Rehber :
   
Mermer, Granit ve Maden
Şeker Mermer
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.02.2010
Vali Kızılcık köy muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.


Vali Kızılcık Muhtarları Dinledi

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon’un mahalle ve merkeze bağlı köy muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Muhtarlarla birlikte yaptığı toplantıda konuşan Vali Recep Kızılcık, yaklaşık 7 aydır Trabzon Valiliği görevini yürüttüğünü hatırlattı. İlk defa muhtarlarla toplu olarak bir araya geldiğini kaydeden Vali Kızılcık “Özellikle bir araya gelip bu güzel mekanda sizlerin ortak dertlerini dinlemeyi arzu ettim. Bu anlamda özellikle mahallelerde güvenlik problemi olabileceği düşüncesiyle ve de bu anlamda şikayetleriniz olabilir diye il emniyet müdürümüzü de buraya davet ettik. Aynı şekilde merkeze bağlı köylerimizin köylerinin yol, su ve il özel idareye matuf sorunları olabilir diye il özel idare müdürü ile mahalli idareler müdürünü de buraya davet ettik. Elbirliği ile mahallelerimizi ve köylerimizi daha güzel yarınlara taşıyabilmek için çalışacağız” dedi.

Demokrasilerde gerçek denetimin halk tarafından yapıldığını kaydeden Vali Kızılcık “Sizler halkın orada teveccüh gösterdiği, güvendiği ve benim çalışma arkadaşlarım olarak bu kamu hizmetlerinin en iyi şekilde halkımıza ve sizin köylünüze, mahallenize götürülebilmesi, sunulabilmesi için sizlerin bizzat benim adıma denetimlerde bulunmanızı ve gördüğünüz aksaklık şikayetler varsa doğrudan bize getirmenizi rica ediyorum. Çünkü doğaldır ki, her türlü hizmetin yürütümünde aynı anda her yerde bizim olmamız mümkün değil. Bunun için herkese görevler tevdi edilmiştir. O anlamda sizler de benim doğrudan çalışma arkadaşlarım olarak bu hizmetlerin sunumunda; başta yol su ve eğitim olmak üzere bu hizmetlerin sunumunda gerekli nezareti gerçekleştirmiş olup o hizmeti sunan birimin amirinin işine karışmadan ama orada çalışan personelin doğru hizmet yürütüp yürütmediği vatandaş odaklı hizmet yürütüp yürütmediği konusunda sizlerin bizleri haberdar etmenizi rica ediyorum” diye konuştu.

