmadıklarını belirterek, ''Yeni uygulama hiç iyi olmadı. Yolcu perişan, biz perişanız. Yolcular nereden dolmuşa bineceklerini bilmedikleri için yolcu alamıyoruz. Ayrıca yolcu, sıkışık trafikte dolmuşla yolculuk yapmak yerine yürümeyi tercih ediyor'' dedi.

Koç, yeni uygulamanın trafik yoğunluğuna yol açtığını savunarak, ''Bu karmaşanın giderilmesi için eski güzergahımızdan gitsek daha iyi olur'' diye konuştu.

Kahramanmaraş Caddesi'ndeki trafik yoğunluğu yüzünden aracıyla ilerleyemeyen dolmuş sürücüsü Onur Çavdar da ''2 saattir buradan çıkamıyorum. Trafiği açmak için yaptılar bunu, şimdi daha kötü oldu. Yolcular açısından da iyi olmadı. Biz de yolcu alamadığımız için hep boş gidiyoruz'' dedi.

Okul servisi sürücüsü Saim Turhal da aynı caddede, öğrencilerin bulunduğu minibüsüyle trafiğe takıldığını, öğrencileri okula yetiştirmekte geç kaldığını belirterek, eski güzergahların daha iyi olduğunu savundu.

 Bazı yolcular ile sürücüler de yeni uygulamanın trafikte karmaşaya yol açtığını belirterek, yeni uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

 Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş da Meydan'da, uygulamada yaşanan sorunlar konusunda vatandaşlar ile polis yetkililerinden bilgi aldı.

 Altuntaş, projenin kısa süre önce uygulamaya konulması yüzünden bazı sorunlar yaşanabileceğini belirterek, konuyu belediye yetkilileriyle görüşeceğini ve bazı değişiklikler yapabileceklerini söyledi.

Toplam Okunma Sayısı : 1923

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com