TRABZON’A 6 GENÇLİK MERKEZİ YAPILACAK
İl merkezindeki mahallelerde gençlerin sosyal aktivitelere katılması, meslek sahibi olmaları ve sportif yeteneklerini geliştirmeleri için 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatlarını da göz önünde bulundurarak gençlik merkezleri yapma kararı aldıklarını kaydeden Vali Kızılcık “Sağ olsunlar bize 6 gençlik merkezini yapabilecek oranda para gönderdiler. Şu anda onun planlamasını yapıyoruz. Gençlik merkezinin 2 yada 3 tanesini merkezde yapmayı planlıyoruz. Çünkü öyle mahallelerimiz var ki; gençlerin bu anlamda meslek edinmeleri, sportif faaliyetlere katılabilmeleri kısacası sosyalleşmeleri için bu tür merkezlere ihtiyaçları var. Bunu da müjde olarak söyleyeyim. Hangi mahallenin buna daha çok ihtiyacı var diye mahalleler üzerinde çalışıyoruz. Tabi ki önce yeri bulmamız lazım. Yapmak istediğimiz, yürütmek istediğimiz hizmetleri vereceğimiz yerin inşasıdır. İnşa parasında sorunumuz yok, sayın bakanımız gönderdiler, şu anda sadece yer arayışlarımız var. Bunda sizlerin de önerilerini bekliyoruz. Diğer 4 tanesini Trabzon’umuza yaraşır şekilde kalıcı merkezler olarak, Trabzon’umuzun 4 bin yıllık geçmişiyle orantılı güzel bir mimari ile en kısa zamanda ihalelerini gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Trabzon’a 2011 olimpiyatları çerçevesince 200 milyon TL’lik sportif yatırım yapıldığını hatırlatan Vali Kızılcık, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Burada tenis kortlarından yüzmeye, kapalı spor salonlarından atletizm pistine kadar akla gelebilecek tüm alanlarda Trabzon’umuzun gelecek belki 50 yıllık sportif altyapısını hazırlamış oluyoruz. Böylece bize bundan sonra düşen ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil edecek sporcuları yetiştirmektir. Trabzon olarak bizlerin aynı zamanda böyle bir fırsatı da elimize geçmiştir. Sportif kazanımlarımızın dışında 2011 olimpiyatları çerçevesinde Trabzon’umuza on binin üzerinde yabancının gelmesini bekliyoruz. Onların 15 günlük kalış süresi zarfında çeşitli medya mensupları da gelecek. Hem o misafirlerimizi bize yaraşır şekilde konuk edebilmek hem de kendimizi dünyaya en iyi şekilde tanıtabilmek için daha şimdiden görücüye çıkacak kız gibi hazır hale getirmemiz gerekiyor ki en az eksikle çıkabilelim. Tüm sivil toplum kuruluşlarıyla, yerel yönetim ve üniversitemizle ortak çalışma yürüterek Trabzon’umuzu hazırlamaya çalışıyoruz. Bunların anlatılması köylümüz ile paylaşılmasında en önemli görev sizlere düşmektedir. Bu anlamda sizlerin 2011 ruhunun oluşmasında desteğini bekliyoruz. 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nda Trabzon olarak misafirperverliğimizi kadirşinaslığımızı gösterir organizasyon, kabiliyetimizi en iyi şekilde dünyaya gösterip yüzümüzün akıyla çıkacağımıza olan inancım tamdır.”

TRABZON KIRSALINDAKİ ÇÖPLERİN TOPLANMASI İÇİN PROJE
Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek İl Özel İdaresi bütçesinden 1 milyon TL parayı kırsaldaki çöplerin toplanması için ayırdıklarını kaydeden Vali Kızılcık “İhale süreci devam ediyor. Bununla yetinmedik. Ayrıca ilçelere yaptığım ziyaretlerde tespit ettiğim bazı derelerin çok ciddi olarak çöpten dolayı yağan yağmurların çöpleri çok kötü bir şekilde derelerin etrafına yaydığını ve çok çirkin bir görüntüye neden olduğunu gördük. Bu sorunun ortadan kaldırılması için gerekli müdürlere talimatı verip bir proje hazırladık. Bu proje çerçevesinde tüm Trabzon’umuzda bütün derelerin temizlenmesi ve tüm köylerdeki evlerimizin eğitime tabi tutulması, çöpün gelişigüzel atmamaları, belirli yerlere koymaları, ki özel idare ile yapılacak ihaleyle konteynerle çöplerin alınarak katı atık birliğinin depolama yerlerinde düzenli olarak depolamayı hedefliyoruz. Bu da ülkemizde örnek ilk proje olacaktır. Burada da sizlerin desteğini bekliyoruz. İŞKUR projesiyle bunu yapacağız” şeklinde konuştu.
Vali Kızılcık, baz istasyonlarının sürekli Trabzon’da gündemde olduğunu belirterek, “Buna izin veren kurumların belgelerinin muhakkak koşullar ne ise onun yerine getirilmesi konusunda kendilerine talimat vereceğim. Bu konuda sizlerin taleplerini yerine getirmiş olacağım” diye konuştu.

MUHTARLARIN SORUNLARI
Toplantıya katılan mahalle ve köy muhtarları sorunlarını aktarırken daha çok geçtiğimiz haftalarda yağan kar sonrası yaşanan ulaşım sorununu aktardılar. Muhtarlar ayrıca mahallelerde kurulan baz istasyonları konusu, mahallelerin bazı yerlerinde içki ve esrar gibi maddelerin içilmesinden duyulan rahatsızlıklar dile getirildi. Muhtarlar ayrıca, okul, yol ve su konusundaki sorunlarını dile getirip çözüm istediler.

IMG_3946

IMG_3953

Toplam Okunma Sayısı : 1831

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com